MDMA

Uit DHPedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Chemical
MDMA.gif
IUPAC benaming [[ChemNaam::1-(benzo[d][1,3]dioxol-5-yl)-N-methylpropan-2-amine]]
Overige namen MDMA, 3,4-methyleendioxy-N-methylamfetamine
Gebruik
Inname Oraal
Dosis 50 - 200 mg
Werkingsduur ~5 uur
Effecten Empathogeen
Tripreports
Chemische Informatie
Familie Amfetamines
Molecuulformule C11H15NO2
Molecuulgewicht 193,24 g/mol
Smeltpunt 148 - 152 °C (HCl-zout)
Marquis Foto Marquis mdma DHP.jpg
Marquis Kleur Donker Paars - Zwart
Mecke Kleur Donker Paars
Overige Informatie
Wetgeving Opiumwet, lijst I
MDMA-3D.gif

MDMA is een empathogene amfetamine en staat voor 3,4-methyleendioxy-N-methylamfetamine, meest bekend onder de straatnaam ecstasy (XTC).

Inhoud

Gebruikers informatie

Effecten

Empathie

Empathie is een gevoel van liefde en verbroedering en het kunnen delen of ervaren van gevoelens van een ander persoon. Gebruikers voelen vaak meer empathie tegenover andere personen, zoals bekende als onbekende. Dit schept vaak op het moment een gevoel van een diepe band of liefde. De empathogene eigenschappen van MDMA stelt de gebruiker in staat problemen in hun persoonlijke leven en/of relaties beter te analyseren en mogelijk te verhelpen. Dit is ook een van de redenen waarom dit middel door sommige psychotherapeuten werd gebruikt.

Euforie

De meeste gebruikers krijgen een gevoel van extreme blijdschap, het gevoel dat alles goed is in de wereld en vaak een gevoel van liefde voor iedereen om hen heen, dat laatste wordt vaak naar verwezen als "loved-up" zijn.

Fysieke effecten

Gebruikers kunnen verschillende fysieke effecten ervaren. Dit kan verschillen van een tintelend gevoel door je lichaam of een totaal gevoel van ontspannenheid (totaal relaxed zijn en je losjes voelen, dit gebeurt vooral als mensen zitten wanneer MDMA begint te werken). De meeste gebruikers voelen lichamelijke stimulatie waarbij ze een stroom van energie door hun lichaam voelen gaan. (Een beschrijving die mensen vaak geven is: "Het is alsof de wind door je lichaam waait"). Doordat MDMA de lichaamstemperatuur verhoogt voelen veel mensen zich warm of heet. (Dit maakt het erg belangrijk om regelmatig naar een koelere ruimte te gaan als je op een warme dansvloer staat).

Lange termijn effecten

Gematigdheid wordt gezien als de sleutel tot het genieten van MDMA over een langere periode. De bijwerkingen zijn dan veel minder heftig en ook de nawerkingen zijn milder wanneer zwaar en frequent gebruik wordt vermeden. Veel mensen die dat niet doen en lange tijd achter elkaar gebruiken genieten uiteindelijk niet meer van hun gebruik.

Vaak verdwijnen het gevoel van empathie en euforie, waardoor alleen het speedy/oppeppende effect overblijft. Gebruikers waarbij dit het geval is hebben steeds weer grotere dosissen nodig om iets te voelen. Sommige gebruikers voelen als ze een lange tijd niets gebruiken het speciale gevoel weer terug komen, maar vele zijn het gevoel van magie kwijt door overmatig gebruik.

Dosering

MDMA wordt het meest verkocht in pilvorm, waarbij je alleen kan weten hoeveel er in zit als je je pil laat testen. Logo en kleur zeggen absoluut niets over de hoeveelheid MDMA; er worden vaak verschillende batches gemaakt met dezelfde kleur, vorm, logo etc. maar met verschillende hoeveelheden MDMA!

Adressen waar je je drugs kan laten testen vind je onder andere hier

Orale dosering

Dit is de meest voorkomende methode van toediening is oraal, het slikken van pillen of poeders. Ook bommetjes (MDMA in een vloeitje of papiertje) valt hier ook onder.

Voor de meeste beginners is een dosis tot 120 mg genoeg.

 • 50 - 100 mg is een lichte dosis
 • 100 - 150 mg is de gebruikelijke dosis
 • 150 - 200 mg is een zeer sterke dosis (en wordt onervaren gebruikers ook afgeraden)

Nasaal

Dit houdt in de MDMA opsnuiven zoals met speed en cocaïne. Een pil moet eerst samengedrukt worden tot een heel fijn poeder. Het beste is om geen pillen te snuiven, want hier zitten verschillende bindmiddeln in en zullen de neus van de gebruiker doen verstoppen. Vaak wordt een sterk brandend gevoel in de neus ervaren. Nasaal gebruik werkt doorgaans wel sneller dan oraal gebruik.

Sublinguaal

Sublinguaal gebruik is wanneer MDMA onder de tong wordt gelegd, zodat deze oplost, maar door de vieze smaak is dit een erg onaangename methode. Echter, doordat de MDMA in eerste instantie niet door je spijsverteringsstelsel (first-pass-effect) gaat zijn de effecten sterker. Bij regelmatig sublinguaal gebruik wordt het tandglazuur aangetast.

Pluggen/Rectaal

Rectaal gebruik is wanneer MDMA anaal wordt ingebracht, zoals een zetpil. Voor een uitgebreide handleiding klik dan op deze link

Injecteren

Dit is zoals met veel drugs de meest effectieve methode van toediening. Op deze manier worden veel van je beschermingssystemen omzeild. Je moet altijd zeker zijn dat je MDMA van grootst mogelijke zuiverheid hebt voordat je gaat injecteren.

Als je injecteert moet je altijd zorgen dat het middel goed opgelost is in de vloeistof waarin je het injecteert. Bindmiddelen moet je absoluut nooit injecteren, deze veroorzaken bloed klontering. Alleen zuiver MDMA poeder kan overwogen worden voor injectie, andere vormen zeker niet, en dan nog moet je voorzichtig zijn wat je injecteert.

Werkingsduur

De meest voorkomende verloop van een trip is een geleidelijke opbouw naar het plateau (piek effect dat enige tijd aanhoudt) en dan een geleidelijke comedown wat in totaal 4 tot 6 uur duurt.

Coming up

Een coming up is de periode wanneer je de werking van de drugs het eerst begint te voelen tot aan de piek ervaring, deze periode kan erg in tijd verschillen. Redenen hiervoor kunnen zijn: manier van inname, hoe hard de pil gedrukt is, het metabolisme van de gebruiker en maaginhoud. De coming up begint meestal ongeveer na 15 minuten. Het gevoel begint zich te verspreiden door het lichaam. Tijdens de coming up is het niet ongewoon voor mensen om een lichte misselijkheid te voelen en ook overgeven kan voorkomen.

Piek

De piek is wanneer de effecten het meest intens zijn. Afhankelijk van de gebruikers kan de piek in golven komen of is het een constant aanwezig. Doorgaans duurt de piek ongeveer 3 uur.

Comedown

Sommige gebruikers voelen een crash wanneer ze in hun comedown zitten. Een "crash" is de term voor alle negatieve gevoelens en effecten die gebruikers voelen bij een comedown. Dit kan oa bestaan uit: een tekort aan energie en "fut", slappe en/of pijnlijke spieren, depressies, misselijkheid, geestelijk niet helemaal helder zijn, en enorme slaperigheid of juist grote slapeloosheid. Bij sommige gebruikers is de crash zo accuut dat het overwelmend is en zorgt dat ze zich bang en/of huilerig voelen.

Sommige gebruikers krijgen de drang meer te nemen. Dit heeft echter weinig effect en zal meestal enkel de vermoeidheid wegnemen en niet het piek effect van MDMA terug brengen.

Afterglow

Sommige gebruikers ervaren een afterglow waarbij ze zich een paar dagen na MDMA gebruik nog blij en gelukkig voelen, dit komt het meest voor bij mensen die nog niet vaak gebruikt hebben of bij degene die het onregelmatig gebruiken, met lange tussenpozen tussen de verschillende ervaringen.

Hoe vaak kan je MDMA gebruiken?

Regelmatig gebruik van MDMA kan leiden tot serotonine uitputting. Het beste is om 4-6 weken tussen twee ervaringen te laten. Hierdoor heeft je lichaam de mogelijkheid terug te keren naar z'n natuurlijke balans. Ook blijkt de neurotoxische schade groter te worden bij frequenter gebruik en hogere dosissen.

Wat zijn de onmiddelijke bijwerkingen?

Waarom schommelen/draaien m'n ogen weg? (nystagmus)

Het tijdelijke wegdraaien van ogen bij MDMA gebruikers schijnt verbonden te zijn aan gevoelens van misselijkheid. Het kan veroorzaakt worden door gevoelens van misselijkheid en bewegingsziekte.

Waarom wordt ik misselijk en moet ik overgeven?

MDMA-gerelateerde misselijkheid heeft een aantal oorzaken:

 • Geremde spijsvertering - Als je lichaam meer bloed naar je spieren stuurt om te dansen etc. gaat er minder bloed naar je gastro-intestinaal kanaal, hierdoor kan dit z'n werk minder goed doen. Hierdoor blijven voedsel en drinken langer in je maag zitten.
 • Dehydratie - Dehydratie veroorzaakt een gevoel van misselijkheid, dat kan komen doordat je lichaam uitgeput raakt of omdat het reeds bestaande problemen in je lichaam vergroot.
 • Lichamelijke uitputting - Als je lichaam merkt dat het "in problemen" is wordt spijsvertering onder aan de lijst van belangrijke dingen gezet door je lichaam.
 • Overvloed aan serotonine - Een groot deel van de serotonine receptoren zou zich in je spijsverterings stelsel bevinden. De overvloed aan serotonine dat deze 5ht3 receptoren bindt kan voor dat gevoel zorgen.

Waarom klem en/of maal ik met mijn kaak?

Er zit een zenuw in je kaak die de trigeminus (driehoeks-)zenuw genoemd wordt, deze enerveert je kaak. Deze zenuw is met name gevoelig voor veranderingen in de spiegels van o.a. serotonine.

Waarom heb ik problemen met urineren?

MDMA stimuleert de afgifte van anti-diuretisch hormoon. (ADH). ADH is verantwoordelijk voor de regulatie van je urineren. Als er meer ADH wordt afgegeven zal het urineren een stuk moeilijker verlopen, omdat er minder urine aangemaakt wordt. Deze Engelstalige thread geeft meer info hierover.

Waarom worden mijn pupillen zo groot en heb ik zo een hoge hartslag?

MDMA is sympathomimetisch, dit houdt in dat het je sympathische zenuwstelsel beïnvloedt. (denk aan deze reactie: vluchten of vechten) 2 bijwerkingen van die stimulatie zijn het verwijden van je pupillen en een verhoogde hartslag. Overmatig dansen in een warme ruimte draagt ook bij aan een verhoogde hartslag en vooral het gevoel van een verhoogde hartslag.

Wat zijn de gevaarlijke bijwerkingen?

Opmerkingen: De volgende behandelingen zijn alleen van toepassing op lichte symptomen. Als er iets mis is ga dan altijd naar een EHBO-post. Op feesten is deze hulp altijd anoniem zolang er geen ziekenhuisbehandeling nodig is, ze willen alleen je leeftijd weten en de hoeveelheid drugs en welke drugs die je gebruikt hebt. De volgende condities kunnen allemaal fataal zijn en laat daarom het slachtoffer nooit alleen tot ze opgeknapt zijn of er medische hulp is.

Dehydratie

Oorzaken: Dehydratie wordt veroorzaakt door niet genoeg vloeistoffen te consumeren om de vloeistoffen die je kwijt raakt te vervangen. MDMA-gerelateerde factoren zijn: overmatig zweten, hyperthermia, overgeven en diarree.

Preventie:

 • Drink voordat je dorst krijgt. Dorst is een eerst indicatie van uitdroging.
 • Drink op een gelijkmatige en verdeelde manier, gooi niet ineens een heel flesje of grote slokken naar binnen.

Symptomen:Dorst, ingevallen ogen en wangen, dik speeksel/slijm, droge mond, donker gele urine, lage bloeddruk, hoge hartslag (vooral op te merken tijdens rusten). Symptomen treden vaak op in samenwerking met hyperthermia.

Behandeling:

 • Stop met fysieke activiteit en zoek een plaats om uit te rusten.
 • Drink over de komende 30 min. 0,5 liter water.
 • Blijf op een gelijkmatig tempo rustig water drinken tot alle vloeistoffen in je lichaam weer aangevuld zijn en de symptomen overgaan.
 • Zorg ervoor niet teveel, te snel te drinken. Als je daardoor misselijk wordt en moet overgeven, wordt de situatie erger.
 • Behandel de hyperthermia zoals hieronder beschreven.

Hyperthermia

Oorzaken: Fysieke inspanning, omgevingstemperatuur, of falen van het lichaam om de warmte regulering op peil te houden. Een van de mogelijke bijwerkingen van MDMA is (cutaneous) huid-gerelateerde vasoconstrictie. Dit houdt in dat de bloed vaten die het dichtst bij de oppervlakte van de huid liggen vernauwen. Dit vermindert sterk de mogelijkheid van het lichaam om warmte af te voeren.

Preventie: Voldoende drinken en regelmatig om de zoveel tijd rusten in een koele ruimte.

Symptomen: Verhoogde lichaamstemperatuur, licht gevoel in je hoofd, wazig/tunnel zicht, Symptomen komen vaak voor in combinatie met dehydratie (uitdroging).

Behandeling:

 • Stop met fysieke activiteit
 • Trek indien mogelijk koele (niet koude) kleding aan, leg koele kompressen of vloeistoffen op je lichaam en voorhoofd.
 • GEBRUIK GEEN KOUDE KLEDING EN COMPRESSEN!!! Het lichaam afkoelen is goed, het lichaam in shock sturen is niet goed!!!
 • Behandel voor uitdroging zoals hierboven beschreven en bezoek een EHBO/post voor de zekerheid.

Hyponatremia (water intoxicatie)

Definitie: Hyponatremia houdt in dat je een lage bloed natrium concentratie hebt. Dit is gevaarlijk, omdat door de osmotische druk water in de hersencellen komt en zwellingen veroorzaakt. Deze zwelling kan zo erg worden dat die een cerebrale bloeding veroorzaakt, dit kan leiden tot de dood.

Oorzaken: Snelle vloeistof opname of een snel verlies van natrium (zout). Snelle inname van water in combinatie met overmatig zweten en/of overgeven voor een sneller opkomen van hyponatremia.

Preventie: Vloeistoffen drinken die natrium bevatten, of combineer water met zout eten zoals crackers of chips en dergelijken.

Symptomen: Spier krampen/spasmes, verwarring, misselijkheid, vermoeidheid, bleke huid, verminderde respons/reactie.

Behandeling: Voor milde symptomen, kun je zout binnen krijgen via zout drinken en eten. Ga ALTIJD naar een EHBO-post als je last hebt van hyponatremia, medische hulp is echt nodig!

Aanvallen en toevallen

Oorzaken: MDMA gerelateerde aanvallen zijn vaak een symptoom van andere MDMA-gerelateerde problemen, meestal hyperthermia.

Preventie: Volg de aanwijzingen voor andere bovengenoemde bijwerkingen.

Behandeling: Eigenlijk moet je gewoon wachten tot de aanval over is, dit is meestal in 2 minuten. Daarna METEEN een EHBO/post opzoeken.

 • Als de persoon staat of zit, zorg dat je diegene op kan vangen.
 • Bind de persoon niet vast
 • Dien geen medicatie toe (laat dat over aan medische personeel)
 • Als de persoon overgeeft, zorg dat je de persoon met z'n hoofd zo ligt dat het braaksel uit z'n mond stroomt en niet in z'n luchtpijp kan komen.
 • Verwijder alles waar de persoon zich aan kan verwonden uit zijn of haar omgeving.

Wat zijn de tijdelijke nawerkingen?

Waarom ben ik m'n eetlust kwijt?

Volgens het National Institute of Health (VS), beïnvloed serotonine je eetlust en speelt het een belangrijke rol bij de ziekte anorexia nervosa. Meer informatie vind je hier.

Omdat je MDMA je hersenen serotonine vrij laat komen is het redelijk om aan te nemen dat gebruikers tijdens en na de trip een vermindering van hun eetlust hebben.

Waarom voel ik me depressief?

Veel gebruikers voelen zich depressief na gebruik van MDMA. Vaak worden gebruikers 1 of 2 dagen na de trip depressief en dit houdt een paar dagen aan. Een klein percentage gebruikers voelt zich tot een paar weken na de ervaring nog steeds depressief, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met overmatig gebruik.

Sommige onderzoeken tonen een verband aan tussen chronisch MDMA gebruik en lange-termijn depressies. Serotonine speelt een grote rol speelt bij je gemoedsrust en humeur. Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA resulteert in een tijdelijk tekort aan serotonine na gebruik.

Meer informatie over serotonine tekort vind je hier. Meer informatie over lange-termijn depressies vind je hier.

Deze resultaten zijn vaak fel bekritiseerd door mensen die de methodes, motieven en resultaten in twijfel trekken.

Het is nog niet duidelijk waarom de ene persoon sneller herstelt of aanpast aan de situatie na gebruik als anderen. Veel mensen ervaren dat preloading en postloading helpen om depressies te voorkomen en sneller te herstellen, hierover later meer.

Mythe:

 • Van eenmalig MDMA gebruik raak je depressief en de enige manier om daar vanaf te komen is meer nemen.

Dit is niet waar voor eenmalig gebruik. Het is echter wel bekend van langdurig gebruikers dat deze situatie zich voor deed. Misbruik kan ertoe leiden dat je denkt je alleen nog goed te voelen als je steeds weer MDMA neemt.

Waarom krijg ik last van acne of huidirritatie na Ecstasy gebruik?

Er zijn een aantal mogelijkheden.

Veel gebruikers begaan acne opwekkend gedrag, de eau de toilette en dergelijke die opgesmeerd worden kunnen de poriën verstoppen in combinatie met meteen gaan slapen zonder te douchen als je thuis komt, maar dit is redelijk onwaarschijnlijk.

De 2e reden wordt XTC-puistjes genoemd. Dit is een op acne-lijkende huidirritatie die bij sommige gebruikers kan optreden. Dit kan te maken hebben met een niet goed functionerende lever, of een enzym in de lever dat niet goed werkt en MDMA niet metaboliseert ("verbranden/verwerken"). Er is ook een artikel van een dokter die een verhoogde doorbloeding van het gezicht associeert met verstopte poriën en dat als reden opgeeft, meer info vind je hier.

De derde mogelijkheid is dat norepinefrine-gerelateerde stimulatie van de productie van talg zorgt voor blokkades van poriën.

Waarom heb ik moeite met slapen na MDMA gebruik?

MDMA stimuleert de afgifte van zowel norepinephrine als dopamine. Het stimulerende effect dat MDMA teweeg brengen zijn verbonden aan de verhoogde concentraties van deze neurotransmitters.

Serotonine bestuurt heel veel dingen in je lichaam, zo ook je circadisch ritme (dagelijkse wakker zijn/slapen patroon). Als je serotonine concentratie omhoog gaat, gaat ook de slapeloosheid omhoog. Meer informatie hierover vind je op deze website.

Waarom krijg ik hoofdpijn?

Sommige gebruikers ervaren tijdens, dan wel na hun trip hoofdpijn. Enkele redenen kunnen zijn:

Serotonine is mogelijk betrokken bij de oorzaak van migraine, dus is het denkbaar dat door het verhoogde serotonine niveau door MDMA gebruik een migraine ontstaat.

Ten 2e, MDMA is een stimulant en verhoogt dus de bloeddruk, een verhoogde bloeddruk veroorzaakt hoofdpijn.

Ten 3e, De kaak en spier spanning kunnen bijdragen aan hoofdpijn.

Ten 4e, nystachmus kan bijdragen aan hoofdpijn, vooral als mensen proberen hun ogen terug te draaien dan wel stil te houden.

Tripreports

Overige informatie

Geschiedenis

Farmacologische eigenschappen

Hoe werkt MDMA?

MDMA zorgt voornamelijk voor een verhoging van de concentraties van 3 neurotransmitters in de synaptische spleet: deze zijn serotonine (5-HT), norepinefrine (NE) en dopamine (DA). De effecten waar de gebruikers van MDMA naar op zoek zijn, worden voornamelijk veroorzaakt door de enorme toename van serotonine in de bijbehorende synapsen.

De 2 huidige theorieën over hoe dit plaatsvindt, zijn: 1: MDMA komt in het axon terecht via de 5-HT reuptake transporters, en stimuleert 5-HT blaasjes om de synapse te vullen met 5-HT. 2: MDMA zorgt ervoor dat de 5-ht reuptake transporters omgekeerd gaan werken en zodoende de 5-HT in de synapse brengen i.p.v. het eruit te verwijderen.

Ongeacht hoe 5-HT er komt, bindt het zich aan de 5-HT receptoren en zorgt het voor de effecten.

Een meer uitgebreide en geïllustreerde uitleg is te vinden op Dancesafe.org

Chemische Eigenschappen

Hoe stabiel is MDMA?

MDMA is een stabiele verbinding. En zolang het droog bewaart word blijft het stabiel.

Wat is de beste manier om MDMA te bewaren?

Elke droge plek is voldoende, in een plastic zakje is een erg handige en makkelijke manier.

Hoe ziet MDMA (Ecstacy) eruit?

 • Formule: C11H15NO2
 • Moleculair gewicht: 193,25 g/mol
 • Smeltpunt:
  • 148 - 152 °C (van HCl-zout) [1]
  • 105 - 107 °C (van oxalaat-zout) [2]

MDMA poeder

Shulgin omschrijft MDMA als een vaste kristallijne stof, maar deze kristallen kunnen ook vermalen zijn tot een poeder. Maar het kan door verschillende factoren allerlei vormen aannemen.

Capsules

Soms wordt MDMA gewogen en in gelatine capsules gedaan, de stof kan versneden of onversneden zijn en soms worden geprakte pillen in capsules gestopt.

Pillen

Dit is verreweg de meest voorkomende verschijning van XTC. De geperste pillen komen in allerlei kleuren, vormen en formaten voor. Veel verschillende foto's zijn overal op internet te vinden en o.a. op Erowid.

Voor wereldwijde reports van pillen kun je terecht op Pillreports.com

Doordat pillen veel bindmiddelen bevatten geeft het gewicht of de grootte GEEN indicatie voor de hoeveelheid werkzame stof.

Namen

Omdat pillen in zoveel verschillende varianten voorkomen wordt er vaak een merknaam aan gegeven zoals blauwe Mitsubishi's, roze lovertjes, witte Ferrari's etc. Kwaliteitsbepalingen op grond van de merknaam is niet te doen en heel onverstandig, door dat er verschillende batches voor deze pillen, met dezelfde naam, wordt gebruikt. Of het logo wordt op 'nep'-pillen gebruikt om mee te doen met het succes van de originele pillen.

Logo's en vorm van MDMA pillen

 • Veel logo's bestaan uit bekende figuurtjes en logo's van automerken etc.
 • Sommige logo's voegen een ring vorm toe aan de rand van de pil.
 • Pillen kunnen aan 1 of beide kanten een bolling hebben.
 • Sommige pillen hebben 1 of meerdere breuklijnen, meestal aan de andere kant als die met het logo. Vaak is een breuklijn in de vorm van een kruis mogelijk.

Copycats

Vaak als pillen een goede reputatie krijgen op de markt gaan andere producenten de pillen namaken, maar de kwaliteit van de kopieën is vaak veel minder en kan zelfs schadelijke stoffen bevatten. Daarom moet je je pillen altijd laten testen voor je ze gebruikt.

Dubbel/triple pillen

Hiermee wordt bedoeld dat een pil 2 of 3 keer zoveel werkzame stof bevat en deze worden vaak ook wat duurder verkocht, maar wat is de gemiddelde werkzame hoeveelheid stof van een gewone pil? Vaak zijn deze pillen wel sterk: boven de 125 mg. Formaat zegt niets over de hoeveelheid werkzame stof die erin zit.

Synoniemen

 • 3,4-methyleendioxy-N-methylamfetamine
 • Ecstasy
 • XTC
 • Molly
 • Mandy
 • M

Links

Referenties

 1. Ecstasy: 3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA), B. H. Morimoto, S. Lovell, B. Kahr, Acta Crystallographica, 1998, 54, 229-231
 2. Synthesis of 2-Arylethylamines by the Curtius Rearrangement, M. Schulze, Synthetic Communications, 2010, 40, 1461-1476


Amfetamine: B-DFDOBDOIDOMTMA-6Overige

Fenethylamine: 2C-B2C-C2C-E2C-I2C-T-72C-T-21MescalineOverige
Tryptamine: DMT5-MeO-DMTPsilocinePsilocybineαMTDiPTDPT4-HO-MiPT5-MeO-DiPTOverige
Ergoline: LSALSDOverige

Cholinergisch: Nicotine

Aminoindanen: 2-AI5-IAIMDAI
Aminorex: 4-MAR
Amfetamines: AmfetamineMethamfetamineMDAMDMA
Catecholamines: DopamineEpinefrineNor-Epinefrine
Cathinonen: MDPVMephedroneMethylone
Piperazines: BZPmCPPTFMPP
Piperidines: DesoxypipradrolMethylfenidaat
Suiker
Tropaan: Cocaïne
Xanthines: CafeïneTheobromine