Jump to content


Photo

Mephedrone Illegaalwet geneesmiddelen


 • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 waldo

waldo

  D'opa

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 591 posts

Posted 06 March 2010 - 07:37 PM

Nieuws Via het VLOS :

Inmiddels is door het ministerie van VWS en de Inspectie voor de Gezondheidszorg kenbaar gemaakt dat mefedron bevattende producten als geneesmiddel beschouwd worden. Dit gelet op de definitie van geneesmiddel in de geneesmiddelenwet. Ook richting het OM is dit kenbaar gemaakt in meerdere rapportages. Het middel wordt daarmee op één lijn gezet met producten als methylon en mCPP. Bij aantreffen van het middel vindt er inbeslagname plaats en zal er een pv opgemaakt worden. De strafbaarstelling is max 6 jaar of een boete van meer dan 45000 euro.
In Amsterdam zal dit er bovendien toe leiden dat na aantreffen de burgemeester wordt geadviseerd om de winkel te sluiten.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ondergetekende opnemen.
Hoogachtend,
De Senior-Inspecteur voor de Gezondheidszorg,
(deleted), apotheker-toxicoloog


Dus Mephedron is nu niet meer verkoopbaar via de smartshops....gelukkig...


gr.
W.
"Circular logic works because circular logic works."

#2 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6372 posts

Posted 06 March 2010 - 07:41 PM

Opzich een goede ontwikkeling, vooral blij dat ze het op deze wijze hebben 'verboden' en niet gelijk de opiumlijst erbij hebben gehaald..

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#3 waldo

waldo

  D'opa

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 591 posts

Posted 06 March 2010 - 07:41 PM

Reactie Adviesburo Drugs :

Op verzoek hierbij de argumenten van het Adviesburo van een negatief verkoopadvies voor de smartshopbranche over Mefedrone (4-methylmethcathinon).
Om maar meteen met de deur in huis te vallen onderschrijf ik de argumenten van Ananda van de Sjamaan in deze. Bij een aantal argumenten van een negatief verkoopadvies zet hij in mijn ogen ietwat "te zwaar aan" maar dat doet niets af aan de strekking van zijn betoog.
Ten aanzien van mijn argumenten wil ik hieraan toevoegen dat in de zoveelste periode van een slecht aanbod in de kwaliteit van XTC (zomer 2009) op het testspreekuur van het Adviesburo een aantal keren Mefedronepoeders werden aangeboden waarbij ik benadruk dat dit gebeurde onder de roepnaam van MDMA (XTC).
Op basis van deze pure volksverlakkerij en de uitgebreide informatie over de ongewenste bijwerkingen van Mefedrone hebben wij onmiddellijk een negatief slikadvies gegeven.
Vanaf het einde van de zomer van 2009 nam de kwaliteit van XTC weer toe en zijn er sindsdien geen Mefedronepoeders meer ter test aangeboden. Het is samen met de info uit andere bronnen een indicatie dat het met Mefedrone in Nederland tot een eenmalige hype is gebleven (dit i.t.t. het buitenland waar o.a. door de War on Drugs dit soort middelen wel een markt kunnen veroveren). Kortom, er is alle aanleiding dat de smartshopbranche zich verre houdt van dit product.
-Het middel heeft zover bekend teveel negatieve bijwerkingen;
-De smartshopbranche op geen enkele manier een bijdrage moet leveren dat dit product via haar klanten doorverkocht wordt als zijnde een MDMA-poeder of anderszins; -Dat gelet op het negatieve imago dat smartshops (grotendeels onterecht AdL) al sowieso hebben, het niet slim is om zich in te laten met dit product (zie BNN "spuiten en slikken" vorige week zondag waarin Mefedrone werd gekocht in een smartshop in Amsterdam);
- dat n.a.v. dit BNN programma ook de andere Nederlandse media hierop gedoken is zodat het een kwestie van tijd is dat er vragen in de Tweede Kamer gesteld worden over Mefedrone. Een associatie van Mefedrone met smartshops dient ten alle tijden voorkomen te worden omdat dit tegelijkertijd in de politiek doorgetrokken kan worden naar bijvoorbeeld een verbod op de verkoop van Sclerotia.
Tot zover mijn advies om Mefedrone buiten de smartshops te houden met als kanttekening dat de druk op de achterdeur van de branche de komende tijd zal toenemen/al toeneemt. Door alle publiciteit en het te verwachtte "verbod" willen handelaren van dit product af (waarbij ik zelfs info binnenkrijg dat zij zelfs aan de achterdeur van growshops aankloppen ; Mefedrone voor de plantengroei, te gek voor woorden!).
Wees verstandig en wijs dit soort types de (achter)deur en laat je niet verleiden op hun verkoopsmoes dat je Mefedrone ongestraft als voedingssupplement kunt verkopen. Iedere smartshopeigenaar die zich hiertoe laat verleiden en zijn klant dus bewust op het verkeerde been zet c.q. slikadviezen onthoudt, is geen knip voor de neus waard. Succes in deze weer moeilijke tijden voor de smartshopbranche.
Groet, A. = Advies Buro Drugs
"Circular logic works because circular logic works."

#4 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 06 March 2010 - 08:33 PM

Bij aantreffen van het middel vindt er inbeslagname plaats en zal er een pv opgemaakt worden. De strafbaarstelling is max 6 jaar of een boete van meer dan 45000 euro.


Ik neem aan dat het hier om winkels gaat? Als je mephedrone op zak hebt en gefouilleerd wordt, wat kun je dan verwachten? Enkel in beslagname of ook een proces verbaal?
Verbing weirds language.

#5 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7682 posts

Posted 06 March 2010 - 09:10 PM

Als het om een gebruikershoeveelheid gaat, dan zal daarvoor waarschijnlijk gewoon hetzelfde gelden als bij elk ander illegaal / genees- middel: inbeslagname en sepot.

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#6 Caduceus Mercurius

Caduceus Mercurius

  Trolled!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1926 posts

Posted 08 March 2010 - 04:51 PM

Wat jammerrrrr, nét nu zo'n informatief en volwassen programma als Spuiten & Slikken er een aflevering aan had gewijd en er de volgende ochtend in alle kranten over "meow meow snuiven" te lezen was. Bedankt weer, BNN! :)
"Autonomy is the essence of freedom. Free people will never be slaves. They will be natural meritocrats."

#7 Kirito

Kirito

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 391 posts

Posted 08 March 2010 - 06:25 PM

^ Het zorgt er alleen maar voor dat je er wat moeilijker aan kan komen. Lijkt me juist een goed punt bij dit soort substanties, als je al die verhalen leest..
"I sometimes worry about my short attention span, but not for very long."

#8 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6372 posts

Posted 08 March 2010 - 06:54 PM

Bedankt weer, BNN! :glare:

Hoezo weer?

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#9 Caduceus Mercurius

Caduceus Mercurius

  Trolled!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1926 posts

Posted 08 March 2010 - 07:05 PM

Hoezo weer?

Voor hun eerste programma's kregen ze een aantal van de stoffen die Filemon gebruikte via een bepaalde shop. Maar in plaats van daar op een dankbare en vertrouwelijke manier mee om te gaan, maakten ze op een gegeven moment een item over de beschikbaarheid van verboden substanties in smartshops en dat filmden ze met een verborgen camera uitgerekend in die ene shop. Erg lullig en achterbaks.

Overigens was ik er zelf niet bij. Heb dit verhaal gehoord van iemand die er destijds bij betrokken was en nooit meer iets met Spuiten & Slikken te maken wil hebben.
"Autonomy is the essence of freedom. Free people will never be slaves. They will be natural meritocrats."

#10 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 08 March 2010 - 11:55 PM

Het is altijd een beetje dubbel hè, drugs blijven de exclusieve kaviaar voor de ingewijden, of een genotsmiddel voor de massa met risico op doden...

Jammer dat vaak de veilige beproefde middelen vaak moeilijker te krijgen zijn dan (soms gevaarlijke) RC's, neem bijvoorbeeld mdma vs. meph of LSD vs 2C-x.

Zou toch liever zien dat nieuwe middelen gereguleerd in de apotheek kwamen te liggen, waar je een at-your-own-risk-formuliertje invult en 1 á 2 dosissen kan aanschaffen. Met grote rode waarschuwings sticker erop.

Maar goed: jammer dat er steeds meer verboden wordt & gelukkig dat het niet zomaar meer verkocht mag worden.
Verbing weirds language.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users