Jump to content


Photo

Regels & Richtlijnen PsychonautischLees dit door voordat je post


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Cad0

Cad0

    (ex-) koffie junk

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 723 posts

Posted 01 May 2004 - 09:54 PM

Regels & Richtlijnen Psychonautisch
Lees dit door voordat je post

Gegroet!

Hieronder zullen in het kort de regels en richtlijnen van het DHP forum Psychonautisch besproken worden. Het is de bedoeling dat je je aan de regels houdt en dat richtlijnen probeert na te streven.


De regels van Psychonautisch:

Op het DHP forum Psychonautisch zijn altijd de algemene regels van DHP geldig. Ook moet men op de hoogte zijn van en akkoord gegaan zijn met de disclaimer van het DHP forum.

Het Psychonautisch forum van DHP is bedoeld voor serieuze vragen, serieuze antwoorden en serieuze discussies betreffende zaken gerelateerd aan psychedelische en hallucinogene drugs.
  • "...zaken gerelateerd aan..." hierbij moet gedacht worden aan dingen als harmreduction, gebruikersvragen, chemische vraagstukken, problemen, neurologische vragen, etc.
  • "...psychedelische en hallucinogene drugs." van DMT tot aan LSD en van designer drugs tot aan magic mushrooms en andere natuurlijke middelen.
Het is niet de bedoeling dat hier beginnersvragen gesteld worden. Voor 'beginnersvraagstukken' is er het forum de Beginnende Psychonaut, lees daar in ieder geval de 'Pinned' topics.
Vragen over Dissociatieven (DXM, ketamine, lachgas, etc.) horen thuis in het Dissociatief forum.
Er is een Overig forum waar 'Overige' drugs besproken kunnen worden (cannabis, ghb, hero?ne, etc.).
Voor algemene vragen en zaken die in verband staan met drugs(gebruik) etc. kunt u terecht in Algemeen.
Ook Trip Reports, Pill Reports en vragen betreffende Kweek & Groei horen hier niet thuis.


De richtlijnen van Psychonautisch:

(Deze duidelijke richtlijnen zijn geschreven door Blowmonkey en overgenomen uit het DHP Overig forum).

1) Probeer ABN (algemeen beschaafd nederlands) te gebruiken wanneer je een post maakt. Geen AlTeRnAtInG CaPs, geen ALL-CAPS, gewoon netjes proberen te schrijven. Het is vreselijk irritant en kut om te lezen.. Probeer ook je titel een beetje duidelijk te maken als je bijv. een snelle reply nodig hebt. Mensen reageren eerder op iets dat hun aandacht trekt.

2) Respecteer anderen. Van mij mag je best boos worden als iemand maar een beetje uit z'n nek loopt te lullen, maar probeer altijd rustig, kalm en stil te blijven als je post en val die persoon zijn/haar argumenten aan, niet de persoon zelf!

3) Probeer On-Topic te blijven. Dwaal niet te ver af.. Natuurlijk kan dit niet voorkomen worden, maar het is nogal on-overzichtelijk als je het topic door probeert te lezen. Er zijn vaak ook meer geschiktere forums voor “Off-Topic” discussies. Sommige opmerkingen die gewoon niet door de beugel kunnen, zullen zonder pardon worden verwijderd. Wees daarom niet verbaasd.

4) Als je een nieuwe discussie start, kijk dan voor je je topic opent of er eerder al soortgelijke discussies zijn geweest. Het is heel lastig om 20x dezelfde vraag te beantwoorden, terwijl met 5 minuten zoek en leeswerk, je het zelf ook had kunnen doen..

5) Pill-ID's en soortgelijke vragen horen thuis in het forum Kwaliteit Street-drugs. Kijk voor je je vraag stelt eerst op de volgende sites: http://www.rxlist.com en http://www.drugs.com.

6) Geen Reclame maken voor verkoop-sites. Geen links naar suppliers (botanisch en chemicalien, medicatie, wat dan ook!). Niet vragen waar je je spul kan halen .. Wordt dit toch gedaan, zal de post ge-edit worden. Komt dit vaker voor, zal je een waarschuwing krijgen.

Edited by dreamer, 03 April 2006 - 10:53 AM.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users