Jump to content


Photo

truffel advieseerste ervaring niets gemerkt....wat nu?


 • Please log in to reply
43 replies to this topic

#41 Spaviced

Spaviced

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 54 posts

Posted 12 May 2014 - 11:13 AM

Sommige psychonauten geloofden niet dat truffels qua sterkte zwakker waren dan paddo's.

 

A.U.B. hier is de bewijs;

 

Truffels en kweetsets niet verboden!

Tuesday, February 10th, 2009

 

Het is officieel! De oude, vertrouwde truffels (de philosopher’s stones), zullen niet verboden worden, en ook de kweeksetjes waaruit de liefhebber zelf kan oogsten, blijven gewoon legaal.

 

Dat mag gevierd worden!

 

Antwoorden van minister Klink op de vragen van het Kamerlid Joldersma (CDA) over hallucinogene truffels en kweeksets (2080910170).

Vraag 1: Klopt het bericht dat hallucinerende truffels en kweeksets/sporen momenteel niet onder het paddoverbod in de Opiumwet vallen?

Antwoord 1: Ja.

 

Vraag 2: Wat is er bekend over de gezondheidsrisico’s van hallucinerende truffels, en zijn deze risico’s vergelijkbaar met paddo’s?

Antwoord 2: Uit onderzoek van de VWA uit 2002 is gebleken dat het totaal aan psilocine in monsters van de sclerotia van de psilocybe tampanensis (truffels) ca. 0.3% bedroeg. De andere soorten paddenstoelen die door de VWA in dit kader zijn onderzocht hadden een waarde tussen de 0.5 en 0.9%. Hieruit kan worden geconcludeerd dat truffels een lagere waarde aan hallucinogene stoffen bevatten dan paddenstoelen.

 

 

Bron: Red de Paddo#42 Spec87

Spec87

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 461 posts

Posted 12 May 2014 - 12:01 PM

Sommige psychonauten geloofden niet dat truffels qua sterkte zwakker waren dan paddo's.

 

A.U.B. hier is de bewijs;

 

psilocine in monsters van de sclerotia van de psilocybe tampanensis (truffels) ca. 0.3% bedroeg. De andere soorten paddenstoelen die door de VWA in dit kader zijn onderzocht hadden een waarde tussen de 0.5 en 0.9%. Hieruit kan worden geconcludeerd dat truffels een lagere waarde aan hallucinogene stoffen bevatten dan paddenstoelen.

 

 

Bron: Red de Paddo

 

 

How does the potency of P. mexicana and P. tampanensis sclerotia compare to Psilocybe cubensis fruitbodies?

 
Sclerotia is roughly 70% water by weight while mushrooms are around 90% water. Dry sclerotia is 2/3 as potent as dry cubensis fruits, while fresh sclerotia is twice as potent as fresh cubensis. This is due to the fact that sclerotia contain 3 times more dry matter per quantity of fresh material.

Bron: Shroomery 


Life starts at the edge of your comfort zone


#43 Fool

Fool

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 133 posts

Posted 12 May 2014 - 02:17 PM

Sommige psychonauten geloofden niet dat truffels qua sterkte zwakker waren dan paddo's.

 

Jouw conclusie klopt niet helemaal, sterkte en potentie zijn niet persé hetzelfde. Als paddo's alleen meer psylocine bevatten, zal een hogere dosering truffels exact hetzelfde effect geven en dus even sterk zijn terwijl de potentie van paddo's duidelijk wel hoger is. #44 SuperFunker

SuperFunker

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 634 posts

Posted 12 May 2014 - 05:34 PM

Over een paar dagen komt het CAM rapport over truffels uit. Daar staat meer info in over de sterkte van truffels en paddenstoelen.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users