Jump to content


Photo

Trimbos waarschuwt: opnieuw PMMA in XTC-pillen aangetroffen!23-08-2013

PMMA XTC Trimbos

 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 23 August 2013 - 03:03 PM

Bron

 

Trimbos waarschuwt: opnieuw PMMA in XTC-pillen aangetroffen!
23 augustus 2013
 

vrpqfs.jpg

 

De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) tweemaal een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin hoge doseringen van de gevaarlijke stof PMMA zijn aangetroffen. Het gaat om een roze tablet met als logo een vraagteken in spiegelbeeld. De afgelopen maanden is al vaker voor XTC met PMMA gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in pillen met andere logo’s en in poeders voorkomen.

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en geneigd is om een hoeveelheid bij te nemen. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur.

 

In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Hiervoor is al eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites.

Gebruikers die in het bezit zijn van de roze tabletten met een spiegelbeeld vraagteken logo, worden opgeroepen deze anoniem bij het DIMS ter analyse aan te bieden (zie www.drugs-test.nl voor adressen). Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden!
Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#2 konijn

konijn

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 318 posts

Posted 25 August 2013 - 08:33 AM

Stukje van RTL over deze pil en interviewtje met Tibor Brunt van Trimbos: http://www.rtlnieuws...pil-al-dodelijk

 

En op NOS: http://www.uitzendin...eringen/1362085Also tagged with one or more of these keywords: PMMA, XTC, Trimbos

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users