Jump to content


Photo

Allylescaline

Allylescaline

 • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Immad

Immad

  VVD'er

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2465 posts

Posted 01 August 2013 - 06:57 PM

40 mg Allylescaline is nog best een volwaardige trip, wat ik niet had verwacht gezien dat 20 - 25 mg maar threshold was.#2 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 01 August 2013 - 09:02 PM

Waarom niet een topic erover aanmaken? Want dit is best nuttige informatie, omdat zo weinig over dit middel bekend is..


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#3 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 01 August 2013 - 09:32 PM

Indeed.


Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#4 ecstatic soul disaster

ecstatic soul disaster

  Connaisseur de la musique

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 972 posts

Posted 01 August 2013 - 11:50 PM

op Erowid bestaan er bitter weinig trip reports, en dan nog alleen in combo, over deze stof (http://www.erowid.or...lescaline.shtml ) .

 

Info op wikipedia: 

 

"the dosage range is listed as 20–35 mg, and the duration 8-12 hours" en "Very little data exists about the pharmacological properties, metabolism, and toxicity of allylescaline."

 

Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Kan je wat meer zeggen over de specificiteit van de trip? Lijkt die op mescaline? Bodyload, intensiteit, verloop, aard van eventuele visuals, eventuele openbaringen/inzichten etc.? (ik zou er ook een nieuw topic voor aanmaken, hier gaat die info wat verloren geraken, en ik vind het alleszins interessant). 

Dit is een topic voor onclassifieerbaar gelul uiteindelijk, niets mee te maken lijkt me ;)


omgekeerd gaat ook

#5 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 02 August 2013 - 08:24 AM

Ik ben ook zeker benieuwd naar een iets meer gedetailleerde omschrijving. :)

 

Dit is overigens wat PiHKAL er over te zeggen heeft: Entry #2 AL;

 

DOSAGE: 20 - 35 mg.

DURATION: 8 - 12 h.

 

QUALITATIVE COMMENTS: (with 24 mg) I first became aware of something in about 10 minutes, a pleasant increase in energy. By 20 minutes it was getting pronounced and was a nice, smooth development. During the next hour positive and negative feelings developed simultaneously. Following a suggestion, I ate a bit of food even though I had not been hungry, and to my surprise all the negative feelings dropped away. I felt free to join the others wherever they were at. I moved into the creative, free-flowing kind of repertoire which I dearly love, and found everything enormously funny. Much of the laughter was so deep that I felt it working through buried depressions inside me and freeing me. From this point on, the experience was most enjoyable. The experience was characterized by clear-headedness and an abundance of energy which kept on throughout the day and evening. At one point I went out back and strolled along to find a place to worship. I had a profound sense of the Presence and great love and gratitude for the place, the people, and the activities taking place. The come-down from the experience was very gradual and smooth. Food tasted wonderful. I went to bed late, and quite ready for bed, although the energy was still running. However, sleep was not long in coming.

(with 24 mg) The onset was extremely gradual and graceful, with the first alert that one could really sense at about 50 minutes. This was succeeded by a slow gentle climb to the peak at one hour and fifteen minutes. The experience itself left all of the sensory modalities functional; speech was cogent and rather fluid. In fact, there was an unusual ease of free association. All throughout the session, the talk was high in spirits and somehow indicative of an inner excitement. Affect was entirely pleasant, but not exalting nor conducive to insight or to problem solving. There were no requirements for withdrawal into the self. The material seemed wholly social in nature. No visual, auditory or olfactory sharpening was in evidence. The plateau for this material seemed unusually long. I was unable to sleep for several hours, and took 25 mg Librium before sleep arrived. The next day was a lethargic and slow one, with the inner feeling that the effects had not worn off until the middle of the day following ingestion.

(with 35 mg) I was a distinct +1 in 35 minutes and a +2 by the end of the hour. My head congestion in no way cleared up, absolving the material from having that particular virtue. The entire experience was somewhat dissociated--I could not connect with my feelings. Although my mind remained clear, there was a hangover feeling at the end of the experiment.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#6 Immad

Immad

  VVD'er

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2465 posts

Posted 02 August 2013 - 12:44 PM

Nadat eerdere experimenten met deze stof in de doseringen allergietest, 10 en 20 - 25 mg niet verder kwamen dan threshold, wilde ik eens kijken of deze stof verder nog iets in zijn mars had. Aangezien 20 - 25 mg een threshold dosis bleek te zijn en mensen op bluelight beweren dat +3 doseringen meer richting 50(+) mg gaan, besloot ik 40 mg te nemen.

 

De trip zelf kwam vrij langzaam opzetten, ik denk dat het wel zo'n 2 uur duurde voordat ik er helemaal in zat. Mijn buik sloeg wat op hol, maar ik kan niet uitsluiten dat dit door een switch in dieet kwam: veel noten -> alleen brood -> trip + veel noten. Ook had ik niet heel veel behoefte aan eten en voelde ik me wat zwakjes (wat normaal is als ik niet genoeg eet). Na een tijdje af en toe wat eten en een kopje cocathee voelde ik me weer sterker en stabieler, waarop ik besloot te gaan mountainbiken. Wel gewoon over fietspaden, ik durfde het niet aan om bospaden etc te nemen aangezien ik er niet van houd om onverwachts bomen te koppen. Dit mountainbiken was heerlijk :)

 

Weer thuisgekomen een beetje zitten surfen en daarna op het balkon zitten nadenken en een boekje gelezen. Met gesloten ogen was ik soms verbaasd over de complexiteit van de visuals en het wegdromen daarin; dat ging nog best diep. Na een tijdje toch maar iets van een simpele avondmaaltijd in elkaar geflanst, wat allemaal prima viel.

 

Geestelijk voelt het vrij ontspannen, wat een dikke plus is imho. In de loop van de avond kwam er echter een hoofdpijn opzetten, waarvan ik dacht dat het een spanningshoofdpijn was. Daarom maar een bak koffie gepakt, nog een kopje cocathee gezet en na een tijdje een hoofdmassage van m'n vriendin en een paar rode wijntjes. Over de hele avond hele avond was dit ongeveer een halve fles. Een grappig aspect vond ik dat ik helemaal niet zo aangeschoten als verwacht leek te zijn. Alles bij elkaar was de hoofdpijn vrij goed gereduceerd, maar tegen de tijd dat we wilden gaan slapen kwam het weer opzetten. Ondertussen had ik ongeveer de helft van een 3 mg melatoninepil gepakt. De hoofdpijn ontwikkelde zich tot een kanjer van een migraine, die voelde alsof iemand met een moker m'n frontale cortex aan het platslaan was, waar ik ook misselijk van werd. Uiteindelijk goed over m'n nek gegaan en godzijdank toch in slaap gevallen. Na een lange nacht voel ik me een klein beetje dufjes, maar opzich prima.

 

Veel mensen vinden allylescaline een "subtiel" psychedelicum, maar daar kan ik niet achter staan. Voor mij was het gewoon een echte tripervaring, die weliswaar vrij stuurbaar was (in dat opzicht lijkt het op 2C's), maar nog best diep ging. Ook de visuals leken een iets ander karakter te hebben dan 2C's en de mindspace was wat relaxer dan bijv. bij 2C-E. Het kwam wat meer in de buurt van 2C-P gok ik. Het duurde in deze dosering ongeveer net zo lang als acid, na een uur of 8 was het meest heftige er wel duidelijk af.

 

Ik heb nog nooit mescaline gebruikt, dus over de gelijkenis daarmee kan ik vrij weinig zeggen. Als de invloed op de buik en de hoofdpijn niet door de AL geproduceerd zijn, krijgt deze stof van mij een dikke thumbs up. De buikklachten waren vervelend, maar wel te overzien. De hoofdpijn was echter te heftig en de ervaring niet waard, dus als die consistent optreedt na AL, dan ga ik het niet vaak meer doen. Ik moet zeggen dat ik heb idee had dat er wat holtes verstopt zaten, dus dat zal ook niet meegeholpen hebben. Iig weet ik nu dat mocht het de volgende keer weer optreden, het geen spanningshoofdpijn is en ik dus beter paracetamol ipv rode wijn kan drinken. Ik wilde geen paracetamol met alcohol combineren om m'n lever er niet van langs te geven.

 

Ik realiseer me dat ik relatief weinig gezegd heb over de mindspace, maar ik vind het altijd lastig om daar iets zinnigs over te zeggen. Het was vrij ontspannen, het leek wel een tikkeltje empathogeen-relaxheid te hebben en het ging nog vrij diep, met veel relatief stuurbaar nadenken. Voor een volgende trip ga ik denk ik voor 45 of 50 mg om te kijken of dat aspect nog iets versterkt kan worden.

 

Anyway, ik hoop dat jullie iets hebben aan deze snippets over een ervaring met deze relatief zeldzame stof :)#7 Claviceps

Claviceps

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 166 posts

Posted 10 August 2013 - 11:31 AM

Immad ginger ale drinken of de gember normaal eten of thee van zetten zouden goed helpen tegen een onrustige maag. Wat betreft mescaline doseren word ook vaak aanbevolen de dosis gesplitst in te nemen. Bijvoorbeeld 2x20mg met 30-60 minuten er tussen in jouw geval. Wellicht dat het voor AL ook prettiger werkt?

Wat betreft je hoofdpijn is dat iets wat zeer herkenbaar is voor mij als ik een tijdje weinig gegeten heb. Vooral als het weer dan ook nog warmer is en ik fysieke inspanning heb verricht. De hoofdpijn ontwikkeld zich dan langzaam tot op het punt dat er ook misselijkheid bij gepaard gaat. 

Ben wel benieuwd naar meer reports over deze stof. Momenteel is de prijs van synthetische mescaline dusdanig hoog voor 1 fatsoenlijke trip dat ik LSD een voordeligere en betere keus vind. De laatste keer op synthetische mescaline heb ik bemerkt dat een dosis van 700-800mg toch wel nodig is voor het niveau te bereiken wat ik leuk vind.


“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”


#8 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 10 August 2013 - 11:53 AM

Bijvoorbeeld 2x20mg met 30-60 minuten er tussen in jouw geval.

Ik neem aan dat je 2x200mg bedoelt? 40mg is een beetje erg lage dosering voor mescaline ...

#9 Claviceps

Claviceps

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 166 posts

Posted 10 August 2013 - 11:54 AM

Ik had het over de dosering AL die Immad genomen had. In het geval van mescaline was het 2x400mg de laatste keer dat ik het geprobeerd heb.


“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”


#10 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 10 August 2013 - 12:19 PM

Ah zo, de 'wellicht' caught me off guard.

#11 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 16 August 2013 - 01:41 PM

Weet iemand hoe dit middel zich verhoudt ten opzichte van proscaline (of escaline) in de kwalitatieve aspecten van de ervaring?


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#12 Immad

Immad

  VVD'er

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2465 posts

Posted 14 September 2015 - 10:40 PM

Zo'n 50 mg AL was niet echt sterker dan mijn 40 mg trip, dus misschien is het "plafond" gewoon vrij laag bij deze stof.#13 continuum

continuum

  vergelijkt continue

 • Members
 • PipPipPip
 • 410 posts

Posted 17 September 2015 - 02:23 PM

De intensiteit van psychedelische ervaringen hoeft natuurlijk niet recht evenredig te zijn met dosering. Een kleine dosering kan met de juiste experimentele condities (juiste set en setting) een sterker effect opwekken dan een grote dosering in minder geschikte condities. Bij een doseringsverschil van 20 % is een plafond mogelijk, maar ook intra-individuele variatie van effecten. 

 

Op lage dosering (± 20 mg) ligt het effect voor mij tussen dat van mda en mescaline: allylescaline is meer psychedelisch dan mda, maar minder dan mescaline. Net als immad ervaar ik ook die link met 2c's; het is niet zozeer 2ce-gerelateerd, maar vooral verwant met andere 2c's, meer 2cb/2ci. Over de gehele linie (t/m ± 35 mg) vind ik het meer mescaline-achtig dan 2c-achtig. Het effect voelt meer dwingend aan dan de 2c's, voor mij meer empathogene warmte, meer diepe ervaring. tov mescaline meer oppervlakkig en minder naar de limieten #14 Immad

Immad

  VVD'er

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2465 posts

Posted 17 September 2015 - 08:59 PM

2C-E gaat voor mij wel dieper dan Allylescaline, maar het heeft inderdaad wel iets empathogeens.#15 continuum

continuum

  vergelijkt continue

 • Members
 • PipPipPip
 • 410 posts

Posted 17 September 2015 - 09:57 PM

Same.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users