Jump to content


Photo

Wietpasin de zuidelijke nederlanden


 • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 18 May 2012 - 02:03 PM

Iemand al ervaring met de wietpas? Hij is ingevoerd en momenteel is er al sprake van een grote toestroom naar het noorden:

NIJMEGEN - De PvdA-Kamerleden Bouwmeester en Dijsselbloem willen opheldering over de gevolgen van de wietpas voor Nijmegen. Ze vragen minister Opstelten om de stad te helpen de toegenomen overlast te voorkomen.

Op 1 mei werd de wietpas ingevoerd in Zuid-Nederland. Als gevolg daarvan rijden drugstoeristen vaker naar Nijmegen, waar de coffeeshops nog niet met een wietpas werken. De Kamerleden vragen Opstelten of hij de verplaatsing van het drugstoerisme had verwacht en waarom hij de waarschuwingen daarvoor in de wind heeft geslagen.

Ze willen ook weten hoe de minister denkt over de toename van de illegale straathandel in het zuiden van het land.

Bron

Het zijn momenteel gouden tijden voor de shophouders hier. Iedere dag flink cashen met Duitsers en Belgen die 5 gram pp halen. Prijzen gaan ook omhoog heb ik al gemerkt.

#2 Videlic

Videlic

  Nederlandse pussy

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1440 posts

Posted 26 May 2012 - 03:59 PM

Volgens mij vinden mensen het hier zo belachelijk dat ze het er niet eens meer over willen hebben, gezien het aantal reacties.

Vond een mooi artiekel waar ik verdrietig van word:

In Eindhoven is het nu een week of twee betrekkelijk rustig rond de wietpas. De storm die opstak na de invoering van het verplicht lidmaatschap van coffeeshops is even gaan liggen, zo lijkt het. Binnenkort gaat burgemeester Rob van Gijzel weer met de coffeeshophouders om de tafel. Dan bespreekt hij de stand van zaken en zal hij mogelijk de controle op een geldig uittreksel van de gemeente, die hij op 3 mei opschortte, weer instellen.

Een medewerkster van een coffeeshop in Eindhoven vertelt hoe zij de afgelopen weken sinds de invoering van de wietpas beleefd heeft. Zij wil graag anoniem blijven, dat respecteren wij.

“Ik mis de buitenlanders”

Vijf jaar geleden ben ik vanwege de gezelligheid blijven hangen in de coffeeshop waar ik nu werk. Ik vond het mooi om te zien hoe de medewerkers van deze coffeeshop met de klanten omgingen. Ze brachten mensen met elkaar in gesprek, luisterden toe, lachten mee en vrolijkten ook af en toe mensen op.

Het beviel mij dat er geen agressiviteit was, zoals ik dat van de horeca kende. Toen ik bij de coffeeshop ging werken, hoorde ik dat die omgang met mensen onze filosofie is: het mensen naar de zin maken en naar de mens achter het jointje kijken.

Tweede klap na invoering rookverbod
Toen het rookverbod een paar jaar geleden werd ingevoerd, stonden wij ineens achter de bar te kijken naar onze klanten achter het raam, daar waar wij niet mochten komen. Wij waren als rookgelegenheid toen ook al de pineut. Ons prima contact met de klanten konden wij vergeten. Nu komt jaren later de volgende klap: verplicht inschrijven bij de coffeeshop!

Klanten voor de deur laten staan
Kort voordat de registratie kwam, konden wij de stress en de onzekerheid onder de klanten duidelijk voelen. Honderden keren hebben wij klanten moeten vertellen dat ook wij niets wisten van het hoe en waarom. Mensen waren woedend en radeloos. Ze hebben ons gevraagd of we ze straks echt discrimineren. We voelden ons zeer hulpeloos en ja, wij moeten onze vaste klanten van over de grens inderdaad voor de deur laten staan.

Waar is het protest?
Op 1 mei was er bijna niemand. Mijn angst om ontslagen te worden, groeide met de dag. Dat klanten zich niet willen inschrijven, snap ik best. Maar moet dan straks de helft van het personeel dat bij coffeeshops werkt de koffers pakken? Ik sta versteld van de Nederlanders die ik 12 jaar geleden als mondig volk heb leren kennen. Waar is het protest tegen de belemmering van jullie vrijheid gebleven?

Grip op de gebruikers verloren
Nu hebben wij als coffeeshop de grip op onze gebruikers verloren. Wij maken ons zorgen over de criminaliteit op straat en om de dealers die niet naar leeftijd vragen - en waarschijnlijk meer dan softdrugs op zak hebben. Tot 1 mei konden wij onze klanten tenminste over ons product informeren en de kwaliteit waarborgen. Bij sommige gebruikers hebben wij hun blowgedrag een beetje in de gaten kunnen houden (door te vragen: hoe gaat het met je?) en zo nodig kunnen bijsturen (waarom blow je op dit moment zoveel?). Wie doet dat nu?

'Ik mis de buitenlanders'
Ik mis onze vaste klanten uit Lommel die al 26 jaar lang elke dag een potje komen poolen. Ik mis überhaupt onze buitenlanders. De Belgen met hun nette manieren: handje geven, vragen hoe het gaat, even samen lachen. De Italianen die als ontbijt bij ons koffie kwamen drinken en in plaats van joints roken onze koekjes opaten. De Polen, die liever blowen dan zich onder invloed van alcohol agressief te gedragen. De Balten met hun heel andere mentaliteit, die nu langzaam samensmelten met de rest van de eurozone. Dat gaat nu allemaal aan ons voorbij.

Crimineel circuit bloeit op
Inmiddels zijn we bijna drie weken verder en het aantal inschrijvingen groeit met de dag. De coffeeshop heeft nu meer dan 1000 leden en de mensen druppelen langzaam weer binnen. Maar leuk is anders. Onze klanten geven aan dat het criminele circuit enorm in bloei is. Buiten de coffeeshop hangt raar volk rond. Klanten worden vaak op straat aangesproken door mensen die zich niet willen laten registreren. En wij missen onze Belgen nog steeds!

2000 leden kiezen, daar doen wij niet aan mee!
Begin 2013 mogen wij, ongeacht het aantal inschrijvingen dat we dan hebben, nog maar 2000 leden houden. Dit betekent dat wij onze klanten moeten discrimineren. Een vrouw die maar 2 jointjes per week koopt, moet dan plaats maken voor iemand die 10 jointjes per week koopt. Dan moeten we dus 2000 leden kiezen en de hele inschrijfprocedure herhalen. Maar voor ons zijn alle klanten gelijkwaardig. Rijk of arm. Nederlanders of niet, dat interesseert ons niet, daar doen wij dus niet aan mee!

http://eindhoven.dichtbij.nl/eindhovenaren/coffeeshopmedewerkster-ik-mis-buitenlanders

Life is too interesting to be bored.


#3 Videlic

Videlic

  Nederlandse pussy

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1440 posts

Posted 28 May 2012 - 03:56 PM


:D

Life is too interesting to be bored.


#4 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 29 October 2012 - 07:16 PM

Nou meisjes en jongens, hij is van de baan hoor!

http://nos.nl/artike...ietpas-weg.html

Alcohol+tabak duurder, wietpas weg
Posted Image ANP Toegevoegd: maandag 29 okt 2012, 17:18
Alcohol en tabak worden duurder. Buiten de al voor 2013 aangekondigde verhogingen gaat de accijns op bier, wijn, sherry en port in 2014 met 14 procent omhoog en voor gedestilleerd met 5 procent. De accijns op sigaretten en shag stijgt in 2014 met 9 cent. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord. De minimumleeftijd voor de verstrekking van alcohol gaat naar 18 jaar. Die maatregel gaat gepaard met intensieve voorlichting en handhaving.Wietpas weg
De wietpas verdwijnt, maar klanten van coffeeshops moeten straks wel bewijzen dat ze in Nederland wonen. Klanten moeten straks een identiteitsbewijs of verblijfsvergunning, samen met een uittreksel uit het bevolkingsregister kunnen tonen.

De handhaving van de regels moet volgens de VVD en PvdA in overleg met de gemeenten gebeuren. In het akkoord is niet uitgewerkt of dat betekent dat bijvoorbeeld Amsterdam een uitzondering voor toeristen mag maken.


Illegale straathandel
Het nieuwe kabinet wil verder dat drugstoerisme en illegale straathandel hard wordt aangepakt. Bovendien worden de werkzame stoffen in softdrugs aan een maximum gebonden. Dat betekent in de praktijk dat het THC-gehalte in wiet wordt beperkt.Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#5 Videlic

Videlic

  Nederlandse pussy

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1440 posts

Posted 29 October 2012 - 07:31 PM

Posted Image

Life is too interesting to be bored.


#6 mind

mind

  ?

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6850 posts

Posted 29 October 2012 - 08:14 PM

regeerakkoord quote

De wietpas vervalt, maar de toegang tot coffeeshops blijft voorbehouden aan
ingezetenen die een identiteitsbewijs of verblijfsvergunning, samen met een uittreksel
uit het bevolkingsregister kunnen tonen. De handhaving van dit ingezetenencriterium
geschiedt in overleg met betrokken gemeenten en zonodig gefaseerd, waarbij wordt
aangesloten bij het lokale coffeeshop- en veiligheidsbeleid zodat er sprake is van
lokaal maatwerk.


Letterlijk, spreekwoordelijk, dubbelzinnig.

>> Regels DHP << (klikbaar)
 • Geen links naar online RC-vendors/smartshops etc
 • Vragen om sources of online dealen is niet toegestaan, in het laatste geval wordt de overtreder ook meteen permanent verbannen.

#7 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 29 October 2012 - 09:14 PM

jah uh ik zeg niet dat het alternatief beter is ofzo, maarruh... tsja eh...weetje...
Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#8 Dreadmanneke

Dreadmanneke

  bolle retoriek

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7617 posts

Posted 29 October 2012 - 11:00 PM

Wat, moet je met je uitreksel van je bevolkingsregister rond gaan lopen? Zijn ze nou helemaal bezodemietert?
Interweaving symbolic streams with the embroideries of life

#9 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9430 posts

Posted 30 October 2012 - 12:54 AM

^ datte.

#10 Icelus

Icelus

  of je ijs lust!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1011 posts

Posted 30 October 2012 - 09:58 AM

Bizar. Wat is daar ├╝berhaupt de meerwaarde van?
The wisest mind has something yet to learn

#11 mind

mind

  ?

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6850 posts

Posted 30 October 2012 - 12:08 PM

Wat, moet je met je uitreksel van je bevolkingsregister rond gaan lopen? Zijn ze nou helemaal bezodemietert?


Ach dat is maar tijdelijk, binnenkort een modieuze ster.
Lijkt me sterk dat ze dit gaan controleren, en het is ook extreme onzin, wanneer heb je zo'n uitreksel normaal nodig? Misschien een soort truc om mensen extra geld uit hun zak te kloppen.
Letterlijk, spreekwoordelijk, dubbelzinnig.

>> Regels DHP << (klikbaar)
 • Geen links naar online RC-vendors/smartshops etc
 • Vragen om sources of online dealen is niet toegestaan, in het laatste geval wordt de overtreder ook meteen permanent verbannen.

#12 DutchPassion

DutchPassion

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 288 posts

Posted 30 October 2012 - 12:56 PM

Een grote wassen neus dus...
Enne alcohol leeftijd naar 18 :rolleyes:
Yeah krijgen we nog meer 12 jarige meisjes die zich ergens klem zitten te zuipen zonder dat er toezicht is...

#13 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 30 October 2012 - 02:31 PM

Maarre, kan er geconcludeerd worden dat het alternatief iets beter is dan de wietpas? Of zit er echt een vieze vette adder onder het gras, verstopt tussen de woorden en zinnen? Ik lees de quotes, maar krijg niet echt een beeld van wat er nou gaat veranderen, strengere controle of zoals mind zegt een ster (of wietblad) dat je op mot naaien...

#14 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9430 posts

Posted 30 October 2012 - 02:42 PM

Het is precies hetzelfde, alleen in plaats van een pas moet je nu een uittreksel bevolkingsregister bij je hebben.

Een Nederlander die niet in Nederland woont kan dus niet naar de coffeeshop.
Ik vraag me verder af of je ook alleen in je eigen gemeente mag halen.

#15 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6420 posts

Posted 30 October 2012 - 03:17 PM

Volgens mij is het 'grote' verschil dat je niet meer geregistreerd hoeft te staan als gebruiker, wat zeker een plus is, maar het is inderdaad belachelijk dat je constant een uittreksel moet laten zien. Een geldige ID-kaart zou volgens mij ook gewoon moeten volstaan, als je de drugs toeristen buiten de deur wilt laten.

Maar als ik de quote uit het akkoord goed lees, zouden ze niet bedoelen dat in de gemeenten waar nu al een wietpas nodig is, je in het vervolg geen pas meer nodig is en alleen het uittreksel, want wat zullen ze anders bedoelen met 'De handhaving van dit ingezetenencriterium geschiedt in overleg met betrokken gemeenten'?

En weet iemand wat er met de gegevens gaat gebeuren van de inmiddels al geregistreerde gebruikers?

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#16 DutchPassion

DutchPassion

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 288 posts

Posted 30 October 2012 - 05:14 PM

Die worden waarschijnlijk doorverkocht aan de hoogste bieder :laugh:
Gelukkig zijn dat er niet zo veel volgens mij...
Maar even serieus, het is weer lekker vaag allemaal. Snap ook totaal niet dat je een uitreksel van het bevolkingsregister nodig hebt, een Nederlandse ID kaart toont toch ook gewoon aan dat je uit NL komt.

#17 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7699 posts

Posted 30 October 2012 - 11:15 PM

Wat, moet je met je uitreksel van je bevolkingsregister rond gaan lopen? Zijn ze nou helemaal bezodemietert?


Ach dat is maar tijdelijk, binnenkort een modieuze ster.
Lijkt me sterk dat ze dit gaan controleren, en het is ook extreme onzin, wanneer heb je zo'n uitreksel normaal nodig? Misschien een soort truc om mensen extra geld uit hun zak te kloppen.

Lijkt me eerder een manier om de wietpas stiekem dood te laten bloeden. Maar in plaats van echte maatregelen nemen (of beter gezegd: ze afschaffen) komen ze hiermee op de proppen. Onvoorstelbaar.

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#18 Twilight

Twilight

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1622 posts

Posted 31 October 2012 - 08:18 AM

Lijkt er inderdaad op dat ze wel zien dat de wietpas niet werkt, maar geen zin hebben om iets beters te bedenken, zoals Snaap al zegt. Echt een wassen neus.
Maar het is eigenlijk ook wel grappig, je kan er zo al tussen de regels door lezen dat ze zelf ook wel weten dat dit gewoon weer een terugkeer is naar de situatie voor de wietpas en dat deze nieuwe maatregelen nooit gecontroleerd gaan worden.

#19 DutchPassion

DutchPassion

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 288 posts

Posted 31 October 2012 - 09:38 PM

Ik heb meer respect voor politici die gewoon zeggen ''tja dat hele wietpas idee was gewoon kut'' dan politici die met halfgare maatregelen op de proppen komen om het maar niet te hoeven erkennen...
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users