Jump to content


Photo

Interdisciplinary Conference on Psychedelic ResearchNIEUWE NAAM & NIEUWE DATUM: Zaterdag 6 & zondag 7 oktober 2012


 • Please log in to reply
171 replies to this topic

#161 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 08 October 2012 - 06:36 PM

^^ daar ben ik ook erg benieuwd naar. En is de Volkskrant de enige krant die er aandacht aan heeft besteed, of zijn er inmiddels ook in andere media stukken verschenen? (muv nieuwe revu, die gast was echt een loser)

Kwam nog terecht in een discussie over de vraag of de inhoud van de lezingen niet in wat meer 'hapklare brokken' kon worden gegoten. Zelf vind ik dus van niet, dat technische is juist datgene wat het interessant maakt. Zodra het hapklare brokken zouden zijn, dan is het niet meer vernieuwend maar een afgewaterd verhaal.

#162 wolvenkind

wolvenkind

  BBB

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5413 posts

Posted 08 October 2012 - 08:33 PM

Paar uurtjes thuis, erg moe. Heb er van genoten, veel interessante dingen maar wel jammer van die Noorse speaker en die gasten van ICEERS konden het echt niet goed brengen. Maar dit gaat over de kwaliteiten van de speech meer dan de content. Ik vond Ruud, Torsten en Ben Senna heel goede sprekers. Torsten is echt een baas, DE baas zelf. Heel grappig hoe macaco zo luid zei 'torsten is echt cool' en dreamer heel luid shhhhhhhhhhhhhhhhh zei tijdens de lezing. Hoop nieuwe mensen ontmoet. Immad is verassend aardig voor een vvder. Crawling king snake, macaco, twillight ... Gelukkig snapte twillight het ook niet altijd zo zodat ik me niet alleen hoefde te voelen. Goede conferentie, goed gedaan stichting open.
'Den uitvreter, dien je in je bed vond liggen met zijn vuile schoenen, als je 's avonds laat thuis kwam. Den uitvreter, die je sigaren oprookte, en van je tabak stopte en je steenkolen verstookte en je kasten nakeek en geld van je leende en je schoenen opdroeg en een jas van je aantrok als-i in den regen naar huis moest. Den uitvreter, die altijd wat liet halen op den naam van een ander; die als een vorst jenever zat te drinken op 't terras 'Hollandais' voor de centen van de lui; die parapluies leende en nooit terugbracht; die een barst stookte in de tweedehandsch kachel van Bavink; die dubbele boorden droeg van zijn broer en de boeken uitleende van Appi, en buitenlansche reizen maakte als-i z'n ouwe heer weer had afgezet, en pakken droeg, die hij nooit betaalde.'

Mr.Toasted- wouldnt it be cool if one day you found out you were actually someone elses imagination.

#163 DutchPassion

DutchPassion

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 288 posts

Posted 08 October 2012 - 08:56 PM

Viel zelf bijna in slaap bij die mannen van ICEERS, na die 2de lezing van hun vertrok ook in een keer de halve zaal :laugh:
Die Noorse vond ik ook niet heel prettig om naar te luisteren. Over actief in gebaren, verandering van toonhoogte enzo...
Verder vond ik het zeer informatief, volgende keer wil ik wel een aantal mede dhp´ers ontmoeten. Ben wel benieuwd eigenlijk :duimpje:
Dit was dus mijn eerste conferentie, maar ik kon het beter volgen dan ik verwacht had. Vond alleen de galm in de kerk wat minder.
Was die man die vroeg hoe vaak hij mdma kon doen trouwens een dhp´er? Toen die spreker zij, 1x per jaar op je verjaardag bijvoorbeeld :laugh:

#164 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 09 October 2012 - 07:40 AM

Al met al een geslaagde bedoeling.

Over het algemeen vond ik op beide dagen de lezingen voor de lunch beter dan degene erna en vond heel erg jammer dat het leek of alle sprekers hun verhaal teveel hadden aangepast op het publiek. Ik begrijp dat je op een interdisciplinaire conferentie niet te hard-core over je eigen vakgebied kan praten, maar niveau had wel iets hoger gemogen.

De locatie was echt super, ik vond de galm niet heel erg storend. De dure koffie overigens wel ;)

Zonder meer waren Matthew Johnson, Robin Carhart-Harris, Ben Seesa en David Erritzoe de beste sprekers, maar was ook zeer aangenaam verrast over het praatje van Christal Gadiot! Volgens mij zei ze dat haar thesis op de OPEN website staat, die wil ik binnenkort zeker even lezen, vooral omdat ik dat schema wat ze liet zien, niet goed kon lezen..

OPEN :thumbsup: ICPR :thumbsup:

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#165 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 09 October 2012 - 10:23 AM

Thanks guys. :)

Ben zelf echt volkomen naar de tering, ik kon gisteren echt he-le-maal niets meer... voelde alsof ik vier dagen achter elkaar gefeest had zonder te slapen en teveel drugs had gebruikt. Bizar.

Had gisteren nog een paar evaluaties gelezen, en daar word je dan weer een klein beetje ongelukkig van, maar thank god for DHP en jullie positieve reacties. :)

Die galm in de kerk was inderdaad soms storend, maar ja, dat is iets waar wij niet zo heel veel aan kunnen doen, gegeven de lokatie. Datzelfde geldt voor de kleine zaal boven: dat was de grootste alternatieve zaal. Kan je nagaan, wij maakten ons in eerste instantie druk of er überhaupt wel mensen heen zouden gaan... het grootste gedeelte was het stampvol. Helemaal te gek dus. :)

ICEERS en Teri Krebs vielen inderdaad een beetje tegen, en ik wist ook niet dat de volgorde anders was.

Koffie was inderdaad veel te duur trouwens, ik denk dat we het de volgende keer gewoon gratis moeten doen...

Iets anders dat ook beter kan is wat meer ruimte tussen de verschillende lezingen plannen, zodat mensen tijd hebben om van zaal te wisselen. Oh well, you live you learn.

Torsten Passie is zeker een baas. Hilarische gast die ongeveer alles over alles weet. :D

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#166 Immad

Immad

  VVD'er

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2465 posts

Posted 09 October 2012 - 11:44 AM

Ik ben helemaal vergeten het beoordelingsformulier in te vullen. Heb je er iets aan als ik dat alsnog doe en het op de post gooi of het mail?

Een positief punt vond ik vooral dat er best wat "hard science" lezingen waren. Weinig vaagheid en niet zomaar zelf te bedenken gegevens/standpunten.

Anyway, kudos voor het kunnen organiseren van het hele gebeuren :)

#167 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 09 October 2012 - 11:59 AM

Tuurlijk, alle feedback is nuttig. Niet aan alles kan de organisatie overigens iets doen. Je mag het ook mailen, trouwens. :)

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#168 Twilight

Twilight

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1622 posts

Posted 09 October 2012 - 09:20 PM

Had gisteren nog een paar evaluaties gelezen, en daar word je dan weer een klein beetje ongelukkig van, maar thank god for DHP en jullie positieve reacties. :)

Ik ben dan wel benieuwd waar de meeste mensen dan zo negatief over zijn. Is het iets waar jullie iets aan hadden kunnen doen of iets wat jullie na de eerste dag ook duidelijk was of wat anders?

Weet je trouwens al wanneer die uitzending van Labyrint uitgezonden wordt? Op hun eigen site staat een ander onderwerp gepland voor de komende uitzending.

Enn... nog andere kranten gevonden waar een artikel in staat over het congres?

#169 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 09 October 2012 - 10:59 PM

Labyrint wordt uitgezonden op 19 december, heb ik vernomen. Ook heb ik uitgevonden dat er tussen 300 en 500.000 mensen naar kijken. Da's lang niet mis! :)

Als het goed is komt er dit weekend een artikel in het Parool. Ook de Nieuwe Revu zou dit weekend een verslag hebben van ons congres, maar daar houd ik mijn hart voor vast. Ik ken die verslaggever een beetje, en verwacht niet echt een open, gebalanceerd verhaal. Ik ga ervan uit dat NRC ook met een artikel komt, maar specifieke info heppiknie. Tot zover de inside info. ;)

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#170 Icelus

Icelus

  of je ijs lust!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1012 posts

Posted 10 October 2012 - 11:11 PM

Het was geweldig!

Was helaas wel helemaal kapot door het slaaptekort wat ik de weken voor het congres had opgebouwd, dus ik ga de lezingen nog eens even rustig opnieuw bekijken als de filmploeg klaar is met monteren. Waarschijnlijk binnen een maand, dus een stuk sneller dan de vorige keer :)
The wisest mind has something yet to learn

#171 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 16 October 2012 - 09:43 AM

Even nieuwsberichtje van stichtingopen.nl gekopieerd:

Posted Image

Op 6 en 7 oktober vond OPEN's tweede grote internationale congres plaats in Amsterdam: de Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research. In de uitverkochte Mozes en Aäronkerk kwamen meer dan 400 onderzoekers, studenten, therapeuten en wetenschappers bijeen om te luisteren naar lezingen, variërend van fMRI-onderzoek naar psilocybine, filosofische discussies over de rol van psychedelische ervaringen tot een debat over de plaats en het nut van MDMA in psychotherapie. Voor meer info over programma en de sprekers, klik hier.

Onderzoek naar psychedelica wordt langzaam ook in Nederland serieus genomen. VPRO's Labyrint heeft opnames gemaakt voor een uitzending gewijd aan psychedelisch onderzoek. De uitzending is op 19 december. Lees ook de artikelen in het wetenschapskatern van de Volkskrant (6 okt. '12) en het Parool (13 okt. '12). Ten slotte zendt Hoe?Zo! Radio op 18 oktober een aflevering uit over psychedelisch onderzoek, met o.a. Dr. Kortekaas. Foto's van de zondag zijn voorlopig hier te bekijken. Video's van het congres worden momenteel gemonteerd en volgen spoedig.

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#172 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 16 October 2012 - 09:43 AM

Staan overigens een paar goeie foto's van DHP'ers tussen. ;)

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users