Jump to content


Photo

Miracle Fruitiemand al een 'smaaktrip' meegemaakt?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Bomba

Bomba

    Totally Engaged

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 528 posts

Posted 17 January 2012 - 05:11 PM

Synsepalum dulcificum is a plant with a berry that, when eaten, causes sour foods (such as lemons and limes) subsequently consumed to taste sweet. This effect is due to miraculin, which is used commercially as a sugar substitute.


bron: wiki



!

Je kan deze bessen ook als tabletten kopen via het internet, onder de naam "mberry" waardoor ze dus wel makkelijk beschikbaar zijn.

Heeft er iemand hier al ervaring mee?

Wat een wereld...


#2 Phlogiston

Phlogiston

    poelitie

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6371 posts

Posted 17 January 2012 - 06:13 PM

Geen ervaring mee, maar in het volgende artikel wordt uitgelegd hoe de bessen werken:

Human sweet taste receptor mediates acid-induced sweetness of miraculin

Abstract
Miraculin (MCL) is a homodimeric protein isolated from the red berries of Richadella dulcifica. MCL, although flat in taste at neutral pH, has taste-modifying activity to convert sour stimuli to sweetness. Once MCL is held on the tongue, strong sweetness is sensed over 1 h each time we taste a sour solution. Nevertheless, no molecular mechanism underlying the taste-modifying activity has been clarified. In this study, we succeeded in quantitatively evaluating the acid-induced sweetness of MCL using a cell-based assay system and found that MCL activated hT1R2-hT1R3 pH-dependently as the pH decreased from 6.5 to 4.8, and that the receptor activation occurred every time an acid solution was applied. Although MCL per se is sensory-inactive at pH 6.7 or higher, it suppressed the response of hT1R2-hT1R3 to other sweeteners at neutral pH and enhanced the response at weakly acidic pH. Using human/mouse chimeric receptors and molecular modeling, we revealed that the amino-terminal domain of hT1R2 is required for the response to MCL. Our data suggest that MCL binds hT1R2-hT1R3 as an antagonist at neutral pH and functionally changes into an agonist at acidic pH, and we conclude this may cause its taste-modifying activity.

Bron

Drugs against War



... R.I.P. Toasted ...


#3 Videlic

Videlic

    Nederlandse pussy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1429 posts

Posted 18 January 2012 - 02:13 PM

Ja, ik heb weleens zo'n tablet genomen en jawel...*poef*...zuur wordt zoet, en heb probleemloos een citroen naar binnen gewerkt.

Life is too interesting to be bored.


#4 Feroxium

Feroxium

    ufo remix

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3479 posts

Posted 18 January 2012 - 02:42 PM

Growing guide @ Instructables:

http://www.instructa...-Miracle-Fruit/
Verbing weirds language.

#5 Bomba

Bomba

    Totally Engaged

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 528 posts

Posted 18 January 2012 - 08:20 PM

Ja, ik heb weleens zo'n tablet genomen en jawel...*poef*...zuur wordt zoet, en heb probleemloos een citroen naar binnen gewerkt.


Hoe lang duurde het bij je?
En vond je het de moeite of was het speciale er snel af?

Wat een wereld...


#6 Videlic

Videlic

    Nederlandse pussy

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1429 posts

Posted 19 January 2012 - 01:14 PM

Ik geloof dat het zo'n 5 a 10 minuten duurt. Het is grappig voor een keer, maar ik zie niet in waarom je het vaker zou nemen, tenzij je om een of andere rede vaak zuur voedsel naar binnen moet werken. Zijn er psychedelics die zuur smaken? Weet niet hoe het met bitter zit, anders zou je wellicht san pedro of peyote makkelijker kunnen eten...

Life is too interesting to be bored.


#7 Feroxium

Feroxium

    ufo remix

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3479 posts

Posted 19 January 2012 - 02:15 PM

Het verandert bitter niet daadwerkelijk in zoet. Doordat bitter voedsel ook vaak zure stoffen bevat, maskeert de zoete smaak (van die zure componenten) het bittere.

San Pedro "soep", dat vaak met citroenzuur wordt gekookt, zou daar wel van kunnen profiteren. Ayahuasca wellicht ook.
Verbing weirds language.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users