KOH is zwaarder, dus voor dezelfde hoeveelheid base heb je dus meer nodig.
NaOH weegt 40,00
KOH weegt 56,11
100gr/40,00=2,5mol
2,5mol*56,11=140,28gr KOH
In dit geval kan je het ook sneller berekenen door 100*56,11/40,00=140,28
Posted 31 January 2017 - 11:23 AM
KOH is zwaarder, dus voor dezelfde hoeveelheid base heb je dus meer nodig.
NaOH weegt 40,00
KOH weegt 56,11
100gr/40,00=2,5mol
2,5mol*56,11=140,28gr KOH
In dit geval kan je het ook sneller berekenen door 100*56,11/40,00=140,28
Drugs against War
... R.I.P. Toasted ...
Posted 31 January 2017 - 11:48 AM
Ja natuurlijk bedoelde ook dat er meer KOH gebruikt moet worden.
Bedankt ik ga ermee aan de slag.
Posted 18 May 2017 - 01:14 PM
Posted 06 November 2017 - 01:38 PM
Nou ik ben hiermee aan de slag gegaan maar met een teleurstellend resultaat
Ik heb het op de precies dezelfde wijze als deze tek gedaan alleen alles met de helft en niet met coleman fuel maar met normale wasbenzine.
Dus 750 ml gedemineraliseerd water, 50 gr NaOH, 50 gr mimosa poeder en 2 x 50ml wasbenzine.
Eerste punt - Ik vond het erg lastig het laatste millimeter wasbenzine eraf te zuigen want dan kwam de zwarte mimosa oplossing mee. Geen idee hoe dit op te lossen?
Tweede punt - De wasbenzine was kristalhelder. Dit zou dan toch iets gelig moeten zijn? Bij de tweede toevoeging van wasbenzine (50ml) was dit ook zo.
Wat me ook opviel bij de wasbenzine is dat ik helemaal niet hoefde te wachten tot de wasbenzine was gescheiden van de NaOH mimosa oplossing zoals beschreven staat in deze tek. Ook als ik echt schudde en ik zette de fles weer neer, lag de wasbenzine direct bovenop de Mimosa NaOH oplossing.
Nadat ik de twee potjes met de afgezogen wasbenzine in de vriezer had gedaan, voor onderhand meerdere dagen, zie ik wel wat kristallen maar niet genoeg voor 1 dosis.
Dus ergens gaat er iets niet goed.
Ik denk zelf aan twee mogelijk oorzaken:
1 de mimosa poeder is van slechte kwaliteit. Maar de site wordt goed aangeschreven dus dit betwijfel ik.
2 Ik dacht misschien dat de omgevingstemperatuur te koud geweest is waar ik dit bereid had. Ik deed dit in m'n schuur wat een buiten temperatuur heeft. Misschien is daarom de DMT niet goed opgelost in de Wasbenzine?
Heeft iemand suggesties?
Posted 06 November 2017 - 02:42 PM
Denk dat je het antwoord al gevonden hebt.
Het mooie aan deze tek is de lage oplosbaarheid van DMT in wasbenzine. Dat is de reden dat je het in de vriezer kan kristalliseren. Hoe lager de temperatuur, hoe slechter de DMT oplost.
Als je nog steeds je water mengsel hebt, kan je dat nogmaals extraheren, maar dan bij hogere temperatuur.
Maar toch even een aantal andere punten uitsluiten;
Hoe fijn poeder is je mimosa?
Hoe lang heeft de mimosa met de NaOH gestaan, alvorens je met wasbenzine geëxtraheerd had?
De wasbenzine is geen probleem, dat moet gewoon werken.
Overigens hoef je geen gedestilleerd water te gebruiken, kraan water werkt ook prima.
Drugs against War
... R.I.P. Toasted ...
Posted 06 November 2017 - 07:36 PM
De Mimosa was echt zeer fijn poeder. Was ook als poeder besteld.
Het heeft zeker >12uur met NaOH gestaan.
Oke, ik ga het de volgende keer dus in een warmere omgeving doen. Ik heb het nog staan namelijk :-)
Bedankt voor je reactie
Posted 07 November 2017 - 05:56 AM
Posted 21 November 2017 - 10:53 AM
Posted 21 November 2017 - 10:56 AM
TurkeybasterAls pipet [...] Turkeyblaster
Posted 23 November 2017 - 01:25 AM
Posted 28 November 2017 - 06:12 PM
Nou ik kan nu met zekerheid vertellen dat het met de temperatuur te maken had.
De opbrengst was nu veel meer.
Dat van het keukenzout en smalle hals ga ik zeker bij de volgende keer proberen thnx
Posted 01 December 2017 - 01:19 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users