Jump to content


Photo

risperdal combineren met benzos?


 • Please log in to reply
38 replies to this topic

#21 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 18 February 2011 - 11:27 PM

beste mensen ik blijft reageren en sorry dat ik in herhaling val maar zou mijn spygiater kunnen weigeren dat ik in het weekend benzos zou willen nemen
ik word nu aarig depresief elke dag van het weekend omdat ik eigelijk niks kan doen maar zo veel wil doen

#22 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 19 February 2011 - 03:47 AM

^ anders ga je eerst lekker slapen, uitrusten en dan eens het topic terug lezen.

Maar als na 3 weken de risperdal nog geen enkel effect lijkt te hebben is overleggen met je psychiater wel het belangrijkste.

Niet meteen bedelen om benzo's. Gewoon in overleg de volgende stap bespreken.
Heb je je paranoia in grote groepen mensen al wel met je psychiater besproken?

#23 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 19 February 2011 - 05:17 AM

ik ben nu dronken dus sorry voor de spellings fouten enzovoort ik slik nu zoon 3 weken risperdal en het wertk totaal niet ik zou graag benzos willen krijgen van de psygiater maar ben bang dat de spygiater me geen benzos wil geven ik ben nu ook al een aantal weken aant proberen om benzos te krijgen via dealares maar niemand heeft er ooit van gehoord
als ik aan de psygiater zou vragen zou hij het dan aan me moeten geven ?
ik ben nu onduidelijk om dat ik super dronke ben en als ik niet mag vragen of iemand me benzos kan regelen voor me en me een bericht zou kunnen sturen
maar mijn vraagt blijft zou de spigater mij benzos moeten kunnen geven als ik dat vraag


ik ben nu dronken
Met een psychotische klachten zou ik géén alcohol drinken, zeker niet in combinatie met medicatie.

maar ben bang dat de spygiater me geen benzos wil geven ik ben nu ook al een aantal weken aant proberen om benzos te krijgen via dealares maar niemand heeft er ooit van gehoord
Bang hoef je niet te zijn. Bespreek je probleem met de psychiater, niet het medicijn dat je wilt. Omschrijf je klachten, en het vermeld het feit dat risperdal niet werkt. Laat het dan aan hem over om medicatie te kiezen en voor te schrijven. Als je veel last hebt van angst/paniekaanvallen zouden benzo's kunnen helpen, oxazepam wordt dan vaak voorgeschreven. Maar benzo's zijn medicijnen waar je voorzichtig gebruik van moet maken, geen alcohol drinken, en je gebruik zorgvuldig doseren.

mijn vraagt blijft zou de spigater mij benzos moeten kunnen geven als ik dat vraag
Nee, zijn taak is jouw klachten verhelpen/verminderen, op een wijze waar jullie beiden het mee eens zijn. Hij is niet verplicht jou medicatie te verstrekken omdat jij die graag wilt.

Edited by Feroxium, 19 February 2011 - 05:18 AM.

Verbing weirds language.

#24 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 20 February 2011 - 12:16 PM

ik zou stoppen met risperdal.


en met alcohol.


dan vraagt je psychiater waarom je bent gestopt met risperdal, en dan zeg je "omdat ik er een psychisch wrak van werd" en dan valt ie door de mand, of hij stelt je een alternatief voor.

en misschien heb ik er overheen gelezen hoor, maar bezoek je naast een psychiater ook een psycholoog die daadwerkelijk over je problemen praat, of niet? Anders zou ik vooral dat al eerste eens doen.

[/koffietafelpsycholoog mode]
Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#25 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 23 February 2011 - 09:43 AM

zijn er angstverminderende middelen bij kruidvat te krijgen ?
en zo ja wat is dat dan alvast bedankt

#26 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 23 February 2011 - 01:25 PM

valeriaan

maar dude: vanwaar die angst, ze gaan je heus niet opeten hoor :)
Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#27 wolvenkind

wolvenkind

  BBB

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5414 posts

Posted 23 February 2011 - 03:07 PM

Niemand die zegt dat je je op een psychiater moet vastpinnen. En inderdaad als de behandeling je niet bevalt dan geef je dit aan dat je gestopt ben en je iets nieuw wil. Je kan op voorhand wat middeltjes via internet verkennen en met wat voorstellen komen. Dat doe ik ook.

Een goede psychiater werkt ook samen met een psycholoog, misschien goed voor jou om te kunnen praten over wat er in je omgaat enzo. Heel belangrijk bij zo'n sessies is dat je zo eerlijk mogelijk bent zodat het proces kan versneld worden. Psychiater en psycholoog zitten om de zoveel tijd samen om jou geval te bespreken en een goede behandeling te vinden. Heb je de indruk dat jouw psychiater niet goed weet wat ie doet, zoek gewoon een andere. Dat is niet zo eenvoudig want er zijn goede en slechte psychiaters.

Ontspanningstherapie kan misschien goed zijn voor je, er bestaan daar speciale therapeuten voor, zelf ook ontspannende activiteiten kiezen waarbij je tot rust kan komen, beetje zwemmen, sauna, wandelen etc ...

Probeer volgende keer gewoon bij je psychiater, wees eerlijk over de positieve en negatieve effecten en geef aan dat je een middel wil voor erge momenten, misschien schrijft die wel een lichte benzo voor.

Om mijn depressie te kunnen behandelen ben ik wel 5 middelen en drie psychiaters ofzo doorlopen tegen wanneer ik het juiste middel vond.
'Den uitvreter, dien je in je bed vond liggen met zijn vuile schoenen, als je 's avonds laat thuis kwam. Den uitvreter, die je sigaren oprookte, en van je tabak stopte en je steenkolen verstookte en je kasten nakeek en geld van je leende en je schoenen opdroeg en een jas van je aantrok als-i in den regen naar huis moest. Den uitvreter, die altijd wat liet halen op den naam van een ander; die als een vorst jenever zat te drinken op 't terras 'Hollandais' voor de centen van de lui; die parapluies leende en nooit terugbracht; die een barst stookte in de tweedehandsch kachel van Bavink; die dubbele boorden droeg van zijn broer en de boeken uitleende van Appi, en buitenlansche reizen maakte als-i z'n ouwe heer weer had afgezet, en pakken droeg, die hij nooit betaalde.'

Mr.Toasted- wouldnt it be cool if one day you found out you were actually someone elses imagination.

#28 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 23 February 2011 - 04:40 PM

Ontspanningstherapie kan misschien goed zijn voor je, er bestaan daar speciale therapeuten voor, zelf ook ontspannende activiteiten kiezen waarbij je tot rust kan komen, beetje zwemmen, sauna, wandelen etc ...


De Mindfulness training van PsyQ (afdeling van GGZ) ben ik best over te spreken. Combinatie van yoga/meditatie. Vond het eerst bullshit en sluit ook niet helemaal bij me aan, maar nu ik het doe vind ik het eigenlijk best prettig, het heeft me echt wel bepaalde kalmerende & hulpvolle inzichten gegeven.

Abonnement op een zwembad of sportschool en jezelf dwingen daar bijvoorbeeld 2x per week heen te gaan kan ook echt goed helpen. En natuur... we ervaren veel te weinig natuur als Nederlanders, dus bezoek geregeld het park, of beter nog, bos/duinen/natuurgebied.

En iets dat cliché en vervelend klinkt: een vast ritme/dagelijks ritueel. Hoeft niet standaard te zijn, als je maar een bepaald stuk van de dag voor jezelf claimt met een actieve bezigheid waar je je aan vast kun houden. In de woorden van Hunter S. Thompson:

Breakfast is the only meal of the day that I tend to view with the same kind of traditionalized reverence that most people associate with Lunch and Dinner. I like to eat breakfast alone, and almost never before noon; anybody with a terminally jangled lifestyle needs at least one psychic anchor every twenty-four hours, and mine is breakfast. In Hong Kong, Dallas or at home — and regardless of whether or not I have been to bed — breakfast is a personal ritual that can only be properly observed alone, and in a spirit of genuine excess. The food factor should always be massive: four Bloody Marys, two grapefruits, a pot of coffee, Rangoon crepes, a half-pound of either sausage, bacon, or corned beef hash with diced chiles, a Spanish omelette or eggs Benedict, a quart of milk, a chopped lemon for random seasoning, and something like a slice of Key lime pie, two margaritas, and six lines of the best cocaine for dessert…. Right, and there should also be two or three newspapers, all mail and messages, a telephone, a notebook for planning the next twenty-four hours and at least one source of good music…. All of which should be dealt with outside, in the warmth of a hot sun, and preferably stone naked.


But in all seriousness, een dagelijks goed ontbijt, of als je daar niet van houdt bijvoorbeeld dagelijks op een vaste tijd het nieuws kijken, een huishoud-kwartiertje met een bepaald lekker muzieknummer op, dagelijks een stuk in een dagboek schrijven, werken aan een schilderij... Maak er jouw "vaste activiteit moment" van. Plan het ook echt in, niet de afwas doen omdat het gedaan moet worden, maar omdat het jouw afwaskwartiertje op die dag is.
It can give you some peace.

Edited by Feroxium, 23 February 2011 - 04:42 PM.

Verbing weirds language.

#29 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 25 February 2011 - 12:53 AM

Oh, is dat waarom ik nog niet doorgedraaid ben :)

voor mij is het een kop thee. En als ik thuis ben, dan precies op de juiste manier gezet, in een theepot die ik nooit afwas, alleen omspoel.

En natuurlijk goede muziek. Tandenpoetsen is ook altijd een mooie reset. Alleen dat kan je beter niet meer dan 2x per dag doen.

Maar ken idd ook iemand die 5 keer per dag een stukje huis stofzuigt, om tot rust te komen. Als je dr bezig ziet en hoort (luid "la la laaala la") denk je dat ze echt ver heen is, maar als je weet wat ze allemaal heeft meegemaakt valt t nog best mee, vooral als ze niet aan het stofzuigen is :)
Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#30 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 28 February 2011 - 10:07 PM

hallo

ik ben vandaag naar de psygiater geweest en ik vroeg voor carneval voor benzos maar die wou die me niet geven omdat het hem te gevaarlijk leek met al die discolapen veel mensen die tegen je aan kunnen duwen die gaos
hij zij dat ik hemelaal kon doorflippen en hij noemde het rusies roelet is het zo gevaarlijk ?
of kan ik gewoon een keer in een rustige omgeving een benzo gooien en kijken hoe het gaat ?
kan ik egt helemaal gek worden van benzos?

#31 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 28 February 2011 - 10:47 PM

^ ik neem aan dat je met carnaval redelijk wat alcohol gaat consumeren.

Die combinatie is vrij gevaarlijk ja.

#32 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7700 posts

Posted 28 February 2011 - 11:19 PM

Hmmm... ik zou zeggen dat ie eerder bedoelde dat carnaval niet verstandig voor je is: veel drukte, chaos, input van allerlei mensen. Daar kan ik me meer iets bij voorstellen dan benzo's russische roulette noemen eigenlijk. :)

Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#33 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 01 March 2011 - 10:54 AM

maar hij vond het zo gevaarlijk met die drukte dat ik kon doorflippen en agresief kon worden dat al die drukte niet goed voor me is snap ik en die drank

#34 leipe wimpie

leipe wimpie

  leipe staartjes

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 4744 posts

Posted 01 March 2011 - 11:52 AM

jah mensen angst in praten is idd een hele goede zaak, meneer de psychiater :beuk:


serieus..... ik zou haast naar de naam van die flapdrol gaan vragen...
Posted Image T h e N a t i v e A l i e n.
- Je suis le nomade qui marche la nuit, et qui attends le jour, et l'oublie. -

#35 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 01 March 2011 - 12:41 PM

Van benzo's kan je niet "gek" worden. Het is een kalmerend middel.
Het is gevaarlijk om alcohol te drinken terwijl je benzo's op hebt, omdat de middelen een beetje op elkaar lijken en het effect dan "opstapelt".
Met jouw klachten zou ik in ieder geval heel rustig aan doen met carnaval.
Verbing weirds language.

#36 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 02 March 2011 - 10:28 PM

hallo

ik heb tamezepam van de psygiater gekregen zou het erg zijn als ik aardig aangeschoten ben en die pillen dan zou sikken of moet ik me ff wat laten uitnuchteren en dan slikken
(ik drink elke dag )
dit zijn test pillen om te kijken of ze werken

#37 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 02 March 2011 - 10:56 PM

Eerst nuchter worden. En je drankgebruik verder echt tot een minimum beperken. Ik weet niet hoeveel "ik drink elke dag" is in glazen, maar als je gevoelig bent voor dit soort stoffen is een benzodiazepine verslaving wel het laatste wat je wil...
Neem sowieso niet meer dan wat voorgeschreven is, en ook niet binnen 12 uur na inname van de temazepam alcohol drinken. Halveringstijd van Temazepam in je lichaam is 8 tot 22 uur, dus geef het flink de tijd.

Gaat het me eigenlijk niets aan, maar waarom drink je dagelijks alcohol?
Verbing weirds language.

#38 space.p

space.p

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 37 posts

Posted 02 March 2011 - 11:02 PM

al mijn vrienden blwoen/drinken dagelijks ik weet eigelijk niet waarom ik het doe gewoon chill /beetje verlaaft ik had ergens gelezen dat als alle alchol uit het bloed is dat ze dan pas omgenomen worden is dit waar?
en ik vind het doeloos om hiervor een nieuwe topic over te maken dus sorry dat ik ales in een topic gooi

#39 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 02 March 2011 - 11:37 PM

ik had ergens gelezen dat als alle alchol uit het bloed is dat ze dan pas omgenomen worden is dit waar?


Nee, maar als je beiden combineert kun je problemen krijgen. De middelen worden beiden door je lever afgebroken, en als beiden tegelijk in je lichaam aanwezig zijn kun je je organen overbelasten: lever en hersenen beschadigen, out gaan, in coma raken, etc, etc.

al mijn vrienden blwoen/drinken dagelijks ik weet eigelijk niet waarom ik het doe gewoon chill /beetje verlaaft


Ergens begrijp ik dat wel, maar mijn raad zou toch zijn om eens goed te kijken wat belangrijker is voor jou: blowen & drinken met vrienden, of lekker in je vel zitten met een goed functionerend hoofd. Alcohol en wiet kunnen psychotische problemen echt flink versterken. Afbouwen, door de weeks nuchter blijven... het klinkt allemaal cliché, zelf ben ik ook een beetje "grootverbruiker" van psychoactieven af en toe, maar het moet niet tegen je dagelijkse bezigheden in gaan werken. En als je weinig dagelijkse bezigheden hebt: begin met een zwembad abonnement en dagelijks een uur zwemmen. Of hardlopen.

Edited by Feroxium, 02 March 2011 - 11:40 PM.

Verbing weirds language.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users