Jump to content


Photo

LSDthe official acid topic


 • Please log in to reply
305 replies to this topic

#241 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 03 October 2013 - 03:07 PM

Om te beginnen geloof ik 90% (99%?) van de lui die zeggen dat ze LSD kristal hebben geprobeerd niet!! Principieel! Daarnaast geloof ik niet dat welke willekeurige drug dan ook 'much, much different qualities' kan vertonen. Uiteraard maakt het voor absorptie van elke willekeurige drug uit welke vorm het is (crystalline, amorph, verschillen in crystal packing, etc), maar dingen als welk zout, hoe lang je de kristallen in de mond hebt gehouden, etc maken dan een veel groter verschil, maar daar hoor je zelden iemand over. En in het geval van LSD zullen de kristallen sowieso eerst zijn opgelost, dus dan maken al die bovenstaande dingen (behalve welke zout het is) ook niks meer uit, maar ik vermoed dat LSD altijd in dezelfde zout vorm komt.

 

Uiteraard kan die zogenaamde hiërarchie het gevolg van zuiverheid zijn en zal 100 ug >99+% LSD niet hetzelfde effect geven als 100 ug ~75% LSD, omdat het simpel weg een andere dosering is.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#242 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7702 posts

Posted 03 October 2013 - 03:51 PM

Ik ben ervan overtuigd dat het grotendeels zwamneuzerij en gewichtigdoenerij is. En wat Poelie zegt, ik geloof ook maar heel weinig mensen die zeggen dat ze daadwerkelijk LSD kristal geprobeerd hebben. Dit is overigens een eeeeeuuuuwenoude discussie. The Shroomery zit wel vol nitwits, ook al lijkt het soms niet zo. Weinig wetenschappelijkly inclined foks.


En wat Poelie zegt, het heeft ongetwijfeld meer met de dosering te maken dan met wat dan ook, en dat is alleen nog maar als het gaat om het middel zelf. Factoren die bij set en setting horen zullen echt een nog veel grotere rol spelen.


Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#243 2_muffins

2_muffins

  dos muffinos

 • Donateurs '18
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2057 posts

Posted 03 October 2013 - 05:35 PM

hoe zit het trouwens met het testen van drugs in test centra... wordt er dan alleen getest op werkzame stof of ook op puurheid bij lsd?

 

dus zou een blotter met 100ug ook echt 100ug werkzame lsd bevatten of kan het dan ook om minder pure lsd gaan, die dus bijvoorbeeld 50ug werkzame stof bevat?


A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions. - Oliver Wendell Holmes
_______________________________________________________________
I dropped, I saw, I conquered

#244 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 03 October 2013 - 06:46 PM

Duurt vrij lang, maar bij LSD sturen ze je sample door naar het lab, krijg je als het goed is zo'n ~4 weken later een grove schatting. Niet zoiets als 113µg, maar meer zoiets als 100±20µg. Als er iets anders op zit, krijg je alleen kwalitatieve indicatie, niet kwantitatief.

Weet overigens niet zeker of het nog steeds zo gaat.


Verbing weirds language.

#245 SuperFunker

SuperFunker

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 634 posts

Posted 03 October 2013 - 09:28 PM

LSD wordt geloof ik wel in mcg gegeven. Maar niet alle stoffen.#246 BergTrip

BergTrip

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 04 October 2013 - 10:46 AM

Voor mij is het dus wel nieuw. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan hoe LSD gemaakt wordt en wat de mogelijke verschijningsvormen zijn. Maar ik begrijp nu dat die crystal opgelost wordt in alcohol (en in sommige gevallen wellicht water) en dan wordt ofwel een blad blotters daarin 'gesoaked' ofwel met een spuit wordt het op de blotters gedruppeld. De maker begint dus met een bepaalde hoeveelheid kristallen die hij op die blotters terecht wil laten komen. Die kristallen hebben een bepaalde puurheid. Dit vond ik wel een aardig overzichtje:

 

TYPES OF CRYSTAL

 

Needlepoint -very pure(95%) white powerdery crystal,was available in small amount`s. The best of the best

 

White Fluff -Very pure(95%) white light flakes of crystal. Still around and the most sought after. very pure

 

Silver -Good and clean(85-90%)-light greyish crystal. Was an unbelievable amount of this around in the late eighty`s and early

nineties. Very good stuff. My first thumbprint was this kind. If you ate acid in the 80-90`s you probably sampled some silver.

 

Amber -Decent(70%?) This crystal varied from a light amber color to an almost dark brown color.Was always available.One batch called quadricept amber was the color of light honey and was very good.Lot`s a people worked with this crystal but I always would use silver instead since it was better and the same price.

 

Lavender -(60-70%?) light purple to almost black colored crystal. Like amber it varied batch to batch.

 

TJ (tornado juice) - purity unknown. I seen this shit in about four different colors and it always scared me. No experiance with it.

 

Champagne -(50-60%) black crystal, nasty stuff IMHO. I worked with it once and swore to never touch it again.

(bron: https://mycotopia.ne...tter-[lsd].html )

 

Voor de duidelijkheid, ik ben de term "needlepoint" dus tegengekomen ivm een blotter, niet met een kristal.

Wat ik niet helemaal snap is de term puurheid als het op testen aankomt. Stel er wordt 100 mics crystal op een blotter gedaan, maar die crystal heeft maar een puurheid van 60%, dan is het toch zo dat als je het zou testen er nooit meer dan 60 mics gevonden kan worden. En dan weet je dat het niet een heel sterke zegel is. 60 mics is dan toch gewoon 60 mics? Of is het zo dat het niet mogelijk is om LSD volledig uit een blotter te extraheren en dat het altijd 'vast blijft kleven' aan bepaalde bijstoffen die dan ook meegewogen worden? Dan zou hij dus idd op plusminus 100 mics worden vastgesteld en is het voor de gebruiker een tegenvaller als de LSD niet erg puur blijkt te zijn. Als dit zo is dan bestaat er dus wel degelijk zoiets als goede en slechte LSD.#247 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 04 October 2013 - 01:20 PM

Onzuivere LSD zal door de producent en de dealer wellicht verkocht worden als een 100µg zegel, in het lab wordt er dan toch echt 60µg vastgesteld (foutmarges niet meegerekend). De verontreinigingen worden niet per ongeluk meegenomen. Een producent van amberkleurige LSD kristallen zal dus iets meer massa aan kristal op een blottertje moeten droppen voor dezelfde werking, omdat er ook een klein beetje troep meegewogen is.

Needlepoint/fluff/silver/amber heeft te maken met de zuiverheid, Verontreinigingen zorgen voor meer kleur, en sommige verontreinigingen verhinderen mooie kristallisatie. Amberkleurige LSD is dus per definitie verontreinigd, al hoeft die verontreiniging niet per se schadelijk te zijn. Andersom kun je trouwens bij mooie, witte of transparante kristallen niet met zekerheid zeggen dat het product zuiver is. Alle mussen zijn vogels, maar niet alle vogels zijn mussen kind of thing.

Maar, in de praktijk maakt het echt geen flikker uit. Mocht je een pot LSD kristallen tegenkomen, en ze zijn amberkleurig, is het nog steeds duizenden malen meer dan wijselijk is om te consumeren, en je kunt het dan alsnog het beste eerst verdunnen en als liquid of vanaf een blotter innemen.

En mensen die je vertellen dat je anders tript op needlepoint of fluff, hebben waarschijnlijk last van het placebo effect


Verbing weirds language.

#248 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 04 October 2013 - 01:42 PM

En mensen die je vertellen dat je anders tript op needlepoint of fluff, hebben waarschijnlijk last van het placebo effect

 

Of die vergeten hoe belangrijk set&setting zijn, zoals Snaap al zei.

Of ze lullen maar wat omdat interessant te willen klinken.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#249 BergTrip

BergTrip

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 04 October 2013 - 05:23 PM

Dus stel je test iets waar bv 100 mics LSD uitkomt (de foutmarge buiten beschouwing) dan dan is dat ook echt 100 mics LSD. Dus je kunt wel spreken van onzuivere kristallen maar niet van onzuivere LSD.

Zo bekeken is een bovengemiddelde prijs voor een blotter alleen terecht als er ook een bovengemiddelde hoeveelheid LSD opzit. En de zuiverheid van het gebruikte kristal zou geen invloed op de prijs moeten hebben.

 

Tenzij er goede argumenten zijn waarom bepaalde 'bijstoffen' een slechte invloed hebben op de trip of gezondheid.  #250 SuperFunker

SuperFunker

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 634 posts

Posted 05 October 2013 - 09:54 AM

De prijs heeft meer te maken met hoeveel mensen er tussen zitten dan de sterkte van de blotter.

XTC pillen van 200 mg kunnen 3 euro zijn en in de disco betaal je 10 euro voor een pilletje van 50 mg.

 

Bij het meten wordt er naar de molecuul gekeken. Een LSD molecuul is een LSD molecuul. Die is altijd hetzelfde. De andere stoffen die er bij zitten maakt het een zuiver of onzuiver sample.#251 BergTrip

BergTrip

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 05 October 2013 - 10:51 AM

^Ja, dat weet ik. Maar ik bedoel als er een situatie is waarin een aanbieder blotters heeft met als aanprijzing dat het bv "needlepoint quality" is, dan rechtvaardigt dat niet een hogere prijs. Wat wel een hogere prijs zou rechtvaardigen is als er een bovengemiddeld aantal mics op die blotter zit. En dat bovengemiddelde aantal mics zou wel het gevolg kunnen zijn van het feit dat de gebruikte kristallen erg zuiver zijn, bv "needlepoint quality." Want als een blotterblad 'gesoaked' is een 95% oplossing is de kans groter dat er meer LSD op de blotter terechtkomt dan bij een 50% oplossing.

Dus ik denk wel dat er over het algemeen een verband is tussen het aantal mics op een blotter en de puurheid van de gebruikte kristallen. Alleen is dit niet een relatie die altijd opgaat en dus is het daadwerkelijke aantal mics het enige wat telt, even los van het tussenpersonen verhaal.

 

De enige slag die ik nog om de arm houd bij dit idee dat de zuiverheid van de kristallen er niet werkelijk toe doet, is dat ik geen idee heb of die bijstoffen op zo'n blotter idd geen negatief effect hebben. Het lijkt me sterk dat het veel effect heeft. Maar ja, LSD is ook in kleine hoeveelheid werkzaam. #252 continuum

continuum

  vergelijkt continue

 • Members
 • PipPipPip
 • 410 posts

Posted 05 October 2013 - 02:05 PM

misschien dat het fragiele karakter van de stof ook meespeelt. Licht, lucht en temperatuur kunnen de actieve vorm omzetten in een inactieve iso-vorm (iso-lsd). Het molecuul blijft hetzelfde, alleen andere ruimtelijke oriëntatie#253 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7702 posts

Posted 05 October 2013 - 05:02 PM

Bergtrip: als iemand iets aanbiedt als "needlepoint quality", dan moet je vooral niet vergeten dat het iemand is die illegale middelen aanbiedt en dat doet omdat hij er geld aan wil verdienen. Dezelfde principes die gelden voor alles wat je in een winkel kunt kopen gelden net zo goed voor de zwarte markt. Het is vooral marketing - 'needlepoint' betekent niet per se iets.

 

Bovendien heeft SuperFunker gelijk dat de prijs meer te maken heeft met hoe dicht je bij de bron zit, hoe idealistisch de verkoper is enzovoorts... ook daar gelden vergelijkbare principes als in de supermarkt. Kwaliteit en/of kwantiteit hebben echt niet per se te maken met wat je betaalt, en prijzen zijn zeker niet altijd 'rechtvaardig', whatever dat sowieso means. ;)


Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#254 BergTrip

BergTrip

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 05 October 2013 - 06:07 PM

^ Geloof het of niet, maar ik ben bezig met een puur theoretische discussie om mijn kennis te vergroten ( waar ik ooit misschien nog praktisch iets aan heb, maar dat is nu niet mijn insteek.) 

Het gaat mij er dus niet om waar ik op moet letten om een zo goed mogelijke aankoop te doen. En bovendien ben ik met de elementaire beginselen van handel (tussenpersonen, verkooptechnieken, leugens etc...) bekend, zoals de meeste mensen dat zullen zijn. 

 

Ik wilde graag weten of er zoiets bestaat als zuivere en onzuivere LSD. Ik begrijp nu dat dit niet het geval is. Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat in die zin een term als bv "needlepoint quality" geen waarde heeft, want er is uiteindelijk maar 1 ding dat telt, namelijk de hoeveelheid mics LSD op je blotter.

 

Alleen wel met deze slagen om de arm: dat als vaststaat dat iets daadwerkelijk bv "needlepoint" is (puur theoretisch, wat dat weet je vaak niet) dat dit wel de kans vergroot dat er bovengemiddeld veel mics LSD op je blotter zitten. En daarnaast is het zo dat hoe puurder de gebruikte kristallen geweest zijn, hoe minder bijstoffen er op de blotter zullen zitten. En dan kunnen de meningen uiteenlopen of die bijstoffen wel of geen nadelig effect hebben, en welke bijstoffen het meest nadelig zijn.

 

Misschien zijn er wel stoffen die op (lange)termijn LSD afbreken, of omzetten zoals continuum benoemt met licht, lucht en temperatuur?#255 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 05 October 2013 - 07:47 PM

Als je 100µg op een blotter dropt, zitten daar misschien enkele microgrammen resten tussen uit de synthese. Daar zul je weinig nadeligs van merken. Dan is het type papier van de blotter nog belangrijker, al worden over het algemeen papiersoorten gebruikt die alleen ongebleekte cellulose en een ongemodificeerde amylopectine bevatten, zoals vezelig aquarelpapier. Zwaardere soorten grafisch papier zijn ongeschikt (veel calciumcarbonaat, hoge pH) en soms zelfs schadelijk voor consumtie (bisphenol A in polymeercoating). Had ooit nog wel het idee om met wat liquid LSD die ik had staan handmatig blotters te maken uit neutrale eucalyptusvezels, met een stilbene/triazine opwitter in een luchtdichte non-toxische polymeercoating als bescherming tegen UV en zuurstof. :)

En ja, licht/lucht/temperatuur kunnen invloed hebben op LSD, er zijn mensen die blotters in aluminiumfolie, in een vacuum plastic box, in de vriezer stoppen. Maar in de praktijk kunnen blotters ook in je portomonee in een ziplockje jarenlang bruikbaar blijven. Kristallen of liquid (opgeloste LSD) zijn gevoeliger, amberkleurig glas dat tegen UV beschermt is dan wel belangrijk.


Verbing weirds language.

#256 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 07 October 2013 - 08:25 AM

misschien dat het fragiele karakter van de stof ook meespeelt. Licht, lucht en temperatuur kunnen de actieve vorm omzetten in een inactieve iso-vorm (iso-lsd). Het molecuul blijft hetzelfde, alleen andere ruimtelijke oriëntatie

 

Ik snap je redenatie, maar het is niet correct. LSD en iso-LSD zijn wel degelijk twee verschillende moleculen. Zoals je zelf al zei hebben ze een andere ruimtelijke oriëntatie, wat het gevolg is van een verschillende stereochemie op de C8-koolstof. En door het verschil in stereochemie op dit koolstof maakt het dat het twee verschillende moleculen zijn, die weliswaar heel sterk op elkaar lijken. Je rechterhand lijkt immers ook heel sterk op je linker hand, maar verschillen in 'ruimtelijke oriëntatie', waardoor deze dus niet hetzelfde zijn.

 

En ik weet niet precies hoe ze LSD testen bij het testcentrum, maar blijkbaar zijn deze twee diastereomeren chromatografisch van elkaar te scheiden, dus ik vermoed dat ze bij het testcentrum iso-LSD niet meenemen in de berekening voor hoeveel ug er op een bepaalde blotter zit.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#257 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7702 posts

Posted 07 October 2013 - 10:18 AM

^ Geloof het of niet, maar ik ben bezig met een puur theoretische discussie om mijn kennis te vergroten ( waar ik ooit misschien nog praktisch iets aan heb, maar dat is nu niet mijn insteek.)

Check.

Ik wilde graag weten of er zoiets bestaat als zuivere en onzuivere LSD. Ik begrijp nu dat dit niet het geval is. Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat in die zin een term als bv "needlepoint quality" geen waarde heeft, want er is uiteindelijk maar 1 ding dat telt, namelijk de hoeveelheid mics LSD op je blotter.[/quote]

Correct. Er is LSD en er is niet-LSD.

Alleen wel met deze slagen om de arm: dat als vaststaat dat iets daadwerkelijk bv "needlepoint" is (puur theoretisch, wat dat weet je vaak niet) dat dit wel de kans vergroot dat er bovengemiddeld veel mics LSD op je blotter zitten. En daarnaast is het zo dat hoe puurder de gebruikte kristallen geweest zijn, hoe minder bijstoffen er op de blotter zullen zitten. En dan kunnen de meningen uiteenlopen of die bijstoffen wel of geen nadelig effect hebben, en welke bijstoffen het meest nadelig zijn.

Wederom: ik weet echt niet of er zoiets bestaat als 'needlepoint'. Ik zou daar helemaal niets vanaf laten hangen...

 

 

Als je 100µg op een blotter dropt, zitten daar misschien enkele microgrammen resten tussen uit de synthese. Daar zul je weinig nadeligs van merken.

Dit is de enige aanname uit je redenering, en een die volgens mij nog nooit getoetst is. Ik ben er zelf heilig van overtuigd (maar geef meteen toe dat ook dit aannamen zijn) dat set en setting een veel grotere rol spelen bij de verschillen in subjectief ervaren effecten dan de eventuele invloed van rest-stoffen of LSD-achtige stoffen...

 

Als er andere psychoactieve stoffen aanwezig zouden zijn, dan zouden die actief moeten zijn in dezelfde hoeveelheden (en hoogstwaarschijnlijk kleiner) dan LSD-25 zelf, en daar is weinig van bekend. Dat wil niet zeggen dat ze geen invloed kunnen hebben op LSD, maar ook daarover is geen literatuur. Het blijft allemaal speculatie.


Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.


#258 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 07 October 2013 - 03:46 PM

Ik doelde eigenlijk vooral op toxiciteit van resten uit de synthese, van een paar µg aan solvents/catalysts zul je geen nadelige effecten ondervinden.
Actieve analogen die per ongeluk kunnen ontstaan en op de blotter terecht komen, durf ik me niet over uit te spreken :)


Verbing weirds language.

#259 Claviceps

Claviceps

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 166 posts

Posted 09 October 2013 - 09:19 PM

>> Wederom: ik weet echt niet of er zoiets bestaat als 'needlepoint'. Ik zou daar helemaal niets vanaf laten hangen...

Als je puurheid classificeert aan de hand van termen als 'neeldepoint' zou een reactie waar meer onzuiverheden in zitten inderdaad in een andere klasse kunnen vallen dan een reactie die meer pure LSD bevat. Echter, het verhaal wat betreft het opmaken uit de kleur van het kristal hoe puur het is lijkt mij nogal bullshit. Deze classificatie heeft dan ook alleen zin nadat er een degelijke GC/MS analyse is uitgevoerd bijvoorbeeld. Deze oude post van Shroomery geeft kritiek op het hele classificatie verhaal aan de hand van de kristal kleuring:

First of all, I would like to point out that I am an x-ray crystallographer. My who job consists of crystallizing molecules. When I worked in organic synthesis, we used crystallization as a purification technique. When it comes to biomacromolecules, crystallization is much more difficult and you are far more likely to come across polymorphs.

...
It is entirely possible to have two very different looking crystals of the same substance with essentially the same purity, just as it is entirely possible to have two similar looking crystals of the same substance with very different purity. You can't tell just by looking!
However, even LSD is known to show crystal polymorphism. This means that, absolutely pure LSD tartrate exists in more than one crystal form.

...

Furthermore, I will say this. The idea that someone can tell crystal purity by visual inspection alone is complete and utter bullshit. I have seen substances that usually crystallize into beautiful pure white crystals precipitate as purple coloured garbage under the exact same conditions (as far as I can control for, at least). Of course, my first thought upon seeing something like that, is "Oh, my sample sucks. I may as well get rid of it." Further analyses can be very surprising. In this case, it was less than 2% impurity disrupting the crystallization process and adding the purple colour.
I have also seen beautiful crystal that give such garbage diffraction patterns that the purity must have been far below 50%, even though the crystal looked just like the pure ones that gave good diffraction data.

I suggest that you take the "needlepoint, fluff, etc." reports with more than a few grains of salt. It's complete nonsense.


>> Actieve analogen die per ongeluk kunnen ontstaan en op de blotter terecht komen, durf ik me niet over uit te spreken

Ik meen lang geleden in de Erowid LSD vault een stukje gelezen te hebben over een studie waarin gevonden werd dat resten gevonden in LSD ook een kleine psychoactiviteit vertoonde. Het ging echter maar om 1 studie... in de berg papers kan ik hem helaas niet meer snel terug vinden.

>> er zijn mensen die blotters in aluminiumfolie, in een vacuum plastic box, in de vriezer stoppen.

Ik heb dit ook altijd een beetje overdreven gevonden. Op Erowid staat een leuk artikel over een vial Sandoz LSD uit 1951:

An unopened, brown-glass vial of 1951 Sandoz LSD-25 (Delysid) was contributed to a gathering in celebration of Albert Hofmann's 100th birthday. The vial had been in the possession of a single person for the last 30+ years, stored casually, mostly in darkness. When opened, the powder was a very light brown-sugar to salmon color. One chemist described the fluffy, clumpy, sparkly crystalline powder as looking like "crushed needles". It was weighed and dissolved into four-ounce liquid doses containing between 100 and 110 micrograms each (± 10%).

Storage & Degradation
Although the vial was completely sealed, without cracks, one of the major questions was whether there would be significant loss of potency by degradation as a result of the 55 years that had passed since it was manufactured. After trying it, the predominant opinion among the more than 70 participants and observers was that there was no detectable loss in potency. This was the clearest result from the reported experiment: air-tight brown glass appears to be a very effective long-term storage method for LSD. After 55 years, stored at varying room temperatures, the LSD seemed to be fully potent.

- http://www.erowid.or..._article2.shtml

>> Misschien zijn er wel stoffen die op (lange)termijn LSD afbreken, of omzetten zoals continuum benoemt met licht, lucht en temperatuur?

Chloride bijvoorbeeld. Nog een kleine toevoeging:

Stability of LSD in transparent containers under light was dependent on the distance between the light source and the samples, the wavelength of light, exposure time, and the intensity of light. After prolonged exposure to heat in alkaline pH conditions, 10 to 15% of the parent LSD epimerized to iso-LSD. Under acidic conditions, less than 5% of the LSD was converted to iso-LSD. It was also demonstrated that trace amounts of metal ions in buffer or urine could catalyze the decomposition of LSD and that this process can be avoided by the addition of EDTA.

- Li Z., McNally A. J., Wang H., Salamone S. J. (October 1998). "Stability study of LSD under various storage conditions". J. Anal. Toxicol. 22 (6): 520–5. PMID 9788528.

Op deze pagina (Rhodium Archive - LSD by Michael Valentine Smith) staat een overzicht met synthese methodes, hierop staan tevens de yields vermeld bij iedere methode en stappen om van iso-LSD naar LSD te gaan:

The following methods all proceed from lysergic acid (I). Methods 1, 2, 4, and 6 give less than 20% iso-LSD in the product but methods 2, 5, and 9 seem to have the highest total yield (about 80%) of LSD plus iso-LSD. Since unreacted lysergic acid can be recovered and run through the synthesis again, and iso-LSD isomerized to LSD as described here, it is probably best to use the simplest methods. These comparative yields come mostly from the reference to method 9.


Wat betreft de zoutvorm schijnt de meest voorkomende vorm LSD tartrate te zijn:

The simplest form of LSD is called the "free base" which means that it is just the LSD molecule itself with no stabilizing salt. The LSD sold on blotter or in other forms on the street is often 'attached' to a salt. One of the most common forms is LSD tartrate, or an LSD molecule with tartaric acid acting to make it a salt.

- http://www.erowid.or...ask.php?ID=3083

Hofmann experimented with a 0.5% aqueous LSD tartrate solution, orally administrating a 250 ug dose.

...

Since that time, LSD (as both the freebase and tartrate) has been illegally distributed for use in many physical forms

- Hallucinogens: A Forensic Drug Handbook

Tablets and pieces of blotter normally contain between 20 and 200 ug of LSD tartrate.

- Handbook of Forensic Drug Analysis

>> En ik weet niet precies hoe ze LSD testen bij het testcentrum

Zie dissertation van T.M Bruntvan het Trimbos DIMS: Chapter 2: The Drug Information and Monitoring System (DIMS) in the Netherlands: implementation, results and international comparison

Qualitative and quantitative analyses of the drugs samples that have been sent to the DIMS Bureau were performed in the laboratory of the Delta Psychiatric Hospital (Deltalab, Poortugaal, The Netherlands), which specializes in analyzing drug samples. A set of robust analytical methods was used to identify known and unknown components, to quantify and classify them. After crushing and homogenizing the sample, three separate analytical techniques were used.

...

First, thin layer chromatography (Toxilab®A) was performed for identification.

...

Subsequently, the quantification of the main components (e.g. amphetamine, metamphetamine, 3,4-methylene-dioxyamphetamine (MDA), 3,4-methylene-dioxyethylamphetamine (MDEA), N-methyl-a-(1,3-benzodixol-5-yl)-2-butamine (MBDB), caffeine, cocaine and heroin) was performed with gas chromatography - nitrogen- phosphorous detection (GC-NPD).

...

In case of any discrepancies, or trace amounts requiring quantification, a gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) method was introduced as the tiebreaker. This generally needed to be done in approximately 10% of the samples. GC-MS (Varian Saturn 4D, Varian Medical Systems, Houten, The Netherlands) conditions were similar to GC- NPD and substances were identified full scan (EI) with the NIST-library. GC-MS was also used for quantification of certain uncommon substances (e.g. γ-hydroxybutyrate (GHB), γ-butyrolactone (GBL), para- methoxyamphetamine (PMA), para-methoxymethamphetamine (PMMA), ephedrine, ketamine and lysergic acid diethylamide (LSD)). In exceptional cases, identification was performed using advanced GC-MS and nuclear magnetic resonance (NMR) spectroscopy structural analysis (e.g. 2,5- dimethoxy-4-bromophenethylamine (2C- B), 2,5-dimethoxy-4- bromoamphetamine (DOB) and 4-methylthioamphetamine (4-MTA)).


Deze paper bied mooie overzichten en additionele informatie over de technieken inclusief flow-charts voor analyse: Trans European Drug Information (TEDI) - Guidelines for Drug Checking Methodology. Voor additionele informatie over GC/MS zie pagina 13 t/m 16, hieronder een aantal quotes uit dit stukje:

Gas Chromatography/Mass Spectrometry (GC/MS)

The description of this method comes from the experience of the Drug and Information Monitoring System (DIMS), located at the Trimbos-Institute in the Netherlands. This procedure is validated according to the principles described in ISO 15189.

The Drug and Information Monitoring System (DIMS) was established in 1992 to prevent serious health problems that could arise as a consequence of the consumption of illicit drugs. To this aim, drugs are chemically analyzed by a sub-contracted laboratory which, until 2009, was the Deltalab Laboratory in Rotterdam. From then on this service has been provided by the DSM Resolve Laboratory in Geleen, The Netherlands.

DSM Resolve analyses a fixed amount of drug specimens with a yearly budget. All extra analyses and as- sociated costs are billed separately. The service contract includes: weekly chemical analyses, reporting back to DIMS, feedback, and all material costs associated with the analyses. The agreement also stipu- lates that intellectual ownership of the drug data belongs to DIMS and that nothing concerning this data may be reported without prior consultation. The laboratory applies proprietary analytical methods.

...

The time elapsed between injection and elution is called the "retention time" (RT). RT helps to differentiate between compounds. However, RT is not always a reliable parameter to determine the unique identity of a compound. If two drug samples do not have overlapping RTs those samples are different substances. Identi- cal RTs for two drug samples do not, however, exclude the possibility that they are in fact different sub- stances. Potentially thousands of chemicals have the same RT, peak shape, and detector response. Consequentially, it is essential to couple GC to mass spectrometry (MS), collectively termed GC-MS.

MS identifies substances by impacting molecules with high energy electrons, this results in their fragmentation into ions with different masses and electric charge (other forms of ionization are also possible, this one is the most common and known as electronic impact). Ions are accelerated through a magnetic field; differences in mass and electric charge determine their speed and the time to reach the detector. The proportion between ions of different masses for a given compound defines its mass spectrum, which is unique for the compound concerned. The intensity of ions is proportional to the amount of a given compound present in the sample. Therefore, the mass spectrum combined with the RT allows the indisputable qualitative identification of compounds while intensity of fragments of ions at this RT allows its quantitation. Mass spectra observed in a given sample are typically compared with computerized (or printed) libraries of reference for the identification of compounds. Mass spectra for psychoactive substances and other drugs are available to the laboratory through relevant chemical and toxicological libraries, either through contacts with forensic institutes or through international connections with the EMCDDA and the Early Warning System.

Summary of analytical characteristics:

Benefits: combining GC with MS is ideal, making qualitative and quantitative determination possible.
Results are highly accurate and small amounts of drugs are needed for analysis. Through the use of an
adequate library of mass spectra it is possible to identify the substances in a sample.


The costs of the technique for the association: the contract with the laboratory is for a maximum of 100 samples per week, this includes LC-DAD quantification of 10 frequent substances and GC-MS of all substances. Special requested analyses and quantifications of unknown or rare substances are excluded.
For a quantity of 100 drug samples, the cost is 31 € per sample. The extra requested analyses cost 82 € per sample. This low price for each sample is linked with the high number of samples analyzed for the laboratory. In other conditions, the price would be higher.
...

Reliability of results: it is a highly reliable and reproducible method, which has been previously well
described and documented by many groups (forensic, SAMHSA, NIDA, DEA, etc.). It is the golden
standard.


Nog een interessant stukje uit het Hallucinogens: A Forensic Drug Handbook wat betreft het leggen van blotters:

However, haphazard dipping, per se, is not the most common way of applying LSD/solvent to paper. Such ungoverned dipping has two drawbacks: first, valueable LSD solution is lost from paper when too much liquid is applied since it often drips off, and second, there is a real possibility of an accidental overdose for the person manipulating the paper. Most large-scale blotting operations attempt to "calibrate" the paper they are using. This is accomplished through experimentation in order to determine how much solution is required to wet the paper up to the edges through the phenomenon of capillary action. The paper is then "laid" out in the orientation in which it will be dried. Next the "calibrated" amount of LSD solution is applied. Often a large syringe or pippette, with or without a hose on the end to direct the liquid stream, is used to both measure the solution and apply the "calibrated" amount.

screenshot20110406at230.png


“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”


#260 snaap

snaap

  anchorman

 • Super Moderator
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7702 posts

Posted 09 October 2013 - 11:09 PM

Nice post Claviceps.


Important notice: Due to the current financial crisis, we have decided to temporarily turn off the light at the end of the tunnel.

Thank you, the mdgt.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users