Jump to content


Photo

Stoppen met benzo's I.V.M. zwangerschap..Cold turkey of afbouwen?


 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Kees Klapkaak

Kees Klapkaak

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 27 posts

Posted 09 August 2009 - 08:56 PM

Geachte benzo specialisten,

Ik zit met een dringende vraag, SWIM is zwanger en slikt al een ruime periode diverse soorten benzodiazepines (z'on 10 jaar.) Nu ze zwanger is wil ze natuurlijk stoppen in verband met de gezondheid van haar kind. Ze twijfelt of ze coldturkey moet gaan, ik heb haar aangeraden om aftebouwen I.V.M. ontwenningsverschijnselen. Ze slikt(e) ongeveer 40mg oxazepam en 20mg temazepam per dag.

Is het verstandiger voor haar gezondheid en die van haar kind dat ze cold turkey gaat?

Of kan ze beter zo als ik aangeraden heb afbouwen, zo ja wat raden jullie aan qua afbouwdosering/tempo.

Alvast bedankt lieve mensen!
Once you get locked into a serious drug collection, the tendency is to push it as far as you can.

{create your own realities}

Peace, Love, Unity, Respect

#2 The_Imagizer

The_Imagizer

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 308 posts

Posted 09 August 2009 - 09:06 PM

Dit soort dingen kan je volgens mij best bespreken met de behandelende arts, die heeft een beter zicht op het totaalbeeld.

Wel kan ik je zeggen dat afkicken van benzo's bijzonder zwaar kan vallen. Als ik me niet vergis kan cold turkey bij een zeer zware verslaving zelfs gevaarlijk zijn! ik zou dus sowieso afbouwen aanraden boven de cold turkey (ook grotere slaagkans volgens mij), maar ik zou hiervoor echt eens een arts aanspreken, liefst de hare.

#3 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 10 August 2009 - 06:58 AM

Dit is een dusdanige gewichtige zaak dat ik hiervoor niet op het advies van wildvreemden via het internet zal afgaan. Daarkomt nog eens bij dat wij vanaf hier geen juiste schatting kunnen maken van hoe zwaar de verslaving echt is, want persoonlijk zou ik adviseren om in het geval van een zwangerschap zo snel mogelijk van die benzo's af te zijn, dus cold turkey in dit geval, maar als dat de moeder en het vrucht kunnen schade dan is afbouwen natuurlijk de betere optie.

Dus nogmaals ik zou zo spoedig mogelijk een arts over informeren.

Zwangerschap/Lactatie:
Over het gebruik van deze stof tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Op grond van de farmacologische werkzaamheid kunnen hypothermie, hypotonie, matige ademhalingsdepressie en voedingsproblemen bij pasgeborenen optreden, vooral na langdurig gebruik tijdens het laatste trimester. Bovendien kan bij de pasgeborene dan afhankelijkheid zijn opgetreden en bestaat het risico van onttrekkingsverschijnselen in de postnatale periode.
Benzodiazepinen gaan over in de moedermelk. Tijdens gebruik geen borstvoeding geven.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#4 Bosgeest

Bosgeest

  held op sokken

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1519 posts

Posted 11 August 2009 - 10:54 PM

absoluut mee naar een arts gaan ja. liever een psychiater dan een huisarts. En neem aan dat de gynaecoloog er wel van weet..

wel echt mee stoppen onder goede begeleiding anders krijg je mogelijk ook nog kinderbescherming op je dak enzo. wil je niet bangmaken, ken de situatie ook niet.. maar bespreek het echt. laat zien dat het serieus is.

#5 SuperFunker

SuperFunker

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 634 posts

Posted 12 August 2009 - 09:02 AM

in eerste instantie mee eens dat ze van die benzo's af moet. Maar vraag je ook af of het leven voor haar beter wordt als ze niks meer neemt. Waarom neemt ze die medicatie en heeft het nog hetzelfde effect als in het begin of is de reden van nemen naar de achtergrond verschoven.
Als ze het bijvoorbeeld nam voor bepaalde angsten die erg heftig waren kan ik me voorstellen dat een baby er ook niet bij gebaat is als die heftige angsten weer terugkomen. Die kunnen dan misschien net zo'n slechte invloed hebben op de baby als de benzo's.
Ik sluit me dus volledig bij de vorige antwoorden aan: ga naar de behandelende artsen/ psychiaters en bespreek alles wat je wilt weten. Laat je niet na 5 minuten consult weer buiten de deur zetten maar zorg er voor dat je echt geholpen wordt.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users