Jump to content


Photo

Duidelijk Ayahuasca recept ?Voor combi Syrische Wijnruit & Mimosa Hostilis


 • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 Eszy

Eszy

  Silent one

 • Members
 • 3 posts

Posted 03 March 2008 - 10:49 AM

Hoi !

Wie heeft er ervaring met het bereiden van Ayahuasca, en dan wel met de combi Syrische Wijnruit & Mimosa Hostilis ?

Ik en een vriendin gaan binnenkort een 'spirituele reis' maken op deze combi, begeleid door een vriend die dit zelf een keer is ondergaan maar dan bij een of andere organisatie in A'dam (verschrikkelijke ervaring wat ons al snel deed besluiten dit lekker vertrouwd thuis te doen, en niet met een groep mensen). Verder doen we alles wel volgens de methode van gewijdereis.nl maar dan lekker thuis :-)

Ik heb bij de zaadjes en het poeder geen duidelijk recept gekregen.. En ook op internet heb ik er veel ?? bij.. Bijvoorbeeld hoeveel water moet ik erbij doen, wat bedoelen ze met 'enkele uren' koken, en hoeveel citroensap moet er ongeveer bij? Ik wil dit brouwsel natuurlijk niet verpesten!

Alvast bedankt voor de reacties!!

Grz

Eszy

#2 iluminado

iluminado

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1476 posts

Posted 03 March 2008 - 06:46 PM

3-5 gr P.harmala pp en 20 gr MHRB pp. (die kant en klaar pakketten via online smartshops hadden dit vroeger als samenstelling, nu nog maar 5 gr mhrb)

maak het zo fijn mogelijk, ik denk dat je dan niet heel lang hoeft te koken per keer. aan de kook brengen en door laten pruttelen op laag vuur is beter omschreven.
koken; niet enorm veel water, klein spuitje sap uit zn goedkoop flesje citroensap.

je zult 3x willen extraheren= da's 3x koken, elke keer een beetje laten afkoelen tot je je handen niet verbrand en dan het water door een oud t-shirt zeven en de prut die in het shirt blijft uitwringen. de bal prut gaat terug in de pan met nieuw water en sap, volgende ronde.

Het water van de drie xtracties laat je vervolgens op hoog vuur indampen tot een goede hoeveelheid ( klein kopje pp), erbij blijven staan is handig op het eind anders kookt het droog.

met een half kopje beginnen en evt water bij de hand om de smaak weg te spoelen
Feest voor de baisseurs des fourmis, of de gouden medaille Chinenglish op de para-lympic?

2) The quality are topnotched .We 100% belive that you will satisfy with our quality.
4) We could dropship shoes to your customers which would save your domestic freight charge!
5) We will offer the lowest price you could ever have
宋体All order and payment from new clients with {imitatiewebsite} March 1st,2005 should be verified with Ms.zheng {e-mail} to avoid fraud from cheat not work for our company.


#3 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 03 March 2008 - 07:00 PM

En ik kan je vertellen dit recept werkt! :thumbsup:


met een half kopje beginnen en evt water bij de hand om de smaak weg te spoelen

Water helpt niet echt met wegspoelen, maar een suiker klontje in mijn mond hielp toch best okay.

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#4 Dreadmanneke

Dreadmanneke

  bolle retoriek

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7617 posts

Posted 03 March 2008 - 10:13 PM

Als het een klein kopje is, moet het in een slok weg te werken zijn. Neus dicht, niet aan denken! Ik had in iedergeval totaal geen problemen met de smaak. Alhoewel er wel een verschil is tussen de banisteriopsis versie, en de wijnruit versie. De laatste schijnt smeriger te zijn? Of was het juist andersom?
Interweaving symbolic streams with the embroideries of life

#5 iluminado

iluminado

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1476 posts

Posted 04 March 2008 - 12:08 AM

caapi is beter te pruimen ja. En langer visueel, maar dat is mijn subjectieve mening. De interne trip is sowieso waar het om draait nietwaar?

En oja, een suikerklontje werkt zeker, klinkt alsof je een paard voert maar het neemt de smaak weg. Daarbij moet ik zeggen dat de smaak van aya beinvloed lijkt door associaties. Ik had de voorlaatste keer een niet heel relaxte ervaring, daardoor kreeg ik het de laatste keer bijna niet naar binnen. De hele tijd kokhalsneigingen, vreselijk!. Gelukkig was het verder een prima avond dus denk ik dat de volgende keer beter gaat.

BTW, ik weer niet of je een voorraadje hebt of ongeveer 2 doses? Het kan zinvol zijn vanwege wisselende percentages werkzame stof in het plantmateriaal om wat meer te maken, naderhand kan je het overschotje nog bijnemen ( 1,5 uur ertussen is mooi) of invriezen voor een andere sessie.
Feest voor de baisseurs des fourmis, of de gouden medaille Chinenglish op de para-lympic?

2) The quality are topnotched .We 100% belive that you will satisfy with our quality.
4) We could dropship shoes to your customers which would save your domestic freight charge!
5) We will offer the lowest price you could ever have
宋体All order and payment from new clients with {imitatiewebsite} March 1st,2005 should be verified with Ms.zheng {e-mail} to avoid fraud from cheat not work for our company.


#6 Eszy

Eszy

  Silent one

 • Members
 • 3 posts

Posted 06 March 2008 - 10:58 PM

Bedankt voor dit recept clappus Hier heb ik tenminste wat aan!

Heb helaas niet genoeg om in te vriezen, maar voor een volgende keer lijkt me dat zeker wel handig :hmz:

greetz
Esther

#7 fritsklit

fritsklit

  Silent one

 • Members
 • 1 posts

Posted 05 May 2012 - 06:46 PM

hoi mensen,

leuk recept en ben byna op het op het punt om het te proberen.

maar had nog ff een vraagje= drinken jullie dit brouwsel dan eigelyk koud of warm??? :rolleyes:


alvast bedankt

grtz

#8 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 05 May 2012 - 07:30 PM

Drinken op kamertemperatuur werkt prima. Koud of warm lijkt me alleen maar lastiger.

Ipv citroensap kun je ook appelazijn nemen. Voordeel is dat dit uiteindelijk verdampt, zodat je geen zure smaak overhoudt. Evt kun je met een Ph meter werken, kan handig zijn.

Wat betreft doseren, geen idee of het al gezegd is, kun je meerdere kopjes schenken. Als je alles in 1x doet kan het misschien te heftig zijn. Zelfde als met 'echte' ayahuasca trouwens. Dus gewoon 1 kopje om het op te laten komen, dan nog een kopje en evt later nog een. Zo heb je ook meer controle over de ervaring.

En wat ook nog kan is eiwit in de Mimosa doen en daarna er weer uit halen. Geen eigeel dus. Neem ongeveer 1 ei per liter, je kunt het er gewoon in doen en later weer door een handdoek wringen, dan blijft het eiwit er ook in achter. Voordeel is dat je de tannines er zo uitfilterd, die zijn niet actief maar je wordt er wel misselijk van.

Mijn ervaring is dat P Harmala een stuk zwaarder op je lijf is dan Caapi, dus wees voorzichtig. Het smaakt ook een stuk minder fijn.

#9 BergTrip

BergTrip

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 414 posts

Posted 06 May 2012 - 10:10 AM

Alleen dit is geen ayahuasca, maar anahuasca. Ayahuasca moet toch minimaal te liaan bevatten, Banisteriopsis Caapi. Zelfs als je een brouwsel hebt dat alleen de liaan bevat dan wordt het volgens mij al ayahuasca genoemd.
Maar ik wil ook niet te moeilijk doen als het effect min of meer hetzelfde is, maar ik wil toch even benoemen dat, althans oorspronkelijk, ayahuasca minimaal de liaan bevat. Als je het een beetje sjamanistisch wilt bekijken heeft die liaan een bepaalde ziel, maar meer Westers bekeken bevat hij naast de mao-remmende stof(fen) ook bepaalde alkaloiden e.d. (geen idee wat dat precies is, maar goed.)

#10 wolvenkind

wolvenkind

  BBB

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5414 posts

Posted 06 May 2012 - 10:36 AM

Terechte opmerking. Yagé aka banisteriopsis caapi krijgt dikwijls de naam ayahuasca en is het hoofdelement van dit brouwsel en soms het enige ingrediënt bij sommige ceremonies. Andere additieven zijn dan psyhoctria viridis, brunfelsia sp, diploterys sp, brugmansia sp, nicotiania sp, etc.

Mimosa hostilis wordt oorspronkelijk zonder additieven genomen en in heel hoge dosissen, de naam voor dit brouwsel is jurema.

Voorts wordt n,n dmt ook gebruikt via virola sp., dit wordt dan gesnoven als een soort extract en soms in combinatie met justicia sp. De naam van deze mengsels ken ik niet, het gebruik is ook wijdverspreid.

Dan hebben we natuurlijk nog Anadenanthera peregrina of yopo en Anadenanthera colubrina oftewel cebil, verpoederde zaadjes die gesnoven worden. Bij mijn weten zonder additieven, maar het zal vast wel voorkomen.

Syrische wijnruit heeft volgens mij enkel maar een historiek als gebruik van incense tegen het boze oog in o.a. Marokko.
'Den uitvreter, dien je in je bed vond liggen met zijn vuile schoenen, als je 's avonds laat thuis kwam. Den uitvreter, die je sigaren oprookte, en van je tabak stopte en je steenkolen verstookte en je kasten nakeek en geld van je leende en je schoenen opdroeg en een jas van je aantrok als-i in den regen naar huis moest. Den uitvreter, die altijd wat liet halen op den naam van een ander; die als een vorst jenever zat te drinken op 't terras 'Hollandais' voor de centen van de lui; die parapluies leende en nooit terugbracht; die een barst stookte in de tweedehandsch kachel van Bavink; die dubbele boorden droeg van zijn broer en de boeken uitleende van Appi, en buitenlansche reizen maakte als-i z'n ouwe heer weer had afgezet, en pakken droeg, die hij nooit betaalde.'

Mr.Toasted- wouldnt it be cool if one day you found out you were actually someone elses imagination.

#11 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 07 May 2012 - 03:28 PM

En syrische wijnruit is echt verschrikkelijk spul in vergelijking met caapi liaan. Wieroken stinkt verschrikkelijk, geen wonder dat een boos oog opeens moet huilen.

#12 Ayahuasquero

Ayahuasquero

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 444 posts

Posted 07 May 2012 - 07:46 PM

En is nog toxisch ook, geloof vanaf een gram of vijf.
They don't like my lifestyle..

#13 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 07 May 2012 - 08:47 PM

^ bron?

Wat zit er in Syrian rue dat 'vanaf 5 gram' toxisch is volgens jou?

#14 Ayahuasquero

Ayahuasquero

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 444 posts

Posted 08 May 2012 - 06:11 AM

P. harmala contains many alkaloids including but not limited to: VASICINONE, HARMALINE, HARMALOL, HARMAN, HARMINE, ISOPEGANINE, DEOXYVASICINONE. It contains mixed amounts of harmala alkaloids (mainly harmine and harmaline) from 2%-7% in the seed. The harmaline in P. harmala is a very efficient MAOI and is present in significant, but lesser amounts then harmine. Harmaline has been shown in large doses to be neurotoxic to animals by effecting the degeneration of Purkinje cells in the brain.

Meer over de verschillen tussen caapi en p.harmala

Die 5 gram kan ik even niet zo snel terug vinden, maar ik weet ook uit eigen ervaring dat als je een een avond goed aan de nep ayahuasca zit dat je er grauw en grijs uit ziet en je ook niet zo heel tof voelt.
In tegen stelling tot echte ayahuasca.

Edit: wikipedia: For the harmaline experiments a single injection of 40mg/kg in rats or 3 x 25mg/kg spread over 3 days had very visible neurotoxic effects. [12]

Nog meer edit: Toxicity of Peganum harmala
They don't like my lifestyle..

#15 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9431 posts

Posted 08 May 2012 - 07:25 AM

^ die laatste link staan twee voorbeelden van 50 en 150gram zaden.

In de pharmacologie wordt 'toxiciteit' sowieso nogal losjes gebruikt en gaat het niet altijd over giftigheid.

Volgens mij zijn doseringen tot 10gram zeker nog wel 'veilig', maar doorgaans ga je toch niet over de 3-5 gram heen als je alleen MAO-i effecten wilt.

#16 Ayahuasquero

Ayahuasquero

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 444 posts

Posted 08 May 2012 - 08:07 AM

Ik bedoelde ook niet dat je na het nemen van 7 gram ta-tu-ta-tu naar het ziekenhuis gaat, meer dat het al net boven de recreatie waarde niet meer echt goed voor je is.
Ik voel het ook gewoon echt aan het middel. Ik zou bijvoorbeeld niet graag meerdere dagen p.harmala "ayahuasca" willen drinken, maar ayahuasca met b.caapi wat mij betreft (bijna) elke dag.

Nog even on-topic: neem 100-150gram b.caapi en 70-100g chacruna. Gooit het samen in een grote pan, voeg ruim water toe, kook het de eerste ronde zeker een halve dag op laag vuur. De rest lijkt me duidelijk
*kook het vanaf ongeveer 1 liter rustig in op een laag vuur, dit voorkomt het karamelliseren van de suikers en dus het dik en stroperig worden van de ayahuasca.

De meer prijs van de ingrediënten is het echt waard
They don't like my lifestyle..

#17 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6422 posts

Posted 08 May 2012 - 09:15 AM

Zou iemand die de volgende keer ayahausca gaat maken hier een (duidelijke) foto-log van willen maken? Ik denk dat dit zeker een toegevoegde waarde heeft voor de DHPedia. Bij voorbaat dank! :)

Ook zou eventueel het recept op de pagina neer gezet kunnen worden; DHPedia - Ayahausca

Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#18 francois

francois

  franswa

 • Donateurs '18
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1066 posts

Posted 08 May 2012 - 09:48 AM

Is er ook iemand die daarnaast een recept heeft voor lekkere ayahuasca?
Hoe is het!
Helemaal waus van de saus!

#19 Feroxium

Feroxium

  ufo remix

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3479 posts

Posted 08 May 2012 - 10:30 AM

Pillen pharmahuasca in je appelmoes?

Gember meebrouwen, en wat klaverhoning in de beker helpt voor mij wel.
De honing lijkt niet bij te dragen aan misselijkheid.

En verder gewoon neus dicht, naar binnen trechteren, en op een schijfje citroen gaan zitten kauwen. Zuur lijkt de smaak sneller weg te krijgen uit je mond dan zoet.
Verbing weirds language.

#20 macaco

macaco

  Pinguin mascotte

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1046 posts

Posted 08 May 2012 - 04:00 PM

Ach kom zo vies is het nou ook weer niet. Vond het echt reuze meevallen die keren dat ik het nu gedronken heb. Eigenlijk vind ik het zelfs nog best wel aardig smaken.

Ps. hoe vaak wordt er eigenlijk ayahuasca gedronken? Ik lees Ayahuasquero die meldt dat hij het liefst iedere dag wil drinken. Hoe zit het qua gebruik onder de forummembers?

[Poelster: Posts met betreking tot deze vraag zijn verplaatst naar het Ayahuasca topic]
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users