Jump to content


Photo

Ayahuasca


 • Please log in to reply
318 replies to this topic

#101 Dreadmanneke

Dreadmanneke

  bolle retoriek

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7617 posts

Posted 13 September 2005 - 06:13 PM

Het is nog steeds te koop omdat de uniao do vegetal en de santo daim kerk er voor gezorgd hebben dat Ayahuasca geld als heilig sacrament, en daarme legaal. Het is wel een tijdje illegaal geweest.
Interweaving symbolic streams with the embroideries of life

#102 Psyraisor

Psyraisor

  Darwin Award nominee

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 13 September 2005 - 06:31 PM

Klopt dreadmanneke! Dat is nog een hele opgave geweest! Maar na verschillende onderzoeken waarin onderzocht werd hoe schadelijk, verslavend etc het was, bleek dat het juist zeer gezond was.

Ayahuasca-conferentie

De eerste Europese conferentie over ayahuasca die in Amsterdam werd gehouden was georganiseerd door de leden van Psychoactivity, die al eerder conferenties over sjamanisme en psychedelica hebben georganiseerd. Na een indrukwekkende openingsceremonie van Kajuyali Tsamani, een medicijnman uit Colombia, was de eerste spreker de Colombiaanse antropoloog Luis Eduardo Luna die al meer dan dertig jaar onderzoek doet naar het gebruik van ayahuasca. Hij is vooral bekend geworden door zijn boek Ayahuasca Visions waarin hij samen met de Peruaanse sjamaan Pablo Amaringo een iconografisch verslag doet van de spirituele belevingswereld van Peruviaanse ayahuasca-sjamanen. Via schitterende tekeningen zet Pablo Amaringo zeer gedetailleerd uiteen welke spirituele entiteiten met welke planten werken, welke visioenen de sjamanen hebben en hoe ze die gegevens interpreteren. Het is een zeer compleet standaarwerk voor iedereen die in het gebruik van medicinale planten uit de Amazone ge?nteresseerd is.

In zijn antropologisch getinte lezing gaf Luis Luna een overzicht van de verschillende vormen van het gebruik van ayahuasca in de Amazone. In het Noorden van het Amazone-gebied ( Colombia, Ecuador, Peru) zijn het vooral de inheemse stammen die met ayahuasca werken, verder naar het Zuiden (Brazili?) toe is het gebruik wijd verbreid via de vooral met mestiezen bevolkte kerkgemeenschappen zoals de Santo Daime gemeenschap, de Barquinhoes en Unio de Vegetal.

Hoasca-project

Een andere interessante lezing was die van de Finse geleerde in de neuro-chemie Dr. Jayce Calloway die veel onderzoek heeft gedaan naar de phytochemie en farmacologie van natuurlijke produkten. E?n van zijn grotere onderzoeken is het Hoasca-project geweest dat hij in 1993 samen met andere ondrzoekers heeft uitgevoerd in Manaus, Brazili?. Hiervoor hebben zij diverse leden van de ayahuasca-drinkende gemeenschap Unio de Vegetal intensief onderzocht d.m.v, bloedonderzoek, persoonlijkheidsonderzoek, I.Q. tests en hersenscans. Het was een onderzoek naar de effecten van het gebruik van ayahuasca op lange termijn en de deelnemers aan het onderzoek dronken allen tien jaar of langer zeer regelmatig deze drank. De resultaten van dit onderzoek zijn verstrekkend en veelbelovend voor de toekomst.

De leden van de UDV reageerden op alle fronten beter dan de controle-groep van niet-ayahuasca-drinkers wat betreft korte en lange termijn geheugen, verbale expressie en het vermogen tot concentratie. In het persoonlijkheidsonderzoek scoorden zij aanzienlijk beter op gebieden als zelfvertrouwen, vertrouwen in de toekomst, anticiperen op onbekende en nieuwe situaties, flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Uit het bloedonderzoek bleek o.a. dat de serotonine receptoren in het lichaam zich vermeerderd hadden, wat voor de onderzoekers een sterke aanwijzing is dat ayahuasca een grote rol zou kunnen spelen bij het voorkomen en/of genezen van depressiviteit. Daarnaast waren er sterke aanwijzingen dat ayahuasca van groot belang zou kunnen zijn bij het genezen en voorkomen van allerlei verslavingen, zoals alcohol, tabak en drugs.


:)

Zoiezo een goeie smartshop verkoper, zou dit echt niet aan 14 jarige verkopen.. of tenminste aan minderjarige, laat ik het zo zeggen..


Dan haalt een ouder persoon het toch.. :) Ik kon ook al aan wiet komen op m'n 14e hoor. Geen enkele moeite mee gehad des6tijds.
Maargoed, misschien is het idd wat overdreven en zal het zo'n vaart niet lopen. Het middel is nou niet bepaald "makkelijk". Het is een hoop gekots en geschijt, en daarnaast zijn de trips niet bepaald vermakelijk in de zin van lang leven de lol.. :D
Dus ach...
De toekomst zal het allemaal uitwijzen... :D

#103 Cad0

Cad0

  (ex-) koffie junk

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 723 posts

Posted 13 September 2005 - 06:56 PM

Topic gesplit, het trip report van Psycho Forze, met daarop volgende reacties, is hier te vinden.

#104 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9432 posts

Posted 13 September 2005 - 07:37 PM

Psycho Forze heb je misschien een bron bij je zeer interessante artikel ?!

#105 Ayahuasquero

Ayahuasquero

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 444 posts

Posted 13 September 2005 - 10:05 PM

Wat misschien ook nog wel een interesantte site is : http://www.biopark.o...aharmaline.html
Het is alleen best wel lastig engels.
They don't like my lifestyle..

#106 Psyraisor

Psyraisor

  Darwin Award nominee

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 13 September 2005 - 10:54 PM

Dreamer--> Nee ik heb het totaal uit mijn duim gezogen! :lol:

bron heb ik uiteraard: http://www.the-awake...onferentie.html

#107 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 24 September 2005 - 02:31 AM

Wat ik tot nu toe nog de meest sterke invloed vind van Ayahuasca, dat de functies van je zintuigen door elkaar gaan lopen. Gehoor kan zich omzetten in smaak maar vooral beeld. (qua smaak blijven toch vooral die korte zuurige naboertjes overheersen.) Muziek heeft dan ook altijd een sterke invloed op mijn trip. Qua klank en zelfs tekst. Iemand nog sugestisch voor goeie muziek of geluidsdecors? Misschien zelfs authentieke muziek?

#108 Lizzard King

Lizzard King

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 81 posts

Posted 24 September 2005 - 05:55 AM

Art of Noise, sommige nummers, zijn wel geschikt :blink:
..kinda drifting into the abstract in terms of how I see myself

#109 Psyraisor

Psyraisor

  Darwin Award nominee

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 24 September 2005 - 09:26 PM

Muziek voor bij de ayahuasca:

-Meditatie muziek
-Inheemse muziek
-Instrumentale indianenmuziek
-New age
-Religieuze muziek(en dan van die christelije kerk natuurlijk! dat kan alleen maar deprimerend werken denk ik)

Beetje dat soort dingen. Wie weet dat iets als psytrance og GOA het ook wel heel goed doet tijdens zo'n trip. Maar zoiets lijkt me dan weer niet echt bevordelijk voor het spirituele aspect van de trip. :cigar:
Ik zou gaan voor mooie rustgevende klanken en/of zang die je meenemen...
Het mooiste is natuurlijk als je het in een rituele setting doet, met een shamaan en wat mensen die zelf muziek maken en zingen.. :blink:

#110 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 28 September 2005 - 12:38 PM

Bedankt voor de tips. Ben eergister weer in het ayahuascaanse land geweest. Samen met een goede vriend (hier bekend als Ayahuascuero) de natuurlijke rust van de achterhoek opgezocht. Hij had wat meditative muziek meegenomen. Ik vrees wel dat ik deze keer muziek niet echt kon verdragen. Heb het dan ook snel afgezet. De paar uur daarvoor dat ik, bij het vuur op het gras onder een boom waar de wind door waaiden, had gelegen hadden zo natuurlijk aangevoeld dat ik niks meer van muziek moest hebben. Er schiet me ineens wel te binnen dat ik na het beleven van een wedergeboorte, toch zeker een uur met het uiteinde van een tuinslang in mijn hand heb gezeten alsof het een rammelaar was. Geheel muziekloos was de trip dus niet. Sterker nog het was de meest virtuoze trip ever. Wellicht de volgende keer weer met een c.d.tje op de achtergrond, of natuurlijk van die Amazonemariachi's.

#111 Psyraisor

Psyraisor

  Darwin Award nominee

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 28 September 2005 - 02:39 PM

Je had een wedergeboorte tijdens je trip??

Kun je misschien daar iets meer over vertellen?

#112 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 28 September 2005 - 03:08 PM

De trip begon behoorlijk halicugeen, veel closedeye visuals. Na een tijdje werd het steeds lichamenlijker en begonnen er teksten en flarden van zinnen door mijn hoofd te spoken. Dit was ongeveer vannaf het moment dat ik bij het vuur was gaan liggen. De Ayahuasca visuals als bloempatronen en gekleurdepuntjes waren ineens weer aanwezig en schoten als een gek door me heen. En ineens was ik mezelf helemaal kwijt. Ik keek naar die vriend van me die erbij was en dacht even dat ik hem was, maar wist dat dat niet klopte. Iemand beschreef in jou tripverslag ay. als virusscanner. Ik ervaar het zelf meestal als finetuner. Maar nu leek mijn schijf geheel gewist. Ik begon me steeds meer beelden uit mijn eigen leven te herinneren maar geloofde niet dat ik het was of dat ik dat allemaal had meegemaakt. Tot het moment dat ik eerst mijn vader heel sterk voor ogen haalden en daarna mijn moeder. Die zijn al zo lang ik me kan herinneren gescheiden vandaar dat ik ze niet samen voor ogen kon krijgen. Ik lag vannaf dat moment in een soort van feutushouding en mijn trip begon heel speels te worden. Werd in de bomen boven mij gezogen en was dus met dat tuinslanguiteinde aan het spelen waarvan ik dacht dat het een rammelaar was. Ik heb dit alles maar geinterpreteerd als een wedergeboorte. Moet wel zeggen dat hoe ver ik ook verwijderd ben geweest van mezelf ik er altijd van bewust was dat ik er de volgende dag weer zou zijn. Beandwoord dit een beetje je vraag? Het blijft een indrukwekkende medische trip maar ben zelf ook nog bezig het echt allemaal een plek te geven. Heb nu ontzetend zin mijn kamer op te ruimen. Geloof dus toch dat ik nog steeds niet helemaal mezelf ben.

#113 Dreadmanneke

Dreadmanneke

  bolle retoriek

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7617 posts

Posted 28 September 2005 - 03:39 PM

Wauw. Dat is een bijzondere ervaring die je daar hebt gehad. Heb je veel ervaring met ayahuasca?
Interweaving symbolic streams with the embroideries of life

#114 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 28 September 2005 - 04:25 PM

Dit was de vierde keer. Maar wel meest intense. Tot nu toe vooral kennismakingstrips gehad. Maar echt focussen kan ik nog steeds niet. Merk dat het een groot verschil is wanneer je zelf ergens probeerd heen te sturen of wanneer je je door het spul laat leiden. Ik moet ook zeggen dat ik deze keer niet eens zoveel op had maar ben toch echt zeven uur compleet van de wereld geweest. Kon er geen normale zinnen meer uit krijgen tenzij ik daar tientallen minuten over deed. Het was dan ook wel erg sterke Ay.

#115 Psyraisor

Psyraisor

  Darwin Award nominee

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 28 September 2005 - 04:31 PM

Jezus... das wel een heftige ervaring als ik het zo hoor!
Maar je hebt nu dus echt een soort het gevoel dat je oude ego gestorven is en dat je nu vrij bent van bepaalde (belemmerende) zaken?
Je zult je op dit moment vast heel goed voelen...

En ik ben trouwens ook wel benieuwd welke samenstelling jullie hebben voor het bereiden van de ayahuasca. En halen jullie dat dan bij een smartshop of.. ?

Maken jullie er ook een soort ritueeltje van iedere keer of gaan jullie gewoon ergens zitten en dan trippen??

Beetje veel vragen, maargoed, vind dit erg interresant! :)

#116 Dreadmanneke

Dreadmanneke

  bolle retoriek

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7617 posts

Posted 28 September 2005 - 04:31 PM

Stel je anders ook even voor in het Members gedeelte, zodat je misschien wat over jezelf kunt vertellen en met welke middelen je allemaal ervaring hebt.
Interweaving symbolic streams with the embroideries of life

#117 dil

dil

  dilettantisch

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2262 posts

Posted 28 September 2005 - 04:49 PM

Een transformatie als het ware, ik kan idd me voor stellen dat je daar nog een tijd mee bezig bent, om alles als het ware weer opnieuw te ontdekken :baby: :)

#118 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 28 September 2005 - 05:18 PM

Maar je? hebt? nu dus echt een soort het gevoel dat je oude ego gestorven is en dat je? nu vrij bent van bepaalde (belemmerende) zaken?
Je zult je op dit moment vast heel goed voelen...

Ik voel me inderdaad behoorlijk fris. Of ik echt van mijn oude ego af ben, weet ik nog niet. Het is een sterke ervaring maar er echt een ander mens van worden? Tis ook maar net hoe gelovig je bent geloof ik.

En ik ben trouwens? ook wel benieuwd welke samenstelling jullie hebben voor het bereiden van de ayahuasca. En halen jullie dat dan bij een smartshop of.. ?

De exacte samenstelling? Tja, ik ben niet de kok. Weet wel dat we begonnen zijn met sirischwijnruit (of hoe je dat dan ook schrijft), de mao-remmer dus. Daarna een mix genomen van de mao-remmer en twee plantsoorten die de DMT bevatten. En nee, niet uit de shop. Dit was besteld.

Maken jullie? er ook een soort ritueeltje van iedere keer of gaan jullie? gewoon ergens zitten en dan trippen??

Ik heb ooit eens een ritueel gedaan met San Pedro in Peru. Maar dit was niet zoiets aangezien er geen sjamaan bij was. Ook geen tabak gesnoven enzo. Het was wel een gepland uitje. Mijn vader heeft een caravan aan de rand van een bos en schapenwei. Deze plek leent zich uitstekend voor een uitstapje. Met wat vuur en een open natuurlijke omgeving krijgt het al snel een ritueel karakter.

Krijg trouwens het idee dat ik beter een heel tripverslag had kunnen schrijven. Zal me snel eens voorstellen bij de menmbers.

#119 Ayahuasquero

Ayahuasquero

  Unmistakably Apparent

 • Members
 • PipPipPip
 • 444 posts

Posted 28 September 2005 - 09:57 PM

En ik ben trouwens  ook wel benieuwd welke samenstelling jullie hebben voor het bereiden van de ayahuasca.


Nou Ik ben dus wel de kok :)
En kan je dus precies vertellen wat er in zat...

De mao-remmer was: Syrian Rue Seeds, Peganum harmala
ong 4g pp. Goed vermalen en gekookt met een klein beetje citroenzuur
en daar na laten inkoken tot een drinkbaare hoeveelheid.

De Planten met DMT: Chaliponga, Diplopterys cabrerana en Mimosa Hostilis Root Bark "Purple Pink"
van de Chaliponga ong. 5 bladeren en van de Mimosa ong. 5g dit alles pp.
Dit wederom gekookt met citroenzuur (bij een PH van ong. 5 lost de DMT veel beter op uit het plantenmateriaal)
Bij de mix met DMT was ook nog ong. 4g. Syrian Rue mee gekookt (zo dat je later event. nog een slok bij kan nemen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of die mao-remmers nog werken)
They don't like my lifestyle..

#120 Placeboman

Placeboman

  Silent one

 • Members
 • 13 posts

Posted 28 September 2005 - 10:36 PM

Goh, dat wilde ik net zeggen.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users