Misschien is koken niet het juiste woord, maar naar mijn weten is er wel degelijk een verschil in temperatuur als je het water heel rustig en zachtjes ziet borrelen of wanneer het keihard aan het koken is. Als een pan met water op vol vuur staat verdampt het toch ook een stuk sneller dan wanneer het op laag vuur staat? Als het een beetje aan het sudderen is en er af en toe wat bubbels naar de oppervlakte komen is het volgens mij minder dan 100 graden (of is het water in ieder geval niet overal 100 graden). Maar of het iets uitmaakt voor de potentie van je thee? Waarschijnlijk niet inderdaad.
Gister trouwens 10,5 gram zo'n 20 minuten op zacht vuur 'gekookt' en met zijn tweeën opgedronken. Hallelujah!
Ik zet er ook altijd thee van, maar ik pleur de kleine stukjes in een theekopje, theezakje erbij en water erover, 20 minuten laten staan, werkt altijd prima.
Heeft het nog voordeel om ze zo lang te koken?