Jump to content


Photo

DXM


 • Please log in to reply
202 replies to this topic

#81 Toasted

Toasted

  Totally Off-Topic

 • RIP
 • PipPipPipPip
 • 832 posts

Posted 23 March 2006 - 02:39 PM

Woah Dil, das wel een goede dosis, mijn hoogste ligt zo tegen de 900-1000mg aan, en dat was al een gigantisch sterke trip. Heb je wel vaker trips met zo'n hoge dosis gedaan? En doe je ze altijd met capsules die je moet fijnstampen? Lijkt me een heel karwei, ik vind het al irritant om allemaal capsules te moeten vullen met poeder voor mij en mn tripgenoten.

#82 dil

dil

  dilettantisch

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2262 posts

Posted 23 March 2006 - 06:56 PM

Het was idd echt een "scarface" berg ja. M'n hoogste dosis was tot nu toe 900mg.

Ook een hele belevenis, maar dit sloeg alles. Ik zal er iig tzt een tripreport van proberen te brouwen (zal niet meevallen zo weird als het was allemaal). :crazy2:

Maar iig vrij opvallend was het verlies van de controle over m'n ledematen: op een gegeven moment zat ik op m'n bed-rand en mijn rechterbeen schoot opeens strak naar voren en begon iets vaan een minuut heftig te trillen, daarn m'n rechter en m'n linker, daarna alleen m'n linker, daarna m'n armen etc. Dit terwijl ik alleen kon toekijken...

Het is alsof bepaalde gebiedjes in je hersens sterk worden geactiveerd (in dit geval m'n ledematen) zonder dat je er zelf ook maar enige controle over hebt (soort puppet on a string)...

Ook het gevoel van de ervaring dat ik een ander lichaam terecht kwam was ?berweird!! :blink:

Vandaag was ik nog behoorlijk verdoofd, maar heb wel "gewoon" gewerkt :) ...

Heb vandaag helemaal niet gerookt en ben tijdelijk gestopt met m'n adrafinil en gabapentine combo, omdat ik sowieso m'n lever wilde sparen vandaag en omdat m'n hoofd toch nog behoorlijk verdoofd was. Denk dat het nu een mooi tijdstip is om te stoppen met roken :) ...

#83 Lip

Lip

  Participation Mystique

 • Donateurs
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1493 posts

Posted 23 March 2006 - 10:48 PM

heb je geen last gehad van je keel?,kheb eerder alis een soort last gehad met ademen,alsof je keel btje dichtslipte,en ik vaker moest hoesten,met zo'n 300mg

#84 Khandi

Khandi

  de off-topic slet

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1060 posts

Posted 23 March 2006 - 10:56 PM

^de ironie van een hoestmiddel haha (tenzij je pure DXM had uiteraard)

#85 Steelpiglet

Steelpiglet

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 465 posts

Posted 23 March 2006 - 11:18 PM

Van een pakje daro retard capsules hoestprikkeldempend:

DARO Retard capsusles hoestprikkeldempend. Samenstelling per capsule: 40,2 mg dextromethorphanhydrobromidemonohydraat, overeenkomend met 29,5 mg dextromethorphan


(Kijk in het vervolg even op de verpakking voor je wat zegt)

Van de daro internetsite:

Elke capsule bevat bolletjes met verschillende dikte waslaagjes waardoor de oplostijd per bolletje wisselt; zo komt over een periode van 8 uur de werkzame stof gelijkmatig vrij.


Ergo: bolletjes fijnstampen, (waslaagje kapot maken) maakt de DXM vrij.

Door een post te beginnen met "ey dat van die bolletjes verpletteren is bullshit" doe je alsof je weet hoe het zit, vervolgens kom je met argumenten als: "polistiraat ofzo"...

Hierdoor komen er misverstanden in het spel natuurlijk. Typisch klok/klepel gevalletje...
ey spijt me k heb geen recente ervaring gehad met dxm


weet alleen dat t merk vroeger net iets anders heette (darolan?) zelfde verpakking op 1 woord na


en dat polistirex heb ik echt niet uit mijn duim gezogen ofzo

dat had k van de bijsluiter

#86 T-mo

T-mo

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1062 posts

Posted 24 March 2006 - 10:47 AM

Er zijn idd ook hoestmiddelen met DXM polystirex, waarin de DXM geadsorbeerd zit aan een eetbaar polymeer of zoiets. Ik heb geen idee of dit in nederland word verkocht, ik ben het iig nog nooit tegen gekomen (heb er ook niet naar gezocht).
Maargoed, daar ging het niet over, het ging over de bolletjes die in de Daro-retard capsules zitten. Bovendien heeft het natuurlijk altijd zin om eventuele klontjes/bolletjes fijn te stampen, ongeacht welke stof het is, want een fijner verdeelde stof heeft een groter oppervlak, waardoor het sneller wordt opgenomen.

#87 Steelpiglet

Steelpiglet

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 465 posts

Posted 24 March 2006 - 11:28 AM

^
ik bdoel dat het merk vroeger darolan (retard) heette er precies t zelfde uitzag (tot aan de rode verpakking toe)en polistirex bevatte

natuurlijk heb je gelijk , k wilde alleen even vermelden dat k wel de bijsluiter had gelezen en dat t medicijn waarschijnlijk veranderd is (k ken ubehaupt geen ander retard merk)

#88 T-mo

T-mo

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1062 posts

Posted 24 March 2006 - 11:33 AM

prima, duidelijk ;)

#89 dil

dil

  dilettantisch

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2262 posts

Posted 24 March 2006 - 06:08 PM

heb je geen last gehad van je keel?,kheb eerder alis een soort last gehad met ademen,alsof je keel btje dichtslipte,en ik vaker moest hoesten,met zo'n 300mg


Khad idd een dikke brok in m'n keel, die langzaam verandert in een kikker in m'n keel (= steeds m'n keel schrapen zoals wel wordt gebruikt bij aanhef van een speech om mensen er op te wijzen dat degene zijn speech wil beginnen, hetgeen bij mij niet het geval is).

Ik voelde me verder vandaag opvallend positief en vrolijk, wat ik zeker link met de blokkering van m'n NMDA-receptoren door de hoeveelheid genuttigde DXM...

#90 HAL9000S

HAL9000S

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 61 posts

Posted 01 April 2006 - 09:17 PM

Hier een zelfgemaakte FAQ van een ander forum waar ik op zit over DXM, staat wel nuttige info in IMHO.

DXM: Vragen en antwoorden.

I'm walking with the robots tonight.

Wat is DXM?
DXM staat voor Dextromethorfan. Het is een sterk disassociatief middel (net zoals Ketamine, lachgas en PCP) dat in kleine hoeveelheden hoestprikkeldempend werkt.
Posted Image
De chemische naam van Dextromethorfan is C18H25NO.

Waar kan ik DXM krijgen?
DXM is te verkrijgen bij de drogist en de apotheek. Het wordt verkocht onder de naam Daro Retard Capsules. In ??n pakje Daro zit zo'n 290mg DXM. Daro-capsules worden per tien verkocht voor zo'n ? 5,50. Het pakje ziet er als volgt uit:
Posted Image

Hoe gebruik ik DXM?
Je trekt de capsules open, en legt de bolletjes op een bord of schaaltje. Hierna druk je deze goed fijn met een vork of een theelepeltje. Een koffiemolen op de fijnste stand werkt ook; een peper- of zoutmolen meestal niet.

Hierna neem je je DXM in met water of een andere drank. Yoghurtdranken zijn af te raden, omdat DXM de smaak tot iets heel smerigs vervormt, smeriger zelfs dan de DXM zelf.

Want ja, DXM is h??l erg vies. Als je er bijna niks van wil proeven, moet je het combineren met orgeade: Surinaamse amandelsiroop die je aanlengt met water.

Waarom moet ik de inhoud van de capsules fijnstampen?
Daro Retard capsules hebben een langdurige werking, omdat de DXM verpakt is in wasbolletjes van verschillende dikte. Deze worden dus geleidelijk afgebroken, waardoor de DXM verspreid over zo'n uur of acht vrijkomt. Als je de capsules gewoon direct inneemt, space je heel licht maar wel heel lang.

Hoe lang duurt DXM?
Dat ligt eraan wat je dosis is en hoe goed je de wasbolletjes crusht. Bij recreatief gebruik (ongeveer ??n pakje) kan je erop rekenen zo'n vijf tot acht uur zoet te zijn.

Hoe vaak kan ik DXM gebruiken?
Zo vaak als je wil, in principe zelfs meerdere keren op een dag. Maar dat is niet aan te raden, omdat dat extra schadelijk is voor je hersens. Het beste is om het niet vaker te gebruiken dan ??n keer per twee weken.

Is DXM gevaarlijk?
Dat ligt eraan. Zo lang je minder dan 2 gram (2000mg) gebruikt, loop je vrij weinig risico. M??r dan dat, en je kan een trip richting ziekenhuis verwachten.

Pas op als je DXM neemt bij het uitgaan. Je kan snel oververhit raken als je DXM op hebt, veel sneller dan als je bijvoorbeeld MDMA (XTC) op hebt.

Verder lijdt 12% van alle Nederlanders aan CYP2D6-defici?ntie. Dit is een leveraandoening waarbij het enzym dat DXM afbreekt niet, of in mindere mate, wordt aangemaakt. Hierdoor moet alle DXM in je lichaam door andere enzymen worden afgebroken, die daar veel minder geschikt voor zijn. Daarom reageert het lichaam van mensen met deze aandoening v??l heftiger op DXM.

Begin daarom altijd met 5 capsules, zo'n 150mg DXM. Ga je hiervan al h?lemaal uit je bolletje, dan heb je dus CYP2D6-defici?ntie.

Is DXM schadelijk dan?
Ja, DXM is schadelijk voor je hersens. Het is in verband gebracht met Olney's Lesions, een soort hersenschade die wordt aangericht door het gebruik van disassociatieve drugs. Lachgas is het minst schadelijk, dan Ketamine, dan DXM en PCP is het meest schadelijk. Een 'third plateau'-dosis DXM is waarschijnlijk even schadelijk als een paar dagen flink doorzakken met alcohol.

Third Plateau? Wat is dat?
Kenners van de drug hebben vier plateaus in kaart gebracht:

1,5-2,5mg per kilo lichaamsgewicht - bij een gewicht van 70 kilo is dit 105-175mg
Op het eerste plateau word je enigszins vaag. Bij een normaal lichaamsgewicht zijn dit zo'n vijf capsules. Veel mensen merken bijna niets van het eerste plateau.

2,5-7,5mg per kilo lichaamsgewicht - bij een gewicht van 70 kilo is 175-525mg
Op het tweede plateau heb je enigszins het gevoel dat je lichaam van je geest wordt losgekoppeld. Je bewegingen worden anders, houterig en robot-achtig. Hier merk je weinig van tot je probeert rond te lopen. Verder heeft DXM een licht euforische en empathische werking, enigszins vergelijkbaar met MDMA (XTC). Bij een dosering als deze kan je prima uitgaan. Dit is een 'recreatieve dosis.'

7,5-15mg per kilo lichaamsgewicht - bij een gewicht van 70 kilo is 525-1050mg
Op het derde plateau is dit effect veel heviger. Je bent niet meer in staat om normaal te bewegen, en je ziet er ook behoorlijk freaky uit. Hier stopt het spacen en begin je met echt te trippen. Het beste kan je met je favoriete muziek op op je bed gaan liggen, want de deur uit gaan, lopen of zelfs maar opstaan wordt onmogelijk. Dit is een erg heftige ervaring, absoluut niet vergelijkbaar met het trippen op psychedelica zoals paddestoelen of LSD. Dit is veel zwaarder voor je lichaam en schadelijker voor je hersenen, en er is de kans dat je een bad trip krijgt. Dit is een erg heftige ervaring, vergelijkbaar met een bijna-doodervaring.

15-30mg per kilo lichaamsgewicht - bij een gewicht van 70 kilo is 1050-2100mg
Op het vierde plateau kan alles gebeuren. Contact met andere entiteiten, volledige out-of-body-ervaringen; noem maar op. Zeker niet iets dat je regelmatig wil ervaren.

Er is ook een vijfde plateau, plateau sigma, dat bereikt wordt door met korte tussenpozen, gedurende langere tijd, lage dosissen DXM in te nemen. Dit is z??r schadelijk voor de hersenen, en wordt daarom ook sterk afgeraden.

Is DXM verslavend?
Ja. Het is geestelijk vrij verslavend, en als je het een tijdje dagelijks gebruikt en dan opeens stopt kan je enige lichamelijke ontwenningsverschijnselen verwachten.

Hoe zit het met de tolerantie?
Als je vaak DXM gebruikt, heb je steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Als je het gebruik beperkt tot ??ns in de twee weken, krijg je hier in principe niet mee te maken.

Waarmee mag ik DXM wel / niet combineren?
Als je een pak grapefruitsap drinkt voordat je je DXM neemt, space je een stuk harder. Drink alleen niet m??r dan een liter.

DXM valt uitstekend te combineren met Tryptamines zoals LSD.

DXM valt uitstekend te combineren met ephedrine (ephedra). Dit is een goede combinatie omdat DXM van zichzelf g??n stimulerende (oppeppende) werking heeft.

DXM valt goed te combineren met alcohol.

Veel mensen vinden roken en/of blowen extra lekker als ze DXM op hebben.

DXM mag absoluut n?et gecombineerd worden met Phenethylamines (MDMA (XTC), MDEA, MDE, MDA, en 2C-B en aanverwanten (2C-I, 2C-T-2, 2C-T-7).
Deze combinatie kan dodelijk zijn.

Er is nog niets bekend over het combineren van DXM met Explosion (Methylone). Doe dit dus niet!

Combineer DXM ook niet met amfetaminen (speed) of coca?ne. Dit is een z??r gevaarlijke combinatie.

Combineer DXM ook niet met opiaten (opium, code?ne, morfine, hero?ne), omdat dit een gevaarlijk onderdrukkend effect op de ademhaling kan hebben - dit kan ervoor zorgen dat je stopt met ademen en dus stikt.

Ten slotte mag je DXM nooit en te nimmer combineren met MAO-remmers (MAOIs). Dit is een combinatie die vrijwel altijd dodelijk zal aflopen.

Kan ik DXM roken?
Nee. Dextromethorfan wordt omgezet in enkele z??r giftige chemische stoffen wanneer het in contact komt met vuur. Niet doen dus.

Kan ik DXM snuiven?
In principe wel, maar alleen als je het puur weet te krijgen. Je wil geen paar gram gecrushte wasbolletjes in je neusgaten krijgen.

Waar kan ik nog meer lezen over DXM?
Erowid DXM Vault: http://www.erowid.or...s/dxm/dxm.shtml
William White's DXM FAQ: http://www.erowid.or...micals/dxm/faq/

Openingspost door -Will-

#91 Evert

Evert

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 520 posts

Posted 01 April 2006 - 09:40 PM

Wel een beetje vreemd dat er staat dat DXM uitstekend valt te combineren met ephedrine, terwijl er ook staat dat combineren met amfetaminen een z??r gevaarlijke combinatie is. Deze stoffen hebben best wel veel overeenkomsten in structuur en werking.

#92 Blowmonkey

Blowmonkey

  Guess who's back?

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2018 posts

Posted 01 April 2006 - 11:25 PM

Kan ik DXM snuiven?
In principe wel, maar alleen als je het puur weet te krijgen. Je wil geen paar gram gecrushte wasbolletjes in je neusgaten krijgen.


Jesus fucking christ. :blink: Al die shit wat er in die FAQ staat, negeer het. Als iemand een FAQ samenstelt moet diegene dat middel uitvoerig hebben onderzocht. Dit is in een uurtje in elkaar geflanst en bevat t? veel onzin.

Kbedoel, het volgende is allemaal gedeeltelijk, helemaal niet waar of maar wat uit de lucht gegrepen statements:
- Maar dat is niet aan te raden, omdat dat extra schadelijk is voor je hersens. Het beste is om het niet vaker te gebruiken dan ??n keer per twee weken.
- Dat ligt eraan. Zo lang je minder dan 2 gram (2000mg) gebruikt, loop je vrij weinig risico. M??r dan dat, en je kan een trip richting ziekenhuis verwachten.
- Verder lijdt 12% van alle Nederlanders aan CYP2D6-defici?ntie.
- Ja, DXM is schadelijk voor je hersens. Het is in verband gebracht met Olney's Lesions, een soort hersenschade die wordt aangericht door het gebruik van disassociatieve drugs. Lachgas is het minst schadelijk, dan Ketamine, dan DXM en PCP is het meest schadelijk. Een 'third plateau'-dosis DXM is waarschijnlijk even schadelijk als een paar dagen flink doorzakken met alcohol.
- Dit is veel zwaarder voor je lichaam en schadelijker voor je hersenen, en er is de kans dat je een bad trip krijgt.
- Dit is z??r schadelijk voor de hersenen
- Als je het gebruik beperkt tot ??ns in de twee weken, krijg je hier in principe niet mee te maken.
- DXM valt uitstekend te combineren met ephedrine (ephedra). Dit is een goede combinatie omdat DXM van zichzelf g??n stimulerende (oppeppende) werking heeft.
- DXM valt goed te combineren met alcohol.
- Dit is een combinatie die vrijwel altijd dodelijk zal aflopen.
- In principe wel, maar alleen als je het puur weet te krijgen. Je wil geen paar gram gecrushte wasbolletjes in je neusgaten krijgen.

Hier een zelfgemaakte FAQ van een ander forum waar ik op zit over DXM, staat wel nuttige info in IMHO.


Kan je diegene die dit heeft gemaakt ook melden dat er allemaal fouten inzitten? Kan ie ze verbeteren.
Newman: I'm a United States postal worker. George: Aren't those the guys that always go crazy and come back with a gun and shoot everybody? Newman: Sometimes.

#93 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9425 posts

Posted 02 April 2006 - 07:14 AM

@ HAL9000S:

keil die zogenaamde 'faq' maar de prullenbak in. DHP heeft mooi haar eigen DXM-faq geschreven door onze heer en meester Bunzerr die 10x beter en duidelijker is dan dit stuk duimzuigsel.

#94 Toasted

Toasted

  Totally Off-Topic

 • RIP
 • PipPipPipPip
 • 832 posts

Posted 02 April 2006 - 10:47 AM

Dit is echt een van de slechtste FAQ's ooit dus... Er staat zoveel onzin in dat je niet meer weet welk deel van die FAQ je nog wel kan vertrouwen. DXM snuiven is trouwens echt dom, het lost nauwelijks op in water dus wordt niet echt in je neus opgenomen, wat je overhoudt is dus een half uur durende DXM drip in je mond waarna het opgenomen wordt in je maag, iets wat zeker valt af te raden aangezien DXM nou niet het lekkerst smakende middel ooit is.

Ga naar je andere forum en post daar de DHP FAQ over DXM, ze zullen je vast dankbaar zijn(wel ff aan Bunzerr vragen of je z'n FAQ mag jatten natuurlijk he)

#95 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9425 posts

Posted 02 April 2006 - 01:00 PM

^ LINK LINK LINK LINK LINK

de FAQ is ook voor niet-leden te bereiken dus geef maar gewoon een linkje ;)

#96 dil

dil

  dilettantisch

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2262 posts

Posted 02 April 2006 - 02:05 PM

Voordat men zelf een goedbedoeld faqje wil opstellen is het dus raadzam om te kijken of er al niet zo'n FAQ bestaat van mijnheer Bunzerr.

Mocht je misschien dan nog nieuwere inzichten en/of aan- dan wel opmerkingen hebben zul je dit intern moeten regelen en niet op eigen houtje posten, dit werkt namelijk verwarring- en irritatieverhogend (zie hierboven!) ;)

#97 C20H25N3O

C20H25N3O

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 84 posts

Posted 02 April 2006 - 10:30 PM

De FAQ van fokforum is inmiddels in overleg vervangen, net als meerdere FAQS van ons forum (MDMA, LSD). Jullie hebben hier echt schatten van informatie en ik ben blij dat we mbv jullie materiaal nog meer gebruikers goed kunnen voorlichten... helemaal in het geval van DXM na de hype van de laatste tijd.

#98 dreamer

dreamer

  dingen

 • Engineering
 • PipPipPipPipPipPip
 • 9425 posts

Posted 02 April 2006 - 11:22 PM

^ wat ontzettend fijn dat (bijv de mdma faq) ons harde werk daar zonder enige vermelding letterlijk wordt neergedumpt. stelletje fokkers :blink:

#99 C20H25N3O

C20H25N3O

  Certainly Active

 • Members
 • PipPip
 • 84 posts

Posted 02 April 2006 - 11:30 PM

^ wat ontzettend fijn dat (bijv de mdma faq) ons harde werk daar zonder enige vermelding letterlijk wordt neergedumpt. stelletje fokkers :blink:

Nounou... we hebben alleen de MDMA-FAQ en DXM-FAQ geplaatst en bij de DXM-FAQ staat gewoon netjes een bron + bedankje vermeld hoor. M'n medemod was het helaas vergeten, we gaan het nu fixen en bij deze gelijk onze excuses.

#100 Floodgear

Floodgear

  floodnoob

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 578 posts

Posted 02 April 2006 - 11:40 PM

Zowiezo zou je zo iets eerst kunnen vragen en als je het dan ook nog doet zonder vermelding is het logisch dat je zo'n reactie krijgt. Maar agh kan gebeuren..
1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users