Jump to content


Photo

VN getuige in rechtszaak over paddo's


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 mind

mind

    ?

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6850 posts

Posted 16 February 2005 - 01:09 PM

door Koen Voskuil

AMSTERDAM - Vallen hallucinerende paddestoelen (paddo's) onder de Opiumwet en zijn ze illegaal, of juist niet? Dat is vandaag de inzet in de hoger beroepszaak van Smartshop Sjamaan voor het gerechtshof in Den Bosch. Voor het eerst in de jarenlange juridische strijd over de legaliteit van paddo's komt de vice-president van het International Narcotics Control Board (INCB), het drugsorgaan van de Verenigde Naties (VN), uitleg geven.

De Hoge Raad oordeelde in 2002 dat paddo's in gedroogde vorm vallen onder het Psychotrope Stoffen Verdrag van de VN, en daarmee onder de Opiumwet. Een opmerkelijk besluit, zo vond het INCB, dat de beslissing van de Hoge Raad openlijk betwistte. In een nieuwe rechtszaak van Smartshop Sjamaan uit Arnhem zal het INCB vandaag voor het eerst een toelichting geven of paddestoelen op de lijst van psychotrope stoffen thuis horen. Sjamaan, dat wordt bijgestaan door de Amsterdamse strafpleiter Ad?le van der Plas, hoopt dat het gerechtshof in Den Bosch paddo's weer legaal verklaart. "Wij hebben de beslissing van de Hoge Raad dat paddo's onder het Psychotrope Stoffen Verdrag vallen altijd aangevochten. We bevinden ons met de vice-directeur van het INCB nu in goed gezelschap'', aldus Van der Plas.

Eigenaar Ananda Schouten van Sjamaan: "Paddo's zijn volstrekt ongevaarlijk voor de gezondheid. Dat heeft al eerder een Nederlands onderzoek van het CAN uitgewezen. Recent is dat ook gebleken uit een rapport van het Psychiatrisch Universiteitsziekenhuis van Z?rich. We zullen dat met rapporten en getuigen proberen te bewijzen.''

Verschenen in SP!TS op woensdag 16 februari 2005.

http://spitsnet.nl/c...?rid=1&id=39216
Letterlijk, spreekwoordelijk, dubbelzinnig.

>> Regels DHP << (klikbaar)
  • Geen links naar online RC-vendors/smartshops etc
  • Vragen om sources of online dealen is niet toegestaan, in het laatste geval wordt de overtreder ook meteen permanent verbannen.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users