Jump to content


Photo

DMT versus NMTDe verschillen tussen Mexicaanse en Braziliaanse Mimosa Hostilis


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 REMCO LOHNEN

REMCO LOHNEN

    Silent one

  • Members
  • 1 posts

Posted 05 April 2023 - 07:32 PM

Alkaloïdegehalte: Het alkaloïdegehalte in Mexicaanse en Braziliaanse Mimosa hostilis-planten kan aanzienlijk verschillen. Braziliaanse Mimosa hostilis heeft meestal een hogere concentratie van de psychoactieve verbinding N,N-dimethyltryptamine (DMT), terwijl Mexicaanse Mimosa hostilis mogelijk meer van de verwante verbinding N-methyltryptamine (NMT) bevat.

 

N,N-dimethyltryptamine (DMT) en N-methyltryptamine (NMT) zijn beide tryptamineverbindingen die enkele overeenkomsten vertonen, maar ook belangrijke verschillen hebben.

 

DMT is een krachtige psychedelische stof die van nature voorkomt in bepaalde planten en dieren, waaronder de ayahuascaplant en het menselijk brein. Het staat bekend om het produceren van intense visuele en auditieve hallucinaties, veranderde bewustzijnstoestanden en diepgaande mystieke ervaringen.
 
NMT daarentegen is een minder krachtige tryptamineverbinding die ook in sommige planten en dieren wordt aangetroffen, waaronder het gewone riet (Phragmites australis) en de pijnappelklier van ratten. Er is aangetoond dat het enkele milde psychoactieve effecten heeft, maar het wordt over het algemeen niet beschouwd als een krachtig psychedelicum zoals DMT.
 
Een belangrijk verschil tussen DMT en NMT is hun chemische structuur. DMT heeft twee methylgroepen aan het stikstofatoom van het tryptaminemolecuul, terwijl NMT slechts één methylgroep aan dit stikstofatoom heeft. Dit verschil in structuur kan van invloed zijn op de manier waarop de moleculen interageren met receptoren in de hersenen, wat leidt tot verschillende effecten.
 
Bovendien wordt DMT in Brazilië gebruikt door kerken en etnische groepen om angst, depressie, schizofrenie en dementie te behandelen.
Hoewel sommige "wetenschappers" deze resultaten ontkennen, heb ik het persoonlijk zien gebeuren, en mensen die een aantal slechte gewoonten hadden, zoals cocaïne, crack en alcoholverslaving, stopten onmiddellijk met het gebruik van deze drugs na een DMT-ervaring.

 #2 Immad

Immad

    VVD'er

  • Super Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2465 posts

Posted 06 April 2023 - 11:02 PM

Ja, DMT is zeker niet verkeerd. Maar het lijkt me riskant om het in te zetten tegen schizofrenie?


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users