Jump to content


Photo

9-4-'18: Psychedelica op doktersrecept - Van War on Drugs naar medisch wonderkind?Evenement


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Phlogiston

Phlogiston

    poelitie

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6413 posts

Posted 17 March 2018 - 07:57 AM

Link: http://www.spui25.nl...tersrecept.html

 

Psychedelica op doktersrecept - Van War on Drugs naar medisch wonderkind?

Een programma van jongerenredactie SPUI25 in Spe

Psychedelica als geaccepteerd medicijn lijkt in het Westen weer op te bloeien en kan rekenen op hernieuwde wetenschappelijke interesse. Ook in Nederland wordt bijvoorbeeld onderzocht hoe MDMA in combinatie met psychotherapie kan helpen bij het verlichten van klachten van veteranen met ernstige traumatische ervaringen. Is er sprake van een revolutie in hoe er naar psychedelica wordt gekeken? Of is het een radicaal alternatief op de inadequate werking van traditionele behandelingsmethoden?

Eerdere studies naar het gebruik van partydrug MDMA als therapie wezen uit dat bijna 80 procent van de patiënten hierdoor geneest. Naast MDMA worden ook psychedelica zoals ketamine, LSD en psilocybine, de werkzame stof in paddo’s, internationaal getest voor het behandelen van PTSS, verslaving, migraine, depressie en doodsangst. Dit gebeurt vaak door middel van microdosing -het toebrengen van een verkleinde (dagelijkse) dosis die onder het trip-niveau zit- maar de psychedelica kunnen ook in grotere mate gebruikt worden in combinatie met therapie. Wordt psychedelica een geduchte concurrent van de farma-industrie, of zijn hier ook patenten uit te halen? Daarnaast zijn er nog genoeg sceptici die het eerder een experimentele hype of zelfs hallucinatie noemen die snel over zal waaien.

Gedurende deze avond onderzoeken we de legitimiteit van psychedelica als medicijn en de mogelijkheden die het biedt. Hoe groot is het taboe op psychedelica als therapie? Is er ruimte voor spiritualiteit in wetenschappelijk onderzoek naar deze middelen? Bewegen we naar de mogelijkheid psychedelica op doktersrecept te krijgen? En wat gaat er dan eigenlijk in de bijsluiter staan? We belichten de wetenschappelijke en medische waarde van psychedelische drugs, maar duiken ook in een utopische en dystopische toekomst van psychedelica op doktersrecept.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#2 dacide

dacide

    Silent one

  • Members
  • 12 posts

Posted 20 March 2018 - 03:38 PM

Helaas net ff te ver weg voor mij als Limburger. Maar mooi dat er steeds meer initiatieven zijn rondom dit thema.

 Mijn zegen hebben ze.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users