Jump to content


Photo

Safe ‘n Sound Masterclass: Psychedelica & Harm Reduction


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 safeNsound

safeNsound

    Threshold Activity

  • Members
  • Pip
  • 66 posts

Posted 20 October 2015 - 09:24 AM

Safe ‘n Sound Masterclass: Psychedelica & Harm Reduction

Zaterdag 14 november 2015

Tijdens deze eerste masterclass van het nieuwe Vlaamse peer support project Safe ‘n Sound willen we ingaan op de psychedelische producten. We gaan na wat ‘‘trippen’ nu eigenlijk doet met je lichaam, welke risico’s hier aan verbonden zijn, en welke risico-beperkende maatregelen je kan nemen bij het gebruik van deze middelen. Er wordt een overzicht gegeven van de verschillende soorten tripmiddelen, en ook de nieuwe hallucinogene producten (zogenaamde NPS) komen aan bod. Tenslotte bekijken we ook nog enkele cijfers omtrent de aanwezigheid van psychedelische stoffen en het gebruik hiervan in België, alsook bij de bezoekers van Safe ‘n Sound. Mogelijkheid tot het stellen van vragen wordt voorzien.

PROGRAMMA
* 13:15 - 13:30: onthaal
* 13:30 - 14:30: dr. Hylke Vervaeke (Vrije Universiteit Amsterdam / Unity) over psychedelica en harm reduction
* 14:30 - 14:45 pauze
* 14:45 - 16:00 dr. Hylke Vervaeke over psychedelica en harm reduction + vragenronde
* 16:00 - 16:30: dr. Peter Blanckaert (BEWSD) over psychedelica in België
* 16:30 - 16:45: Martijn Onsia (coördinator Safe 'n Sound) over psychedelica bij de infostandbezoekers van Safe ‘n Sound

PRIJS
*Gratis!
*inschrijving verplicht: info@safensound.be

LOCATIE
Gate 15 - zaal Tarmac
Kleine Kauwenberg 15
2000 Antwerpen


INFO (GAST)SPREKERS:

* dr. Hylke Vervaeke
Na het behalen van haar Master of Science in de Biomedische Wetenschappen aan de VUB in Brussel, vestigde Hylke zich in Amsterdam. Hier was ze als onderzoekster betrokken bij de Netherlands XTC Toxicity Study (NeXT) en het Drugs Informatie en Monitoring Systeem van het Trimbos Instituut. Ze is ook mede-auteur van het boek ‘Drugs en alcohol. Gebruik, misbruik en verslaving (2008).’ In 2009 behaalde ze haar doctoraat met een onderzoek naar de sociale context en gedragsmatige aspecten van xtc-gebruik (Initiation and continuation. Social context and behavioural aspects of ecstacy use). Nu is Hylke aan de slag als coördinator en docent Neuroscience and Education aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doceert ze ‘Brain and Cognition’ op de Amsterdam University College.

* dr. Peter Blanckaert, coördinator van het Belgian Early Warning System on Drugs.
De voornaamste taken van het BEWSD zijn het detecteren van nieuwe psychoactieve stoffen op de Belgische drugsmarkt en volgen van de samenstelling van deze drugs door middel van drugsanalyses.

* Martijn Onsia, coördinator Safe ‘n Sound
Safe ‘n Sound is een peer support en harm reduction project dat zich richt op bezoekers van dance events in Vlaanderen. Vrijwilligers zijn aanwezig met een infostand op events en gaan in gesprek met feestvierders die uitgaansdrugs gebruiken of eraan denken deze te gebruiken. Door het verspreiden van objectieve, accurate en no-nonsense informatie over drugs proberen we de risico’s tijdens het uitgaan verbonden aan het gebruik van deze middelen zo klein mogelijk te houden.

Info & inschrijvingen: info@safensound.be
Facebook event: https://www.facebook...20462344886099/


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users