Jump to content


Photo

D66 jongeren openen eerste 'xtc-winkel'AT5 - 15 mei 2015


 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Phlogiston

Phlogiston

  poelitie

 • Admin
 • PipPipPipPipPipPip
 • 6385 posts

Posted 15 May 2015 - 07:29 PM

bron: http://www.at5.nl/ar...rste-xtc-winkel

 

De Jonge Democraten, een aan D66 gelieerde jongerenbeweging, willen komende maandag de eerste 'xtc-winkel' ter wereld openen.

In de winkel in de Roosmarijnsteeg worden pillen verkocht 'om te laten zien hoe gereguleerde verkoop er uitziet: met leeftijdscheck om minderjarigen te weren, met uitgebreide bijsluiters ter voorlichting en met kwaliteitscontrole om vergiftigde pillen te voorkomen'.
 

Het gaat uiteraard niet om échte xtc. 'Door de opening van een echte winkel kunnen we aan iedereen laten zien wat de voordelen van regulering zijn. Helaas verkopen we nu nog alleen placebo-pillen, maar wat ons betreft komt daar zo snel mogelijk verandering in', aldus de Jonge Democraten.

Handtekeningen
De winkel is alleen maandag geopend. Naast de winkel is de jongerenorganisatie een burgerinitiatief begonnen om xtc daadwerkelijk gelegaliseerd te krijgen. Hiervoor zijn 40.000 handtekeningen nodig. 'Ruim een half miljoen Nederlanders hebben wel eens xtc gebruikt. Nu is de drug nog illegaal, maar iedereen verkrijgt zijn pillen via illegale straatdealers. Verbieden heeft dus niet geholpen', verklaart voorzitter Dirkjan Tijs het initiatief.

 

Beetje tamme actie, en waarschijnlijk te tam om een serieuze discussie aan te wakkeren, maar als nog vind ik een goede stunt.


Drugs against War... R.I.P. Toasted ...


#2 Twilight

Twilight

  Participation Mystique

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1622 posts

Posted 15 May 2015 - 08:48 PM

Inderdaad wel aardig, maar vind het ook alsnog te tam. Je kan het moeilijk laten zien hoe regulering zou verlopen als je placebo's verkoopt. Wie gaat dat kopen? Wordt er überhaupt wel iets verkocht?


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users