Jump to content


Photo

Levensgevaarlijke XTC aangetroffen! Dubbelzijdig superman-vorm logo


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 SuperFunker

SuperFunker

    Totally Engaged

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 634 posts

Posted 19 December 2014 - 06:17 PM

http://www.trimbos.n...tc-aangetroffen

 

 

Utrecht, 19 december 2014. De afgelopen week is er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als XTC verkochte tablet ingeleverd, waarin een zéér hoge dosering PMMA is aangetroffen die levensgevaarlijk is. Het gaat om een roze “schildvormige” tablet met aan beide zijden een superman-logo. In het verleden is door het DIMS al vaker voor deze stof gewaarschuwd. PMMA kan dus ook in andere pillen en poeders voorkomen. Een lijst van tabletten waarin door het DIMS-bureau het afgelopen jaar PMMA is aangetroffen is te vinden op de website www.drugs-test.nl.

Het verschil tussen MDMA en PMMA is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. In de afgelopen jaren zijn in binnen- en buitenland verschillende mensen overleden na het gebruik van drugs met PMMA. Voor PMMA is reeds eerder gericht gewaarschuwd, onder meer via drugsfora en relevante sites.

Gebruikers die in het bezit zijn van deze tabletten worden opgeroepen ze (anoniem) bij het DIMS ter analyse aan te bieden. Zie www.drugs-test.nl voor adressen. De meeste testcentra zijn echter pas weer open na de feestdagen. Gebruik van deze tabletten wordt hoe dan ook ten zeerste ontraden! Gebruik van XTC is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen, gebruik dan niet.

Landelijk zijn instellingen voor verslavingszorg en medische diensten op de hoogte gesteld en is men in opperste staat van alertheid.#2 flatline

flatline

    Silent one

  • Members
  • 7 posts

Posted 02 January 2015 - 10:15 PM

http://www.bbc.com/n...uffolk-30648419


"if i had known it was harmless i would have killed it myself"  P.K.D.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users