Jump to content


Photo

Opnieuw hoog gedoseerde xtc-pillen in omloop + pillen met 4-fluor amfetamine


 • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 safeNsound

safeNsound

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 66 posts

Posted 30 September 2014 - 10:54 AM

Het Belgian Early Warning System Drugs (BEWSD) werd opnieuw op de hoogte gebracht van de analyse van xtc-pillen met hoog gedoseerde hoeveelheden aan MDMA. Deze tabletten werden in juli in beslag genomen in de regio van Antwerpen.

In overweging genomen dat al minstens 1 persoon is komen te overlijden na het gebruik van een hoog gedoseerde MDMA-tablet dit jaar, wil het BEWSD waarschuwen voor de aanwezigheid van deze tabletten op de Belgische drugsmarkt.

 

Hoog gedoseerde xtc-pillen

De volgende ecstasy-tabletten bevatten een gevaarlijk hoge hoeveelheid MDMA (een normale hoeveelheid MDMA voor een xtc-pil was tot enkele jaren terug +/- 80 mg per pil).

Nr. Logo Kleur Vorm

Diameter

(mm)

Dikte

(mm)

1 Android groen rond 10,2 5,2 2 Nintendo roze rechthoekig 9,9 6,0 3 ster (?) blauw rond 8,1 4,8 4 onduidelijk blauw rond 10,2 4,6 5 Facebook blauw vierkant 9,4 5,4 6 Redbull oranje rond 10,2 4,8 7 Superman blauw vijfhoek 9,6 5,8 8 Yahoo groen rond 7,2 4,4 9 Wifi oranje granaat 12,2 4,5 10 Gold geel rechthoekig (goudstaaf) 12,3 3,9 11 Domino grijs/wit rechthoekig 10,2 5,8

 

Risico's

Een hoge dosering MDMA kan goed je feestje verpesten; je kunt te hard gaan, hoofdpijn krijgen, misselijk worden en overgeven, angstig worden en/of hallucineren. Niet echt het effect waar je op zit te wachten lijkt ons.

Een overdosering met MDMA kan leiden tot oververhitting en een serotonine-syndroom (zeker in combinatie met dehydratatie door te weinig drinken en/ of de hitte in het clubmilieu), en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Maar ook een watervergiftiging kan het gevolg zijn van een overdosering. Mogelijks met de dood tot gevolg.

Tekenen van oververhitting:

 • Hoge lichaamstemperatuur
 • Bleek gelaat (!)
 • Weinig tot niet transpireren
 • Bewusteloosheid

 

Risicobeperkende tips / Harm reduction advies

Om geen enkel risico te nemen, gebruik je deze ecstasy-tabletten best gewoon niet. Indien je toch van plan bent om deze te gebruiken, gebruik dan maximum 1/2 pil (of minder) !!!

Tips om risico's te voorkomen of verminderen bij het gebruik van MDMA of ecstasy-pillen (in het algemeen) kan hier worden terug gevonden.
 

Indien jijzelf of je vriend(in) wordt behandeld in een EHBO-post of in een ziekenhuis vertel ALTIJD welke roesmiddelen gebruikt werden! Deze informatie wordt niet doorgegeven aan de politie. Medisch personeel heeft beroepsgeheim. Correcte informatie over het gebruik van alcohol en andere drugs kan de behandeling ten goede komen.

Deze gebruikersinformatie is er niet om gebruik aan te moedigen, noch om te ontraden, maar met de bedoeling informatie te geven hoe risico's kunnen voorkomen of verminderd worden.


Bron: BEWSD

 

http://www.vitalsoun...-in-omloop.aspx#2 safeNsound

safeNsound

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 66 posts

Posted 30 September 2014 - 10:55 AM

ANTWERPEN - in juli werd een tablet in beslag genomen die 4-fluor-amfetamine (4-FA of 4-FMP) bevat. Het gaat om een gele pil met logo 'Route 66' en tevens met de vorm van het 'Route 66'-teken.

EWS%20-%20Route%2066.jpg

Exact dezelfde tablet werd in het verleden ook aangetroffen in Nederland. Tot op vandaag werd 4-FMP enkel terug gevonden in deze gele 'Route 66' xtc-pillen. Pillen met hetzelfde logo en dezelfde vorm, maar met een verschillende kleur bevatten deze substantie niet.

Effecten

Net zoals speed/amfetamine heeft deze stof voornamelijk stimulerende eigenschappen. Hoewel er ook een licht psychedelische eigenschap is. Sommige gebruikers labelen de molecule als "MDMA light".

Risico's

De specifieke risico's van 4-FMP zijn onduidelijk. Betreffende de toxiciteit is 4-FMP iets meer toxisch dan de gewone amfetamine/speed.

EHBDu

De behandeling van een overdosis/intoxicatie is grotendeels gelijkaardig aan een behandeling voor een overdosis MDMA of amfetamine: de behandeling is symptomatisch, geen specifiek tegengif is beschikbaar. Het kalmeren van de persoon met een overdosis in een stille omgeving is van groot belang. Ook kan ernstige oververhitting plaats vinden - bij inname van een overdosis.

Indien jijzelf of je vriend(in) wordt behandeld in een EHBO-post of in een ziekenhuis vertel ALTIJD welke roesmiddelen gebruikt werden! Deze informatie wordt niet doorgegeven aan de politie. Medisch personeel heeft beroepsgeheim. Correcte informatie over het gebruik van alcohol en andere drugs kan de behandeling ten goede komen.

Meer info

Meer uitgebreide informatie over 4-FA of 4-FMP kan hier worden terug gevonden.

 

Deze gebruikersinformatie is er niet om gebruik aan te moedigen, noch om te ontraden, maar met de bedoeling informatie te geven hoe risico's kunnen voorkomen of verminderd worden.

 

Bron: BEWSD#3 Spec87

Spec87

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 461 posts

Posted 30 September 2014 - 04:06 PM

Is ook bekend wat de dosering van deze pillen is? Is dit een gangbare 4-FMP dosering?


Life starts at the edge of your comfort zone


#4 Ozymandias

Ozymandias

  Threshold Activity

 • Members
 • Pip
 • 74 posts

Posted 30 September 2014 - 09:10 PM

Ja, het is een gangbare 4-fa dosering. Ze worden laatste weken regelmatig ingeleverd bij het test centrum. De precieze dosering is mij ontschoten. Volgens mij was het 140 mg maar helemaal zeker weten doe ik dan niet.#5 Elentherelien

Elentherelien

  Totally Engaged

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 827 posts

Posted 01 October 2014 - 11:38 AM

Ja, het is een gangbare 4-fa dosering. Ze worden laatste weken regelmatig ingeleverd bij het test centrum. De precieze dosering is mij ontschoten. Volgens mij was het 140 mg maar helemaal zeker weten doe ik dan niet.

Iemand in mijn omgeving zei dat het hier om 160mg ging. Maar dat is weer van horen zeggen en soms scheppen mensen op!

Maar ga er van uit dat 1 pil gewoon goede start dosis is.

 

Maar als je gaat herdoseren, zou ik hem zelf door in kwartjes opdelen! Of beter nog gewoon nasaal! (alhoewel dat pijn doet)#6 Icelus

Icelus

  of je ijs lust!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1012 posts

Posted 01 October 2014 - 01:56 PM

Ik heb nooit 4-FMP genomen en ben er ook niet in geïnteresseerd, maar het is nieuw voor me dat het toxischer zou zijn dan gewone amfetamine. Volgens mij zijn er heel wat mensen die dit op regelmatige basis nemen, en aangezien gewone amfetamine naar mijn weten toch niet al te best is voor je brein, is dat dus misschien niet zo verstandig? Op wat voor manier uit die toxiciteit zich in het geval van 4-FMP? Of is daar niets over bekend?


The wisest mind has something yet to learn

#7 ecstatic soul disaster

ecstatic soul disaster

  Connaisseur de la musique

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 972 posts

Posted 01 October 2014 - 02:55 PM

die goudklompjes ken ik, die zijn 200 mg. Heel veel pillen hebben tegenwoordig die dosering. Geen probleem als je het weet.

Pillen testen is de boodschap! Ik zou niet graag ergens op een feest zonder het te weten zo'n hoeveelheid mdma naar binnen spelen, wat een horror.


omgekeerd gaat ook
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users